Gå til innhold

Enkle og raske middager som samtidig er superdigge?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Ja, som overskriften sier - jeg ser etter middager som er enkle og raske og lage, og i tillegg smaker skikkelig godt. Noen som har noen tips? ☺️

Anonymkode: a336f...5cb

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Fjordland.

Anonymkode: 7caa6...ca0

  • Liker 1
Skrevet

Fylt pita, wraps med guac og grønnsaker (og evt laks)

Anonymkode: 009b7...699

Skrevet

Pokebowl med salmalaks. 

Anonymkode: 37641...fd7

Skrevet

Gulrot og ingefærsuppe 

2 ss olivenolje 
1 stk gul løk 
700 g gulrot kuttet 
60 g fersk ingefær 
6 dl vann 
4 dl kokosmelk 
1 terning grønnsaksbuljong  
salt  og pepper

Skrell grønnsakene og kutt i biter. Ingefæren i tynne skiver

Varm opp olje i en gryte og ha i løk, gulrot og ingefær. La det surre i ca. 10 minutter på middels varme.

Hell i vann,smuldre opp buljong  og kok opp. La det koke til grønnsakene er møre, ca. 10 minutter.

Bruk en stavmikser eller en blender. Hell i kokosmelken og kjør til du har en jevn suppe.

Smak til med salt og pepper og server med digg byggryn og/eller godt brød

Digge toppinger til suppen :Gresskarkjerner,granateple,krutonger,rista kikerter,

 

Blomkålcurry
( til 2 personer)
Nøytral olje til steking
1 gul løk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1 ss finrevet fersk ingefær
2 ss rød currypaste
1 liten blomkål
1 boks kikerter (240 g avrente)
1 boks kokosmelk ( 400 g)
saft av sitronsalt
salt, pepper
fersk koriander

nanbrød

Del opp blomkål i buketter og skyll kikertene i kaldt vann.

Varm olje i en dyp stekepanne / wokpanne. Stek løken til den er myk og blank. Tilsett ingefær, hvitløk og currypaste og stek til alt er blandet godt sammen, ca et minutt.

Tilsett blomkål og stek et par minutter. Hell over kokosmelk og legg på lokk og la småputre til blomkålen er mør, ca 10-15 minutter.

På slutten av koketiden tilsettes kikerter, smak til med sitron, salt og pepper. Rett før servering tilsetter du hakket koriander. Serveres med nanbrød.

Kremet pasta

1 løk  
2 fedd hvitløk 
8-10 stk valgfri sopp 
100g brokkoli 
200g pasta 
Salt 
1 ss olivenolje 
240ml kokosmelk 
100g erter, frosne 
Svart pepper, etter smak 

Vask brokkolien og del den i små buketter

Skrell og finhakk hvitløk og løk og rengjør og skjær soppen i skiver.

.Varm olivenolje i en stor panne,sauter løk og hvitløk i ca 30 sekunder,tilsett soppen. og stek i 3-4 minutter.

Tilsett så brokkoli,erter og kokosmelk,småkok i ca. 7-8 minutter under lokk.

Kok opp pasta,tilsett i panna,rør om og server 

Anonymkode: 549ab...6d0

Skrevet

Blir Fjordland Biff Stroganoff  med ris :) 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...