Gjest LoisLane Skrevet 29. november 2005 #1 Skrevet 29. november 2005 Er det noen som har oppskrift på Key Lime Pie?
Arkana Skrevet 29. november 2005 #2 Skrevet 29. november 2005 (endret) Key Lime Pie 2,5 dl knuste kjeks 100 g smør 1 boks, ca 400 g, søt kondensert melk 5 eggeplommer 1 dl limejuice 1 ss finrevet limeskall 2,5 dl kremfløte Bland kjeksen med smeltet smør. Klem ut i en 25 cm paiform og stek ved 150 grader i 10 minutter. Pisk mel og eggeplommer luftig med elektrisk mikser i ca 5 minutter. Tilsett juicen og skallet. Ha i paiformen og stek på nederste rille i ca 10 minutter. La avkjøles og stå i kjøleskap minst 2 timer og dekk med pisket fløte før servering. Noen varianter av paien har marengslokk istedet. Vil du heller ha det så stivpisk 2 eggehviter og visp gradvis inn ca 50 g sukker og bre over paien. Stekes ved 180 grader i 10-15 minutter. Endret 29. november 2005 av Arkana
Gjest piaf Skrevet 29. november 2005 #3 Skrevet 29. november 2005 Her er også et lite utvalg. Har ikke testet noen av dem selv, dessverre.
Gjest LoisLane Skrevet 29. november 2005 #4 Skrevet 29. november 2005 (endret) Takk skal dere ha! Hva slags kjeks er best - digestive-type? Jeg tror jeg går for den uten marengslokk. Har hverken smakt eller laget før - skal rapportere etterpå! Endret 29. november 2005 av LoisLane
Arkana Skrevet 29. november 2005 #5 Skrevet 29. november 2005 Hva slags kjeks er best - digestive-type? ← Jeg synes bixit eller digestive-kjeks er best.
Gjest LoisLane Skrevet 3. desember 2005 #6 Skrevet 3. desember 2005 Jeg brukte bixit, og bunnen ble god, den. Synes fyllet ble for surt, jeg ville nok gjerne hatt sukker i det. Er vanlig lime bitrere/ surere enn key lime? Det ble så syrlig at det ikke var godt, og selv om det hjalp med søøøt krem og bunnen, var det noen som ikke likte den så godt.
Arkana Skrevet 3. desember 2005 #7 Skrevet 3. desember 2005 Jeg har aldri smakt key lime, så jeg vet ikke forskjellen. Jeg synes også den er for sur, så jeg pleier å bruke en søtere kondensert melk og har i litt sukker og litt mindre limesaft. Skulle kanskje nevnt det, men jeg bare antok at du var klar over at den var sur.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå