Gå til innhold

Hardt stekt grytebrød


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg fikk en støpejernsgryte for et par uker siden og har begynt å bake eltefrie brød. De hever fint og ser veldig flotte ut når de er ferdige. Skorpen er sprø og jeg føler egentlig at de er vellykkede, bortsett fra bunnen. Den smaker liksom litt brent, uten at den egentlig ser brent ut. Jeg følger oppskriften og den sier 250 grader varmluft med lokk i 30 min. Deretter 200 grader varmluft i 15 min uten lokk. Stekes på nederste rille.

Tror dere jeg skal forsøke å steke den litt høyere i ovnen, eller skal jeg justere temperaturen?

Anonymkode: 84013...b0e

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Sett den ett hakk høyere opp, blir nok for varmt nederst. Alle ovner er forskjellige, så man må ofte prøve seg litt frem. 

Anonymkode: 2bca9...81f

  • Liker 2
Skrevet
AnonymBruker skrev (20 minutter siden):

Sett den ett hakk høyere opp, blir nok for varmt nederst. Alle ovner er forskjellige, så man må ofte prøve seg litt frem. 

Anonymkode: 2bca9...81f

Men fortsatt steke på samme temperatur? Bare sette risten med gryten et hakk høyere?

Takk for svar 🌸

Anonymkode: 84013...b0e

Skrevet

Sett den i midten av ovnen.

  • Liker 1
  • Nyttig 1
Skrevet
Embla Othea skrev (2 timer siden):

Sett den i midten av ovnen.

Takk for tipset. Jeg har akkurat sjekket at gryta går inn i midten og det gjør den, men det er ikke fare for at skorpa blir stein har da? Den er jo allerede sprø når jeg har stekt brødet nederst i ovnen.

Anonymkode: 84013...b0e

Skrevet

Jeg bruker ikke varmluft, men over - og undervarme. Setter den midt i ovnen. 

Skrevet
Motelvibes skrev (41 minutter siden):

Jeg bruker ikke varmluft, men over - og undervarme. Setter den midt i ovnen. 

Hvilke grader og hvor lenge med og uten lokk? 

Anonymkode: 84013...b0e

Skrevet

Prøv å legg solsikkefrø i bunnen av gryten. 
 

Anonymkode: 7263f...46d

  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (40 minutter siden):

Prøv å legg solsikkefrø i bunnen av gryten. 
 

Anonymkode: 7263f...46d

Er det for å få litt "avstand" mellom deigen og den varme bunnen i gryta?

Anonymkode: 84013...b0e

  • Liker 1
Skrevet

Hørtes godt ut :) 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...