AnonymBruker Skrevet 17. september 2022 #1 Del Skrevet 17. september 2022 Hjelp? Hva kan jeg gjøre? 😞 Anonymkode: 32d91...072 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
klarinetta Skrevet 17. september 2022 #2 Del Skrevet 17. september 2022 (endret) Bruk først smør i panna. Så heller du i en øse røre, løft og vend på panna så røra fordeler seg utover det hele. La pannekaka steke på 7 eller 8 i varme (skru ned hvis det blir brente flekker) til den er "tørr" på overflaten, det bobler litt, men om du følger med ser du at fukten tørker inn. Da løsner du den med stekespaden, lirker den under og flipper rundt. Endret 17. september 2022 av klarinetta 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 17. september 2022 #3 Del Skrevet 17. september 2022 Sørg for å ha en god telefonpanne uten riper, da trenger du ikke smør eller olje. Pleier å bruke oppskriften fra rema 1000, har aldri hatt problemer med den Anonymkode: eb7fd...362 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 18. september 2022 #4 Del Skrevet 18. september 2022 Har du lite egg i røra så blir de ofte vanskelige å steke. Jeg bruker 4 egg på 6 dl melk. Anonymkode: a7f68...d0f 2 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 18. september 2022 #5 Del Skrevet 18. september 2022 Enten har du for lite egg i, eller så har du for lite mel. Eventuelt at du ikke har rørt røren godt nok. Når du rører masse rundt blir røren mer sammenhengende. Jeg bruker et egg per desiliter melk. Anonymkode: d9605...5f2 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 18. september 2022 #6 Del Skrevet 18. september 2022 Lar du røra svelle før du steker? Anonymkode: e4934...2cd Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Embla Othea Skrevet 18. september 2022 #7 Del Skrevet 18. september 2022 Ikke bruk for mye røre. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 18. september 2022 #8 Del Skrevet 18. september 2022 Jeg vet ikke hva jeg gjør riktig, men jeg har ikke det problemet. Oppskriften min er 1 egg, litt salt, 2 dl melk og passe mye mel. Jeg visper først egget jevnt, deretter tilsetter jeg litt melk og litt mel om hverandre, til konsistensen er riktig. Melk til slutt. Konsistensen blir litt tynnere enn yoghurt. Så må røren svelle, dette er viktig. Så smelter jeg smør i panne. Da er jeg nøye på at jeg ikke skraper nedi med stekespaden. Smøret må dekke hele stekepannen, og hvis stekepannen slipper dårlig bruker jeg ekstra mye smør. Smøret skal ikke bli gyllent, men nesten. Så tilsetter jeg røre. Den skal være tynn nok til at jeg kan helle på pannen for å fordele røren. Det skal ikke være så mye røre at den fordeler seg selv. Tykkere røre gir tykkere pannekaker, som er enklere å håndtere. De smaker ikke like godt, men de er enklere å servere med syltetøy. Underveis justerer jeg temperaturen. Hvis det kommer mye damp er temperaturen for høy. Hvis pannekakene ikke blir brune er temperaturen for lav. Jeg snur pannekakene når toppen er tørr. Da passer jeg på å løsne pannekaken før jeg snur den, så ikke halvparten blir hengende igjen. Stekespader I metal har gjerne tynne kanter som deler opp pannekaken mens jeg snur den. Plast er ofte for mykt for vekten av en pannekake. Derfor foretrekker jeg tre. Anonymkode: 3f738...d31 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
exictence Skrevet 18. september 2022 #9 Del Skrevet 18. september 2022 Det er viktig å ikke ha for høy temperatur. Da brenner de fort under, og blir ikke gjennomstekte. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 18. september 2022 #10 Del Skrevet 18. september 2022 AnonymBruker skrev (3 minutter siden): Jeg vet ikke hva jeg gjør riktig, men jeg har ikke det problemet. Oppskriften min er 1 egg, litt salt, 2 dl melk og passe mye mel. Jeg visper først egget jevnt, deretter tilsetter jeg litt melk og litt mel om hverandre, til konsistensen er riktig. Melk til slutt. Konsistensen blir litt tynnere enn yoghurt. Så må røren svelle, dette er viktig. Så smelter jeg smør i panne. Da er jeg nøye på at jeg ikke skraper nedi med stekespaden. Smøret må dekke hele stekepannen, og hvis stekepannen slipper dårlig bruker jeg ekstra mye smør. Smøret skal ikke bli gyllent, men nesten. Så tilsetter jeg røre. Den skal være tynn nok til at jeg kan helle på pannen for å fordele røren. Det skal ikke være så mye røre at den fordeler seg selv. Tykkere røre gir tykkere pannekaker, som er enklere å håndtere. De smaker ikke like godt, men de er enklere å servere med syltetøy. Underveis justerer jeg temperaturen. Hvis det kommer mye damp er temperaturen for høy. Hvis pannekakene ikke blir brune er temperaturen for lav. Jeg snur pannekakene når toppen er tørr. Da passer jeg på å løsne pannekaken før jeg snur den, så ikke halvparten blir hengende igjen. Stekespader I metal har gjerne tynne kanter som deler opp pannekaken mens jeg snur den. Plast er ofte for mykt for vekten av en pannekake. Derfor foretrekker jeg tre. Anonymkode: 3f738...d31 Åhoi dette var jo vitenskap 😆👌 Anonymkode: 81811...94c Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hensatt Skrevet 18. september 2022 #11 Del Skrevet 18. september 2022 Kjøp deg en stekepanne med lav kant. Lettere å snu 😊 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 18. september 2022 #12 Del Skrevet 18. september 2022 AnonymBruker skrev (1 time siden): Jeg vet ikke hva jeg gjør riktig, men jeg har ikke det problemet. Oppskriften min er 1 egg, litt salt, 2 dl melk og passe mye mel. Jeg visper først egget jevnt, deretter tilsetter jeg litt melk og litt mel om hverandre, til konsistensen er riktig. Melk til slutt. Konsistensen blir litt tynnere enn yoghurt. Så må røren svelle, dette er viktig. Så smelter jeg smør i panne. Da er jeg nøye på at jeg ikke skraper nedi med stekespaden. Smøret må dekke hele stekepannen, og hvis stekepannen slipper dårlig bruker jeg ekstra mye smør. Smøret skal ikke bli gyllent, men nesten. Så tilsetter jeg røre. Den skal være tynn nok til at jeg kan helle på pannen for å fordele røren. Det skal ikke være så mye røre at den fordeler seg selv. Tykkere røre gir tykkere pannekaker, som er enklere å håndtere. De smaker ikke like godt, men de er enklere å servere med syltetøy. Underveis justerer jeg temperaturen. Hvis det kommer mye damp er temperaturen for høy. Hvis pannekakene ikke blir brune er temperaturen for lav. Jeg snur pannekakene når toppen er tørr. Da passer jeg på å løsne pannekaken før jeg snur den, så ikke halvparten blir hengende igjen. Stekespader I metal har gjerne tynne kanter som deler opp pannekaken mens jeg snur den. Plast er ofte for mykt for vekten av en pannekake. Derfor foretrekker jeg tre. Anonymkode: 3f738...d31 Det der hørtes jo bare ut som et helvetes styr. Jeg tar litt smør i stekrpanna, slenger nedi ca en ause med røre, venter til den blir stekt også snur jeg den. Det er ikke noe hokus pokus. Anonymkode: 7df48...0bc Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mooria Skrevet 18. september 2022 #13 Del Skrevet 18. september 2022 Prøv å ta litt mindre røre i, små pannekaker er lettere å snu. Og bruk masse smør i stekepanna hvis den er litt slitt og lett brenner seg fast. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå