Gå til innhold

Hva var den siste søte baksten du lagde?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg lagde nettopp kanelsnurrer. 

Anonymkode: 8bcec...24a

Skrevet

Rosinboller, men det begynner å bli noen uker siden.

Skrevet

Laget to sukkerbrødbunner i dag. Vi har to bursdager i familien i oktober.  Da er det greit å ha bunnen til bløtkaker ferdige i fryseren.  

  • Liker 1
Gjest AprilRyan
Skrevet

Det er en liten stund siden. Jeg pleier å bake og så putte det i fryseren. Sist bakte jeg kanelsnurrer med vaniljekrem og rørte bringebær.

Skrevet

Prinsessestykker

Anonymkode: 4287c...f27

Skrevet (endret)

Det er lenge siden, det. Men det var en eplekrans. Pleide å bake den i blant da jeg var gift. Både jeg og eksmannen spiste mye av den når den ble laget, men sønnen vår er ingen fan av sånt og spiste ingenting. Nå som jeg er skilt, ville det derfor bare blitt meg som spiste av den, og eplekransen er stor, så dermed er det ingen vits å bake bare for én person. Mye ville blitt kastet (har ikke plass i fryseren)

Det var etter en gammel oppskrift jeg fant i et ukeblad for mange år siden, Hjemmet. Klippet den ut og la den i min egen oppskriftsbok, der jeg har samlet oppskrifter siden 1991.

Endret av Million
Skrevet

Kanelsnurrer, på jobb for noen uker siden. 

Anonymkode: 79957...40c

Skrevet

Lussekatter, for noen uker siden ^^, fordi det er en av de beste samboeren min liker.

Skrevet

Veganske lakrissnurrer

Anonymkode: 910d3...f3a

Skrevet
Amossa skrev (15 timer siden):

Laget to sukkerbrødbunner i dag. Vi har to bursdager i familien i oktober.  Da er det greit å ha bunnen til bløtkaker ferdige i fryseren.  

Det pleier jeg å gjøre hvsis jeg av en eller annen grunn har egg som bør brukes før de blir for gamle. Veldig praktisk å ha klart, og mye lettere å dele når de fremdeles er halvfrosne.

  • Liker 1
Skrevet
1 hour ago, Million said:

Det er lenge siden, det. Men det var en eplekrans. Pleide å bake den i blant da jeg var gift. Både jeg og eksmannen spiste mye av den når den ble laget, men sønnen vår er ingen fan av sånt og spiste ingenting. Nå som jeg er skilt, ville det derfor bare blitt meg som spiste av den, og eplekransen er stor, så dermed er det ingen vits å bake bare for én person. Mye ville blitt kastet (har ikke plass i fryseren)

Det var etter en gammel oppskrift jeg fant i et ukeblad for mange år siden, Hjemmet. Klippet den ut og la den i min egen oppskriftsbok, der jeg har samlet oppskrifter siden 1991.

Har du lyst til å dele oppskriften? Har ikke god erfaring med epler i bakst annet enn eplekake, som er det siste jeg bakte 

 

Skrevet (endret)
Ishus skrev (25 minutter siden):

Har du lyst til å dele oppskriften? Har ikke god erfaring med epler i bakst annet enn eplekake, som er det siste jeg bakte 

 

Ok. Jeg må skrive den av og ta et bilde av bildet av eplekransen i oppskriften så man ser hvordan den skal se ut først.

EPLEKRANS Oppskrift:

Ingredienser;

100 gram smør

4 dl melk

50 gram gjær

1 dl sukker

1 krm salt

12-14 dl hvetemel

FYLL:

1 dl rosiner ca

3 syrlige store epler

1 ss kanel

3 SS sukker

PENSLING OG PYNT:

1 egg til pensling

ca 50 gram mandelspon til å strø over når penslingen er våt (så det fester seg)

 

Smelt smøret og la melken bli lunken i smøret. Rør gjæren ut i væsken og tilsett sukker, salt og melk til det blir en smidig og blank deig.

Dekk deigen med plast og la den heve til dobbel størrelse, ca 30 minutter.

Ta deigen opp på bordet og ta av knapt en tredjedel og legg til side. Kjevle resten ut til en lang leiv, ca 20 cm bred. Pensle kantene med sammenvispet egg. Skrell eplene og skjær dem i tynne båter og bland dem i en bolle med sukker og kanel så eplebitene blir dekket av det. Dryss rosiner langs midten av leiven og legg så eplebitene langs midten av lengden. Skjær eller klipp ca 1 cm brede remser i deigen på hver side av eplene. Brett så remsene innover eplene, annehver gang fra høyre og venstre som en "flette". Form lengden til en krans, legg den over på stekeplaten og la den etterheve i 30 minutter til.

Pensle kransen med egg og strø mandelspon over. Stek kransen ved 200°C i nedre del av ovnen i 20-30 minutter, alt etter størrelsen.

EPLESTANG:

Av den resterende tredjedelen av deigen som vi skar av og la til side, kan vi lage en eplestang på tilsvarende måte. Den blir mindre og er fin å ta med på besøk etc.

Dårlig bilde, men det er altså et bilde av et gammelt bilde fra et ukeblad :)

eplekrans.jpg

 

I oppskriften står det "1 krm salt". KRM er forkortelse for kryddermål. 

1 kryddermål tilsvarer ca 1/5 teskje (en femtedel)

OPPSKRIFTEN STO TRYKKET I HJEMMET UKEBLAD nr 3 i 2001.

Endret av Million
  • Liker 1
  • Hjerte 1
  • Nyttig 1
Skrevet

Lussekatter for snart to år siden. Savner veldig å bake, er for syk til å gjøre det nå.

Anonymkode: bcdf5...81f

Skrevet

Sjokoladekake, som ble gitt bort til ei som hadde bursdag.

Anonymkode: 43251...768

Skrevet

Bananmuffins i går ettermiddag.  Så plutselig at bananene hadde fått store svarte prikker, så improviserte en enkel røre mens middagen kokte. 2 egg, litt sukker, mel, bakepulver, vaniljesukker, en skvett melk og litt olje. 3 bananer og en neve rosiner. 

Min filosofi er at jeg får aldri til kaker når jeg følger oppskrifter slavisk, så kan like gjerne bare slenge sammen noe. Så blir det som det blir. Og i går ble det faktisk skikkelig bra!

Anonymkode: 9e713...b34

Skrevet

En slags kanelsnurr og eplepai. 
Altså flere små kanelsnurrer lagt tett i tett, kjevlet såpass flatt at de henger sammen og så lagt i en paiform. Har over stekte epler, laget en sirup som jeg drislet over, og så lagde rutemønster med rester av deigen jeg brukte til kanelsnurrene og hadde over

Anonymkode: 80c1d...19f

Skrevet

Eplekake. Det blir sikkert en til i løpet av uka. Jeg har fryktelig mange epler jeg må bruke opp, og mannen elsker eplekaka mi. 

 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...