Gå til innhold

Kaldheve brød


Fakse

Anbefalte innlegg

Det er for seint nå til å få ferdig brød i kveld, så jeg tenkte å prøve meg på å kaldheve over natta slik at jeg kan steike dem i morra tidlig. Er det noen som har prøvd det og vet om det går bra? Jeg har bare prøvd med rundstykker før...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Har bare kaldhevet bagels - og det går utmerket - så det er vel ingen grunn til at det ikke skal gå bra med brød.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har prøvd, og det går veldig bra.  Bedre enn vanlig varmhev faktisk.

Bare bruk bittelitt gjær - 10 gram er nok.

Kald væske og i kjøleskap? Eller?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg kaldhever ofte brøddeigen.

Det har flere fordeler:

-Lang hevetid krever mindre gjær

-Deigen kan lages kvelden før, så sparer man tid dagen etter.

-Når deigen er kald er den ikke så klissete å jobbe med. Da kan man ha mindre mel i deigen = lettere bakverk

Men nå vet du jo av egen erfaring at det funker da.... :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...