Gå til innhold

Eggeplommer til overs


Anbefalte innlegg

Gjest Sesselja
Skrevet

Jeg skal lage kokosmakroner, noe som krever 4 eggehviter. Hva kan jeg lage av eggeplommene som ikke krever for mye? (Skal bake lite og lett til jul i år siden vi flytter midt oppi hele spetakkelet)

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Denne passer ganske godt i disse tider.

Panettone Piacenza - Italiensk julekake (2 stk)

1 ss tørrgjær

1,5 dl lunken melk

500 g hvetemel

2 ts salt

1 egg

4 eggeplommer

75 g sukker

finrevet skall av 1 sitron og ½ appelsin

175 g smør

125 g rosiner

50 g apsikat eller sukat

Løs opp gjær i litt av den lunkne melken. Dekk til og la stå varmt ca 10 minutter. Rør inn 125 g mel og resten av melken. Dekk til og la heve ½ time. Sikt resten av melet med salt over blandingen. Visp sammen egg + eggeplommer, sukker og revet skall. Bland alt til en smidig deig. Elt inn mykt smør. Dekk til og la heve 2-4 time. Elt inn hakkede frukter. Ha deigen i 2 smurte brødformer og skjær et kryss i toppen med skarp kniv. Stek ved 200 grader i 15 minutter. Skru ned til 180 grader og stek videre 30-40 minutter. La avkjøle i formene og legg på rist for å bli helt kalde.

Eller du kan lage hjemmelaget iskrem. Til fire eggeplommer trenger du 7,5 dl kremfløte (bruk evt halvparten kokosmelk for en annerledes iskrem) som varmes til rett under kokepunktet. Visp eggedosis av eggeplommene og 200 gram sukker. Visp gradvis inn den varme fløten. Hell så alt tilbake i kasserollen og varm opp under omrøring til blandingen tykner. Ha i ønsket smakstilsetning, f.eks. hakket sjokolade, kaffepulver, honning + vaniljestang e.l. og la det smelte. Frys iskremen, evt i iskremmaskin. Når den er halvfrossen kan du ha i f.eks. hakkede nøtter, moste bananer, bær/hakket frukt, hakket daim eller annen sjokolade, hakkede kjeks eller brownies, eplemos + litt kanel eller hva du måtte ønske.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...