Gå til innhold

pølser siste forbruksdag imorgen, kan de fryses?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

kjøpte en pakke middagspølser som er vakumpakket. Står at siste forbruksdag er imorra, men går det greit å fryse og spise de senere? Er det trygt?

Anonymkode: 12864...bda

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Ja du kan fryse dem i dag, men husk at frysing ikke forlenger holdbarheten. De har et døgn igjen på holdbarheten nå, på tidspunktet du fryser dem ned. Når du tar dem opp av fryseren, har de kun et døgn igjen da også, så det betyr at du må bruke de straks de er tint. De kan ikke ligge flere dager i kjøleskapet etter at de er tint i påvente av å bli spist.

Det er mange som tror de forlenger holdbarheten på ting når de fryses, men det gjelder altså ikke. Det er en misforståelse. Du har igjen samme antall dager som du hadde på nedfrysningstidspunktet.

  • Liker 3
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Million skrev (8 minutter siden):

Ja du kan fryse dem i dag, men husk at frysing ikke forlenger holdbarheten. De har et døgn igjen på holdbarheten nå, på tidspunktet du fryser dem ned. Når du tar dem opp av fryseren, har de kun et døgn igjen da også, så det betyr at du må bruke de straks de er tint. De kan ikke ligge flere dager i kjøleskapet etter at de er tint i påvente av å bli spist.

Det er mange som tror de forlenger holdbarheten på ting når de fryses, men det gjelder altså ikke. Det er en misforståelse. Du har igjen samme antall dager som du hadde på nedfrysningstidspunktet.

Går det an å ha som en liten huskeregel at antall dager fra nedfrysing til siste forbruksdag er antall dager det kan ligge i kjøleskapet? Blir det rett? 😅

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Million skrev (6 minutter siden):

Ja du kan fryse dem i dag, men husk at frysing ikke forlenger holdbarheten. De har et døgn igjen på holdbarheten nå, på tidspunktet du fryser dem ned. Når du tar dem opp av fryseren, har de kun et døgn igjen da også, så det betyr at du må bruke de straks de er tint. De kan ikke ligge flere dager i kjøleskapet etter at de er tint i påvente av å bli spist.

Det er mange som tror de forlenger holdbarheten på ting når de fryses, men det gjelder altså ikke. Det er en misforståelse. Du har igjen samme antall dager som du hadde på nedfrysningstidspunktet.

Teoretisk. Men ting går jo ikke på magisk-mystisk vis ut på slaget 24. Best før er en teoretisk beregnet dato. Den beskriver det siste tidspunktet leverandør er helt sikker på at produktet er helt trygt. Mat er altså sannsynlig spiselig i dager eller uker etter denne datoen. Er du en voksen uten underliggende sykdom som ikke er gravid bestemmes utgansdato ved å: 

se - ingen mugg? - lukte - lukter normalt? - smake - smaker ok? - i så fall er produktet spiselig.

Men ikke gi det til syke, gravide eller barn under 6. De har, som vi alle vet, elendig toleranse for slikt og skal praktisere føre-var. Men vi andre spiser og koser oss.

Anonymkode: 70fb2...d50

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Million skrev (13 minutter siden):

Det er mange som tror de forlenger holdbarheten på ting når de fryses,

Aldri møtt noen som tror dette, for å være helt ærlig.

Anonymkode: 28d4b...b7a

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kratt_ skrev (1 minutt siden):

Går det an å ha som en liten huskeregel at antall dager fra nedfrysing til siste forbruksdag er antall dager det kan ligge i kjøleskapet? Blir det rett? 😅

Ja. Fryser du den ned f.eks. 6 dager før siste forbruksdag eller best før, er det seks dager i kjøleskapet ved opptining igjen som gjelder.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

 

se - ingen mugg? - lukte - lukter normalt? - smake - smaker ok? - i så fall er produktet spiselig.

Men ikke gi det til syke, gravide eller barn under 6. De har, som vi alle vet, elendig toleranse for slikt og skal praktisere føre-var. Men vi andre spiser og koser oss.

Anonymkode: 70fb2...d50

Men er det ikke sånn at produkter med siste forbruksdag er ekstra viktig siden man ikke kan lukte eller se de bakteriene? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Million skrev (Akkurat nå):

Ja. Fryser du den ned f.eks. 6 dager før siste forbruksdag eller best før, er det seks dager i kjøleskapet ved opptining igjen som gjelder.

 

Supert! Takk 😊

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (7 minutter siden):

Teoretisk. Men ting går jo ikke på magisk-mystisk vis ut på slaget 24. Best før er en teoretisk beregnet dato. Den beskriver det siste tidspunktet leverandør er helt sikker på at produktet er helt trygt. Mat er altså sannsynlig spiselig i dager eller uker etter denne datoen. Er du en voksen uten underliggende sykdom som ikke er gravid bestemmes utgansdato ved å: 

se - ingen mugg? - lukte - lukter normalt? - smake - smaker ok? - i så fall er produktet spiselig.

Men ikke gi det til syke, gravide eller barn under 6. De har, som vi alle vet, elendig toleranse for slikt og skal praktisere føre-var. Men vi andre spiser og koser oss.

Anonymkode: 70fb2...d50

Det er forskjell på "siste forbruksdag" som ts skriver her i tråden, og "best før" datoene, ja. Man bør ikke gamble med mat som lett blir bedervet og/eller har "siste forbruksdag" merking. Som fisk og reker for eksempel. 

Mat med "best før" merking har jeg spist opptil 2-3 dager etter datoen på pakken. Det gjør jeg ikke med mat merket med "siste forbruksdag". 

Endret av Million
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Anonym Brukar0
Million skrev (2 minutter siden):

Det er forskjell på "siste forbruksdag" som ts skriver her i tråden, og "best før" datoene, ja. Man bør ikke gamble med mat som lett blir bedervet og har "siste forbruksdag" merking. Som fisk og reker for eksempel. 

Hvis fisk eller reker er bedrevet kjenner man der på lukten.

De kan dessuten blir dårligere før datoen også, derfor bruker man sansene i stedet for dato slavisk.

Endret av Anonym Brukar0
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (5 minutter siden):

Aldri møtt noen som tror dette, for å være helt ærlig.

Anonymkode: 28d4b...b7a

Pleier du å diskutere frysing med folk du møter?

Jeg har lest dette i flere artikler, og det er tydeligvis en så utbredt oppfatning at man har sett nødvendigheten av å skrive artikler om det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Anonym Brukar0 skrev (Akkurat nå):

Hvis fisk eller reker er bedrevet kjenner man der på lukten.

Hvis det var tilfellet, det du sier der, så hadde aldri matforgiftning av folk funnet sted, hadde det vel? Hvis man alltid merket det, luktet det, smakte det, så hadde verden vært trygge mot å bli forgiftet av dårlig mat. Men nei. Folk blir matforgiftet hver eneste dag, pga de spiste bedervet mat de ikke merket var dårlig, men spiste det i god tro.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
Million skrev (23 minutter siden):

Ja du kan fryse dem i dag, men husk at frysing ikke forlenger holdbarheten. De har et døgn igjen på holdbarheten nå, på tidspunktet du fryser dem ned. Når du tar dem opp av fryseren, har de kun et døgn igjen da også, så det betyr at du må bruke de straks de er tint. De kan ikke ligge flere dager i kjøleskapet etter at de er tint i påvente av å bli spist.

Det er mange som tror de forlenger holdbarheten på ting når de fryses, men det gjelder altså ikke. Det er en misforståelse. Du har igjen samme antall dager som du hadde på nedfrysningstidspunktet.

Ingen tror det

Anonymkode: 729fc...fa0

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

9 minutter siden, AnonymBruker said:

Aldri møtt noen som tror dette, for å være helt ærlig.

Anonymkode: 28d4b...b7a

min mor tror det. "kan ikke ha gått ut på dato, har jo ligget i fryseren" Ser på et 8 år gammelt kjøttsykke som har blitt helt svart og er steinhardt etter det er tinet.

Anonymkode: 68873...4a4

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonym Brukar0
Million skrev (3 minutter siden):

Hvis det var tilfellet, det du sier der, så hadde aldri matforgiftning av folk funnet sted, hadde det vel? Hvis man alltid merket det, luktet det, smakte det, så hadde verden vært trygge mot å bli forgiftet av dårlig mat. Men nei. Folk blir matforgiftet hver eneste dag, pga de spiste bedervet mat de ikke merket var dårlig, men spiste det i god tro.

Nei, det er ikke mange folk som blir matforgiftning av bedervet mat de har luktet på og deretter spist i "god tro".

Mest sannsynlig har de ikke brukt sansene eller stolt 100 % på datoen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Anonym Brukar0 skrev (1 minutt siden):

Nei, det er ikke mange folk som blir matforgiftning av bedervet mat de har luktet på og deretter spist i "god tro".

Mest sannsynlig har de ikke brukt sansene eller stolt 100 % på datoen.

Nå prater du jo bare tull! Det er for eksempel veldig skummelt å spise pasta og ris som har stått på benken i flere timer i romtemperatur, eller over natten. Dette er pga vekst av en bakterie man verken smaker eller lukter, men man blir forferdelig syk av den. Det er farlig, rett og slett.

Ca seks timer på kjøkkenbenken (f.eks satt der etter middag, og stått der til du kommer på det før du legger deg og setter det i kjøleskapet da) er nok til å utvikle den farlige bakterien i ris og pasta. Les for eksempel denne artikkelen om matforgiftning.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...