Gjest piaf Skrevet 29. november 2005 #1 Skrevet 29. november 2005 Jeg kommer fra en ikke-ribbespisende familie, og i mangel av tradisjonelle familieoppskrifter er jeg derfor på jakt etter en god rødkåloppskrift til jul. Gjerne en litt spennende og fruktig variant med appelsinjuice eller eple, og kanskje andre krydder enn karve?
Arkana Skrevet 29. november 2005 #2 Skrevet 29. november 2005 Jeg fant denne oppskriften. Har ikke prøvd den selv, men den høres jo litt mer spennende ut enn den klassiske. 1 rødkål 1 dl eddik 1 dl honning vann kanel ingefær presset appelsin Mengden av væske varierer etter rødkålens størrelse. Snitt rødkålen fint, ha det i en kjele med vann, eddik og honning til det dekker. Tilsett kanel, ingefær, appelsinskall og -juice. La det koke til rødkålen er mør. Trekk til side og smak til med mer krydder eller honning etter ønske. La rødkålen trekke og avkjøles, og så varmes opp når den skal serveres.
SissiB Skrevet 30. november 2005 #3 Skrevet 30. november 2005 ca. 1 kg rødkål 2 løk 3 pærer 1 rødbeter 2 dl sherry 2 ss eple- eller vineddik 2 ts timian 2 laurbærblader 5 hele kryddenelliker 40 g smør Snitt rødkålen fint, og snitt løk og pærer fint. Riv rødbeten grovt og legg alle deler lagvis i en gryte, hell sherry og eddik over. Tilsett krydderier, som er lagt i en lite pose, så de lett kan fiskes opp. Fordel smøret i små klatter ovenpå og dekk til med folie. La rødkålen bakes mør i ovnen i 2 til 3 timer ved 150 grader
Piglet Skrevet 30. november 2005 #4 Skrevet 30. november 2005 Jeg brukte denne: http://www.madgal.dk/recipes/recipe.asp?id=201 bortsett fra at jeg rev et eple sammen med rødkålen. Den var god, mye bedre enn sånn ferdig. Piglet
Gjest piaf Skrevet 1. desember 2005 #5 Skrevet 1. desember 2005 Takk for svar alle sammen. Hvis det er flere som sitter med en velprøvd rødkåloppskrift, tar jeg stadig imot forslag!
Belit Skrevet 1. desember 2005 #6 Skrevet 1. desember 2005 1 rødkålhode, uten stilk, finsnittet honning balsamico salt andefett eller ribbefett (evt nøytral olje og smør) Ta fram en stor gryte og ha et tynt lag fett i bunnen. Andefett blir fantastisk, ribbefett veldig godt, og har du ingen av delene funker det med solsikkeolje og noen små klatter smør. Legg i 1/4 av rødkålen jevnt i gryta. Legg på små klikker honning, ca 1/2 ts salt og fett (andefett, ribbefett, eller smør). Fortsett å legge kål lagvis med honning, salt og fett, og avslutt med honning, salt og fett. Hell over ca 5 dl vann og 1/2-1 dl balsamicoeddik. Kok opp, rist godt på kjelen, og la koke på svak varme ca 2 timer. Rist på kjelen nå og da, rør iblandt når den har kokt ca en time. Pass på at det ikke brenner seg! Rødkålen bli aller best hvis du lager den dagen i forveien slik at den får stå og kose seg (kjølig) til neste dag. Da setter smakene seg perfekt.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå