AnonymBruker Skrevet 17. oktober 2022 #1 Skrevet 17. oktober 2022 Skal ha pizza til middag dvs bruker Libanesisk nan brød som bunn (stod et forslag på pakken) står at det skal 5 min i ovnen på 250 g kan sikkert drøye det til 8 min. Tenkte å ha bacon på men i tvil om jeg må steike det først? Anonymkode: 7cd63...65f
Gjest Athena Catalina Skrevet 17. oktober 2022 #2 Skrevet 17. oktober 2022 Jeg, ville stekt bacon før jeg tok den på.
AnonymBruker Skrevet 17. oktober 2022 #3 Skrevet 17. oktober 2022 Neida. Legg bacon over osten, så stekes den i ovnen. Anonymkode: 26830...572 5
AnonymBruker Skrevet 17. oktober 2022 #4 Skrevet 17. oktober 2022 AnonymBruker skrev (4 minutter siden): Neida. Legg bacon over osten, så stekes den i ovnen. Anonymkode: 26830...572 På 5-8 min? Anonymkode: 7cd63...65f
Gjest Dreams Skrevet 17. oktober 2022 #5 Skrevet 17. oktober 2022 Smak og behag. Noen spiser bacon rett ut av pakken uten å steke den først. Men personlig ville jeg stekt den først så jeg er helt sikker på at den er gjennomvarmet når den skal inn i munnen min.
AnonymBruker Skrevet 17. oktober 2022 #6 Skrevet 17. oktober 2022 Den må ikke. Men steker den alltid først for å skre best mulig resultat. Ellers smelter gjerne fettet dårlig. Og det som smelter renner rett ned. Lager jeg for eksempel med løk eller kjøttdeig eller annet som skal stekes, så steker jeg bacon først, og steker i baconfettet. Anonymkode: 667d1...89d 2
GammelKaktus Skrevet 17. oktober 2022 #7 Skrevet 17. oktober 2022 Når jeg lager skikkelig pizza med tjukk bunn og 20 min i ovn så legger jeg bacon på til slutt og da blir det jo stekt. På en tynn pizzabunn og 5 minutter så ville jeg nok stekt det litt først. 2
AnonymBruker Skrevet 17. oktober 2022 #8 Skrevet 17. oktober 2022 Jeg steker pizza i nettopp 5-7 min, i ovn på 300 grader. Bacon legges rå på toppen, og blir selvsagt stekt. Hadde jeg stekt den først ville den jo bli brent (og avgitt mye mindre av den gode smaken sin til resten av fyllet). Anonymkode: 0bcf2...6fd 4
AnonymBruker Skrevet 17. oktober 2022 #9 Skrevet 17. oktober 2022 AnonymBruker skrev (2 minutter siden): Jeg steker pizza i nettopp 5-7 min, i ovn på 300 grader. Bacon legges rå på toppen, og blir selvsagt stekt. Hadde jeg stekt den først ville den jo bli brent (og avgitt mye mindre av den gode smaken sin til resten av fyllet). Anonymkode: 0bcf2...6fd I slike tilfeller legger jeg bacon på etter steketiden. Da blir den skikkelig sprø, da det ikke blir en miks av fett og ost på de laveste punktene. Anonymkode: 667d1...89d
AnonymBruker Skrevet 17. oktober 2022 #10 Skrevet 17. oktober 2022 AnonymBruker skrev (Akkurat nå): I slike tilfeller legger jeg bacon på etter steketiden. Da blir den skikkelig sprø, da det ikke blir en miks av fett og ost på de laveste punktene. Anonymkode: 667d1...89d Da går du jo glipp av halve poenget med å ha bacon på pizzaen, tenker jeg. Jeg har tynt lag tomatsaus, en miks av revet gruyère, parmesan og mozzarella beregnet på pizza over sausen, og så rå sopp, rå rødløk, frisk timian og tilslutt litt tynnskåret bacon på toppen. Da tar løk og sopp smak av baconfettet, i stedet for at det går i oppvasken. Trikset er ellers å ikke ta på for mye fyll, heller ikke for mye bacon. Anonymkode: 0bcf2...6fd 2
AnonymBruker Skrevet 17. oktober 2022 #11 Skrevet 17. oktober 2022 AnonymBruker skrev (2 timer siden): Da går du jo glipp av halve poenget med å ha bacon på pizzaen, tenker jeg. Jeg har tynt lag tomatsaus, en miks av revet gruyère, parmesan og mozzarella beregnet på pizza over sausen, og så rå sopp, rå rødløk, frisk timian og tilslutt litt tynnskåret bacon på toppen. Da tar løk og sopp smak av baconfettet, i stedet for at det går i oppvasken. Trikset er ellers å ikke ta på for mye fyll, heller ikke for mye bacon. Anonymkode: 0bcf2...6fd Steker løk og sopp raskt i baconfettet først. Da spres smaken mye bedre på pizzaen, i stedet for å ligge konsentrert under baconbitene. Anonymkode: 667d1...89d
Rem Skrevet 17. oktober 2022 #12 Skrevet 17. oktober 2022 Jeg halvsteker det. Det skal ikke bli brunt på panna.
Djungelvrål Skrevet 17. oktober 2022 #13 Skrevet 17. oktober 2022 Halvsteker det alltid først og klipper det i biter. Liker også at det får rent av seg, nok fett fra før i osten på pizzaen. 1
AnonymBruker Skrevet 17. oktober 2022 #14 Skrevet 17. oktober 2022 AnonymBruker skrev (2 timer siden): Steker løk og sopp raskt i baconfettet først. Da spres smaken mye bedre på pizzaen, i stedet for å ligge konsentrert under baconbitene. Anonymkode: 667d1...89d Ingenting ligger konsentrert under baconbitene altså. Baconfett sprer seg forbausende lett ved 300 grader. Det er ingen som helst grunn til å lage ekstra arbeid for seg selv og få overstekt topping på pizzaen sin som resultat. Anonymkode: 0bcf2...6fd
AnonymBruker Skrevet 17. oktober 2022 #15 Skrevet 17. oktober 2022 AnonymBruker skrev (13 minutter siden): Ingenting ligger konsentrert under baconbitene altså. Baconfett sprer seg forbausende lett ved 300 grader. Det er ingen som helst grunn til å lage ekstra arbeid for seg selv og få overstekt topping på pizzaen sin som resultat. Anonymkode: 0bcf2...6fd Jeg legger da ikke bacon på før etterpå, uansett hva jeg bruker den som topping på. Da er den perfekt, sprø, og ikke bløt av ost, eller de minuttene det tar med damp fra pizzaen før den er klar til servering. Anonymkode: 667d1...89d
Gjest Krokanrullene Skrevet 17. oktober 2022 #16 Skrevet 17. oktober 2022 Jeg liker det best når det er stekt først
Taluno Skrevet 18. oktober 2022 #17 Skrevet 18. oktober 2022 AnonymBruker skrev (14 timer siden): På 5-8 min? Anonymkode: 7cd63...65f Skal du steke bacon i stekeovn, på litt over 200 grader, så er steketiden 5-6 minutter. Så ja, det vil bli ferdig på 5-8 minutter. Men ikke nødvendigvis sprøstekt. TS: Om du foretrekker sprøstekt, så ville jeg stekt det litt først. Vil du ha mykt bacon så legger du det rått på. Men om du vil ha sprøstekt, så trenger du ikke steke i pannen (og lage ekstra oppvask), men legg det på plate i stekeovn mens du varmer den opp.
AnonymBruker Skrevet 18. oktober 2022 #18 Skrevet 18. oktober 2022 AnonymBruker skrev (15 timer siden): Skal ha pizza til middag dvs bruker Libanesisk nan brød som bunn (stod et forslag på pakken) står at det skal 5 min i ovnen på 250 g kan sikkert drøye det til 8 min. Tenkte å ha bacon på men i tvil om jeg må steike det først? Anonymkode: 7cd63...65f Til vanlig gjør jeg ikke det, men «til vanlig» = pizza som skal være i ovnene i 20-30 minutter. Om du skal steke den i >10 minutter, da ville jeg nok stekt det på forhånd, men passet på å ikke steke det helt ferdig, da ovnene vil gjøre noe i løpet av den tiden, og du nok ikke ønsker forkullet bacon 😅 Anonymkode: 94f30...c70
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå