Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Det er for seint nå til å få ferdig brød i kveld, så jeg tenkte å prøve meg på å kaldheve over natta slik at jeg kan steike dem i morra tidlig. Er det noen som har prøvd det og vet om det går bra? Jeg har bare prøvd med rundstykker før...

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Ingen som har prøvd?

Da får jeg være prøvekanin da ;)

Skrevet

Har bare kaldhevet bagels - og det går utmerket - så det er vel ingen grunn til at det ikke skal gå bra med brød.

Skrevet

Jeg har prøvd, og det går veldig bra. Bedre enn vanlig varmhev faktisk.

Bare bruk bittelitt gjær - 10 gram er nok.

Skrevet
Jeg har prøvd, og det går veldig bra.  Bedre enn vanlig varmhev faktisk.

Bare bruk bittelitt gjær - 10 gram er nok.

Kald væske og i kjøleskap? Eller?

Skrevet
Kald væske og i kjøleskap? Eller?

Kald væske og relativt kjølig, ja. Jeg bruker kjellerboden.

Skrevet

Flotte greier, da har jeg ikke gjort så veldig galt :ler:.

Skrevet

Brødene ble fine, så da vet jeg at det funker :)

Skrevet

Jeg kaldhever ofte brøddeigen.

Det har flere fordeler:

-Lang hevetid krever mindre gjær

-Deigen kan lages kvelden før, så sparer man tid dagen etter.

-Når deigen er kald er den ikke så klissete å jobbe med. Da kan man ha mindre mel i deigen = lettere bakverk

Men nå vet du jo av egen erfaring at det funker da.... :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...