AnonymBruker Skrevet 21. september 2022 #1 Skrevet 21. september 2022 Har en baby på 6 mnd, ønsker å lage grøt selv. Så en oppskrift med vann og hirseflak, men blir ikke det masse biter i grøten av det? Noen som har forslag til oppskrift til så liten baby? Anonymkode: f3e22...d2e
AnonymBruker Skrevet 21. september 2022 #2 Skrevet 21. september 2022 https://margitvea.no/blogg/hjemmelaget-babygr/ Anonymkode: d9051...310
Pillowtalk Skrevet 21. september 2022 #3 Skrevet 21. september 2022 Vi lagde med havremel: noen få ss havremel, og la det i litt vann noen timer (blir mer jernholdig), deretter kokte vi det opp til rett konsistens. Tilsatte dadelmos, bananmos etc veldig billig, lett og baby elsket det! 1
AnonymBruker Skrevet 21. september 2022 #4 Skrevet 21. september 2022 Jeg brukte ida gran jansen sin oppskrift (søk på bloggen henne). Gryna bør ligge til bløt ei god stund før koking så gryna merkes ikke. Anonymkode: 60b4b...33b
AnonymBruker Skrevet 21. september 2022 #5 Skrevet 21. september 2022 Kjøp havremel, hirseflak og bokhveteflak. Kombiner gjerne to av disse. Legg i bløt over natten (bryter ned fytinsyre som hemmer jernopptaket), og kok neste morgen. Spe med morsmelk eller mme til ønsket konsistens. Tilsett en fettkilde som usaltetsmør eller kokosfett (babyer trenger en større andel fett i maten) og en cvitaminkilde som eplemos, aprikosmos eller annet (øker jernopptaket). Man kan også blande inn en eggeplomme for å gjøre det enda mer jernrikt. Gjør ikke noe at det er litt klumper, er min erfaring. Etter hvert gikk jeg over til vanlige (store) havregryn. Nå er barnet 1 år og vi spiser alltid samme grøt til frokost Anonymkode: dbce8...ddd
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå