AnonymBruker Skrevet 23. september 2022 #1 Skrevet 23. september 2022 MÅ fårikålen kokt i kveld, avkjøles helt før jeg setter den ut i kulden for natta? Vil ta veldig lang tid, selv ved å stå i kaldt vann først ... 🙄 Anonymkode: f5166...2d8
AnonymBruker Skrevet 23. september 2022 #2 Skrevet 23. september 2022 Nei, du kan selvsagt sette den rett ut i kulden. Hvorfor skulle du ikke kunne det? Anonymkode: a9cb1...66f 1 1
Maskinfører Skrevet 23. september 2022 #3 Skrevet 23. september 2022 Kan sette den i kjellertrappa da hvis du har kjeller
AnonymBruker Skrevet 24. september 2022 #4 Skrevet 24. september 2022 AnonymBruker skrev (14 timer siden): MÅ fårikålen kokt i kveld, avkjøles helt før jeg setter den ut i kulden for natta? Vil ta veldig lang tid, selv ved å stå i kaldt vann først ... 🙄 Anonymkode: f5166...2d8 Sett den rett ut. Pass på at ikke dyr kommer til. Ikke steng lokket før den er kald, dekk den til med en stekerist eller sprutfanger til stekepanne. Anonymkode: 957c1...81c
applestories Skrevet 24. september 2022 #5 Skrevet 24. september 2022 For å snu litt på det... hvorfor skal du sette den ut i kulden i natt?
AnonymBruker Skrevet 24. september 2022 #6 Skrevet 24. september 2022 applestories skrev (23 minutter siden): For å snu litt på det... hvorfor skal du sette den ut i kulden i natt? Vanligvis gjør man det for å kjøle ned maten. Anonymkode: a9cb1...66f
applestories Skrevet 24. september 2022 #7 Skrevet 24. september 2022 AnonymBruker skrev (46 minutter siden): Vanligvis gjør man det for å kjøle ned maten. Anonymkode: a9cb1...66f Om TS gjør det av samme grunn vil man kanskje revudere egen praksis.
AnonymBruker Skrevet 24. september 2022 #8 Skrevet 24. september 2022 applestories skrev (1 time siden): Om TS gjør det av samme grunn vil man kanskje revudere egen praksis. Hvorfor det? Jeg gjør da alltid det selv istedenfor å putte varm mat i kjøleskapet eller la det stå på benken? Anonymkode: a9cb1...66f
AnonymBruker Skrevet 24. september 2022 #9 Skrevet 24. september 2022 Kan du ikke fordele den i flere mindre beholdere? Fortere kjølt ned da. Anonymkode: 76cd2...deb
applestories Skrevet 24. september 2022 #10 Skrevet 24. september 2022 AnonymBruker skrev (1 time siden): Hvorfor det? Jeg gjør da alltid det selv istedenfor å putte varm mat i kjøleskapet eller la det stå på benken? Anonymkode: a9cb1...66f TS nevner ikke kjøleskap.
Leo Skrevet 24. september 2022 #11 Skrevet 24. september 2022 applestories skrev (4 minutter siden): TS nevner ikke kjøleskap. Sikkert fordi mange koker fårikål i en kjele som det er vanskelig å få plass til i et vanlig kjøleskap. Ellers er det ikke nødvendig å kjøle ned fårikålen før man setter den ut. Grunnen til at man ikke skal sette varm mat i kjøleskapet er at det kan bidra til å heve temperaturen der inne og dermed gi grobunn for bakterievekst i andre lettbedervelige matvarer som allerede befinner seg der. Selv setter jeg alltid mat ut for å kjøle den ned når utetemperaturen tilsier det og lar aldri f.eks. fårikål stå på ovnen til dagen etter. Som regel går det vel bra og jeg vet at mange gjør det, men etter en opplevelse med en suppe som begynte å gjære etter bare noen timer (En del uheldige, sammenfallende faktorer som i 2022 går under begrepet "perfekt storm" ) og faktisk nærmest "eksploderte" har jeg blitt ekstremt nøye på å kjøle ned mat raskt. 2
AnonymBruker Skrevet 24. september 2022 #12 Skrevet 24. september 2022 Maten smaker også best om man kjøler den ned raskt. Anonymkode: a9cb1...66f
applestories Skrevet 25. september 2022 #13 Skrevet 25. september 2022 Leo skrev (14 timer siden): Sikkert fordi mange koker fårikål i en kjele som det er vanskelig å få plass til i et vanlig kjøleskap. Ellers er det ikke nødvendig å kjøle ned fårikålen før man setter den ut. Grunnen til at man ikke skal sette varm mat i kjøleskapet er at det kan bidra til å heve temperaturen der inne og dermed gi grobunn for bakterievekst i andre lettbedervelige matvarer som allerede befinner seg der. Selv setter jeg alltid mat ut for å kjøle den ned når utetemperaturen tilsier det og lar aldri f.eks. fårikål stå på ovnen til dagen etter. Som regel går det vel bra og jeg vet at mange gjør det, men etter en opplevelse med en suppe som begynte å gjære etter bare noen timer (En del uheldige, sammenfallende faktorer som i 2022 går under begrepet "perfekt storm" ) og faktisk nærmest "eksploderte" har jeg blitt ekstremt nøye på å kjøle ned mat raskt. Nettopp. Prøvde å få TS til å tenke selv men det slo helt feil.. Kjøle ned før sette ut blir jo som å spørre om hvor lenge pizzaen må stå i mikroen før den kan settes i ovnen. Sette ut om natta = kjøle ned. Er vant til at store gryter settes ut, så fordeles de eventuelt i mer passende emballasje når det er kaldt nok.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå