Gå til innhold

Hva bruker du lønnesirup til annet enn pannekaker/vafler?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har kjøp lønnesirup for å bruke på pannekaker/vafler, men hva annet bruker du det til? Kanskje jeg kan få litt inspirasjon å prøve det til baking for eksempel 😀

Anonymkode: 50a9f...ebb

Skrevet

Havregrøt

Anonymkode: 9634d...525

Skrevet

Til å lage granola med og av og til i teen

Anonymkode: 1808d...ed7

Skrevet

Pleier å bruke det til å lage hjemmelagede karameller som jeg gir i julegave :-)

Anonymkode: 6da1d...211

Skrevet

Granola 

1 liter store havregryn 
2,5 dl nøtter/frø 
1 ts vaniljepulver 
1 ts kanel 
1 ts salt 
1 dl lønnesirup 
1 dl kokosolje 
1 god neve tørket frukt (jeg bruker tranebær)

•Sett ovnen på 150 grader varmluft og ha klart to bakebrett med bakepapir 
•Bland alt det tørre (utenom frukt) godt i en bakebolle  
•Vend så inn alt det våte og bland godt. 
•Fordel utover to bakebrett og bruk f.eks. en stekespade for å klappe det jevnt utover. 
•Stek i 15–17 minutter til det er gyllent og fint.
•La så stekebrettene kjøle godt av seg før du blander inn eventuell tørket frukt og har over i passende beholdere

Glaserte gulrøtter 
15 middels store gulrøtter
1 ss olivenolje
2 ss sesamfrø
30 g nøytral olje
2 hvitløksfedd, presset
1/2 dl lønnesirup
1 ss sukker
3 ss presset appelsinsaft
1 1/2 ss hvitvinseddik (eplesidereddik)
2 ts revet ingefær
1/4-1/2 ts chiliflak/pulver

•Forvarm ovnen til 200 og lag lønnesirup glaze(se oppskrift under) 
•Vask gulrøttene. Hell oljen på et bakepapir og legg på gulrøttene.
• Bland god så alle sider er dekket med olje. Strø på 
litt havsalt og stek dem i ovnen i ca 15 min.
•Ta ut brettet og  pensle med glaze.
• Stek videre i 5 -10 min, til de er møre og fått fin gyllen farge. Du kan evnt sette på grillelementet de siste minuttene                                                                                                  •Ta dem ut av ovnen, pensle med ekstra glaze, strø på sesamfrø og havsalt. Tilslutt finhakket koriander.

Glaze

•Varm opp olje i en liten kjele, ha i presset hvitløk og la det surre i 5 min.
•Hell i resten av ingrediensene og la det koke på middels høy varme i 15 min, til
sausen har tyknet noe.
. Rør av og til. Avkjøl.

Anonymkode: 7e94e...3c8

Skrevet

Jeg bruker ofte en liten dæsj som søtning av små måltid som en skål yogurt, havregrøt, kjøleskapsgrøt også videre. ☺️Synes også at det er godt til blåmuggost. 

Jeg bruker ofte lønnesirup der andre bruker honning. Det inneholder bittelitt færre kalorier og karbohydrater, og for meg som ikke er så glad i honning-smaken så synes jeg også at det smaker bedre. ☺️

Anonymkode: 49637...152

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...