AnonymBruker Skrevet 13. oktober 2022 #1 Skrevet 13. oktober 2022 Vi har oppdaget biller i melposene våre, hundrevis i flere titalls kilo mel i beredskapslageret vårt. Men de ser ikke ut som vanlige melbiller. De ligner mer på billene som bor i plantepotter: De er bittesmå, kanskje bare én millimeter. Noen her som kan identifisere disse? Anonymkode: cabff...f23
AnonymBruker Skrevet 13. oktober 2022 #2 Skrevet 13. oktober 2022 Jeg vet ikke, men vil anbefale deg å kjøpe plastbokser til å ha melet i, bare sjekk at de er merket til å brukes til å oppbevare mat, PP. Anonymkode: 759cf...bc1 1 2
AnonymBruker Skrevet 13. oktober 2022 #3 Skrevet 13. oktober 2022 Flere titalls kilo mel?!😯 Alt må hives. Å oppbevare mel over tid fører til utvikling av melbiller. Går fortere hvis det er varmt. Anonymkode: ef5e4...72b 11 1
AnonymBruker Skrevet 13. oktober 2022 #4 Skrevet 13. oktober 2022 Det er støvlus. Du må støvsuge opp og kaste støvsugeposen. Melet er bare å slenge. Det er for varmt der du oppbevarer melet. Anonymkode: 51869...a9b 3 4
AnonymBruker Skrevet 13. oktober 2022 #5 Skrevet 13. oktober 2022 Ser ut som støvlus ja. Melbiller er mer svart og ser egentlig ut som kravlende svarte sesamfrø. Anonymkode: f1e95...8fb 1 2
AnonymBruker Skrevet 13. oktober 2022 #6 Skrevet 13. oktober 2022 Støvlus, ja! Ser riktig ut, men, akk, så merkelig. Melet står i kjelleren i 12-13 grader. Hvor kaldt skal mel stå da? Anonymkode: cabff...f23
AnonymBruker Skrevet 13. oktober 2022 #7 Skrevet 13. oktober 2022 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Støvlus, ja! Ser riktig ut, men, akk, så merkelig. Melet står i kjelleren i 12-13 grader. Hvor kaldt skal mel stå da? Anonymkode: cabff...f23 Hvis du skal oppbevare store mengder mel bør du varmebehandle det for å drepe alle egg. Det bør også oppbevares i lufttette bokser, aller helst med oksygenabsorberere. Anonymkode: 3279e...60f 8
AnonymBruker Skrevet 13. oktober 2022 #8 Skrevet 13. oktober 2022 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Støvlus, ja! Ser riktig ut, men, akk, så merkelig. Melet står i kjelleren i 12-13 grader. Hvor kaldt skal mel stå da? Anonymkode: cabff...f23 Da kan det være for fuktig i kjelleren. De trives også der. Men en kan visst varmebehandle på 60 grader, eller fryse ned. Så prøv det, jeg trodde det måtte kastes. Så det beklager jeg. Og oppbevar det i lufttette bokser. Bare husk å støvsuge kjellerboden. Anonymkode: 51869...a9b 1
AnonymBruker Skrevet 13. oktober 2022 #9 Skrevet 13. oktober 2022 Bra det ikke er melkrise nå da. Anonymkode: ef5e4...72b 1
AnonymBruker Skrevet 13. oktober 2022 #10 Skrevet 13. oktober 2022 AnonymBruker skrev (7 minutter siden): Da kan det være for fuktig i kjelleren. De trives også der. Men en kan visst varmebehandle på 60 grader, eller fryse ned. Så prøv det, jeg trodde det måtte kastes. Så det beklager jeg. Og oppbevar det i lufttette bokser. Bare husk å støvsuge kjellerboden. Anonymkode: 51869...a9b Ikke ts, men går det å feks ha det i stekeovnen på en 60-80.grafer.en stund så kan det beholdes? Anonymkode: 759cf...bc1
AnonymBruker Skrevet 13. oktober 2022 #11 Skrevet 13. oktober 2022 AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Ikke ts, men går det å feks ha det i stekeovnen på en 60-80.grafer.en stund så kan det beholdes? Anonymkode: 759cf...bc1 Ja, det kan en visst. Det var det jeg akkurat leste. Anonymkode: 51869...a9b
Djungelvrål Skrevet 13. oktober 2022 #12 Skrevet 13. oktober 2022 AnonymBruker skrev (6 minutter siden): Ikke ts, men går det å feks ha det i stekeovnen på en 60-80.grafer.en stund så kan det beholdes? Anonymkode: 759cf...bc1 Det kan fryses og siktes etterpå. Men jeg hadde ikke orket å spise det etterpå 8 2
AnonymBruker Skrevet 13. oktober 2022 #13 Skrevet 13. oktober 2022 Vi har også beredskapslager av mel, men har vacumpakket alt melet i separate poser og har det i en plastkasse. Tror dere det holder?😅 (Beklager å spørre i tråden din TS, men ble litt bekymret nå) Anonymkode: ab974...849 1 1 1
AnonymBruker Skrevet 13. oktober 2022 #14 Skrevet 13. oktober 2022 AnonymBruker skrev (2 minutter siden): Vi har også beredskapslager av mel, men har vacumpakket alt melet i separate poser og har det i en plastkasse. Tror dere det holder?😅 (Beklager å spørre i tråden din TS, men ble litt bekymret nå) Anonymkode: ab974...849 Det kan utvikle seg melbiller selv om det oppbevares i lufttett boks. Sørg for å ha en sirkulasjon i lageret slik at det blir brukt i løpet av 6-12 måneder. Anonymkode: ef5e4...72b 6
AnonymBruker Skrevet 13. oktober 2022 #15 Skrevet 13. oktober 2022 Æsj. De var ekle. Hva slags bokser skal man bruke for å unngå denslags drit? Anonymkode: dd3cc...348
AnonymBruker Skrevet 13. oktober 2022 #16 Skrevet 13. oktober 2022 Jeg har snurret og knytt en gjennomsiktig brødpose/frysepose rundt hver mel/havregrynspose i skapet mitt. Mannen min synes det er tull, men skulle en pose være infisert så slipper jeg kaste alt i skapet og det vil holde seg inni den ene posen. Jeg er også en som kjøper flere melposer av gangen for å slippe å kjøpe så ofte. Anonymkode: 9cce6...973 3
AnonymBruker Skrevet 14. oktober 2022 #17 Skrevet 14. oktober 2022 Bare ett spørsmål om mel i plastboks eller -pose: Det er ikke noe større fare for at det råtner? Vi har siktet noe av melet og andre kornprodukter i nærheten, det meste er i en ekstra fryser vi har lånt av naboen nå. Anonymkode: cabff...f23
Motelvibes Skrevet 14. oktober 2022 #18 Skrevet 14. oktober 2022 Man skal aldri langtidsoppbevare kilovis av mel… 4
AnonymBruker Skrevet 14. oktober 2022 #19 Skrevet 14. oktober 2022 Sikker på at det er mel? 😏 Anonymkode: c73a2...d3e 1
AnonymBruker Skrevet 14. oktober 2022 #20 Skrevet 14. oktober 2022 Derfor skal man ikke hamstre billig mel. Anonymkode: 55a4c...fd0 2
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå