AnonymBruker Skrevet 25. september 2022 #61 Del Skrevet 25. september 2022 AnonymBruker skrev (10 timer siden): "Prosessert"? Hva vil det si? Anonymkode: 068e8...f92 https://nofima.no/fakta/verdt-a-vite-om-ultraprosessert-mat/ Anonymkode: 3ddad...213 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. september 2022 #62 Del Skrevet 25. september 2022 Spiser mest mulig ren (ikke ultraprossesert) mat, men noe blir det desverre. Har er barn med melkeproteinallergi, så vi bruker melkeerstatninger som jo er UP. Spiser ikke frokost Lunsj: kantina på jobb. Som regel litt salat og en varmrett. Kantinedama lager alt fra bunnen og det er ofte noe chili con carne, fisk med stekte grønnsaker, suppe, kyllinggryte etc. Middag: spaghetti bolognese (fra bunnen), quinoasalat, fisk med grønnsaker, kylling med grønnsaker, thai kyllingsuppe, pad thai, paneng, ceviche, forskjellige supper, kyllingwok, lammekoteletter med potetmos og grønnsaker osv. Anonymkode: a673d...f57 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. september 2022 #63 Del Skrevet 25. september 2022 10 hours ago, AnonymBruker said: Dette er bare teorier og gjetning, og et skapt narrativ som carnivore-folka bruker for å si at mennesker er naturlig kjøttetere og planter er livsfarlig. Det er reinspikka tull, og det er veldig irriterende at du er så påståelig med din manglende kunnskap. "new evidence suggests that the earliest humans evolved from ape-like ancestors without first shifting to a meat-based diet. Research published Monday in Nature Ecology & Evolution suggests that the first members of the Homo genus ate mostly vegetation from trees and shrubs, just like their ancestors Australopithecus." https://www.inverse.com/article/31625-human-evolution-meat-eating-vegan-africa-grassland-hunting "The principal food substances taken by primates may be divided into vegetable (fruits, flowers, leaves, nuts, barks, pith, seeds, grasses, stems, roots, and tubers) and animal (birds, birds’ eggs, lizards, small rodents and bats, insects, frogs, and crustacea). The flesh of larger mammals (including primates) is not listed as an important item of nonhuman primate diet, with the sole exception of chimpanzees—it is taken by baboons in special circumstances that are not yet fully understood." https://www.britannica.com/animal/primate-mammal/Diet "Aside from being nutritious and delicious, figs account for almost half of a chimpanzee’s diet, providing an excellent source of energy." https://janegoodall.ca/our-stories/10-things-chimpanzees-eat/ Fakta er at forskning på dette viser at det forhistoriske mennesket spiste planter, og kjøtt. Primater spiser også planter, noen nesten bare planter, og noen spiser kjøtt i tillegg. Ingen av dem er rene kjøttetere eller hovedsakelig kjøttetere. At de tidligste menneskene spiste bare kjøtt er gjetning, og dårlig gjetning i tillegg. Anonymkode: 960a1...8a2 Jeg har ikke sagt at "planter er livsfarlig" men at de aller fleste planter er giftige eller i beste fall uspiselige for oss. De fleste plantespisende dyr holder seg også til noen få planter de har utviklet seg til å kunne tåle og fordøye. Hva bavianer spiser er helt irrelevant, for de skilte seg fra vår linje for så mange millioner år siden. Vi kan se på fysiologien til bavianer, sjimpanser og andre aper hvilken mat de er tilpasset. For eksempel har de mye større fordøyelsessystemer enn kjøttspisere, fordi det krever mye mer å fordøye plantemateriale. Mennesker har forholdsvis korte tarmer og ekstremt sterk magesyre, på nivå med åtseletere og faktisk lavere enn flere kjøttspisende dyr. Lav pH er en tilpasning til å fordøye kjøtt, høy pH er en tilpasning for å fordøye planter. Hvis du tror kostholdet til en eller annen moderne ape viser hva som er sunt for deg kan du jo se hvor godt du kan leve på blader og frukt Når jeg nevner arkeologiske beviser, handler det ikke bare om å finne rester av hva vi spiste. Det er funnet rester av spiselige planter, men først og fremst bein. Men vi kan også analysere tann-og beinrester av mennesker og se hva de spiste mest av. Da ser man at folk som levde ved kysten har inntatt mer sjømat, for eksempel. Andre ting som viser hva vi spiste mest av er det faktum at vi utryddet en rekke store dyrearter gjennom jakt. Kroppene våre er også spesialisert for jakt på mange måter. Og så er det jo det åpenbare: uten å leve hovedsaklig av kjøtt ville vi rett og slett ikke overlevd. Det er helt umulig for et menneske å overleve på ville planter. De gir ikke nok energi, fett eller protein. Da jordbruket spredte seg og ble mer avansert, kunne vi erstatte en del av kjøttet og fisken med korn, og da begynte også som kjent problemene med tannhelsa. Og vi har blitt sykere og sykere i takt med at vi har gått bort fra vårt opprinnelige kosthold. Mens de få urbefolkningene som fortsatt spiser slik vi alle gjorde i fortiden, er lite plaget av tannproblemer, hjertesykdommer, diabetes, demens, overvekt osv. Det er interessant å lese om forskjellige apers kosthold, men i denne sammenhengen er det mer relevant å se på hva vår slekt har spist. For eksempel her https://www.iflscience.com/as-hypercarnivores-humans-were-apex-predators-for-2-million-years-59296 Anonymkode: 583ee...e70 1 7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. september 2022 #64 Del Skrevet 25. september 2022 AnonymBruker skrev (1 time siden): Jeg har ikke sagt at "planter er livsfarlig" men at de aller fleste planter er giftige eller i beste fall uspiselige for oss. Dette er 100% carnivore-argumentasjon. Her er veggen så tykk at det er umulig å få inn noe fornuft. Mennesket er ikke et kjøttspisende rovdyr med kort fordøyelseskanal, klør og hoggtenner. Vi er omnivores med vekt på planter akkurat som våre nærmeste slektninger her på planeten. Anonymkode: 960a1...8a2 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. september 2022 #65 Del Skrevet 25. september 2022 Jeg har ikke noe å bidra med i denne tråden, men jeg synes både et vegansk kosthold og et carnovorekosthold høres helt ekstremt kjedelig ut og jeg forstår ikke at dere klarer. Jeg elsker frukt. Jeg elsker kjøtt. Men jeg elsker også sjokolade. Er ikke så glad i grønnsaker, men spiser det likevel. Brødmat er kjedelig, grøt er kjedelig (uansett om man blander inn både det ene og det andre). Jeg leser at dere som følger et kosthold slutter å være fysen på snacks etter en stund, men jeg forstår det vare ikke fordi jeg aldri har klart å komme så langt at jeg har slutter å crave den maten jeg liksom skal holde meg unna. Når jeg spiser sunt og råvarebasert lenge så mister jeg ikke lysten på kake eller sukker. Lysten kan forsvinne i noen dager, men så fort jeg kjenner lukten av nystekte boller så forsvinner all motstandskraft. Det skal sies at jeg har slitt med spiseforstyrrelser i ganske stor grad og at jeg fortsatt har et ganske stort problem med mat. Har dere som følger et spesielt spisemønster også hatt spiseforstyrrelser? For meg er mat trøst og har alltid vært det jeg har fått trøst av. Jeg forbinder mat og trøst i enormt stor grad. I mer voksen alder har det blitt slik at jeg bruker mat til å takle ganske mange ulike ting. Og jeg genser på mat 90% av dagen. "Kan ikke spise det", "det er usunt", "nå skal du i middag og dessverre få kake du må spise og da er hele uka du har vært flink forgjeves". Hvordan håndtere selskaper? F.eks. i bryllup hvor man får servert mat som ofte er en blanding av kjøtt og planter og korn og sukker og salt og alt. Spiser dere det? Får dere ikke da smaken på blandingsmat igjen? Mat som er en blanding av flere matgrupper smaker jo også så utrolig mye bedre. Og den personen som sa at hun/han ikke brukte annet krydder enn salt, hvordan er det mulig å spise så kjipt? Jeg elsker masse smak og masse teksturer og spiser alle grupper mat fordi variasjonen er så deilig. Jeg skjønner ikke at folk klarer å spise så ensformig. Det er ikke så stor smaksforskjell på grønnsaker at det blir spennende. Kanskje smaksløkene mine er ødelagte, skal ikke se bort ifra det, men jeg synes salater gir svært lite variasjon nesten uansett hva man putter oppi. Salat er salat liksom. For meg. For hodet mitt. Og da blir jo livet veldig kjipt hvis man kutter ut så mange ulike smaker og teksturer? Eller har aldri mat vært så viktig i seg selv for dere som spiser én gruppe matvarer? Anonymkode: f0ad4...e50 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. september 2022 #66 Del Skrevet 25. september 2022 31 minutter siden, AnonymBruker said: Dette er 100% carnivore-argumentasjon. Her er veggen så tykk at det er umulig å få inn noe fornuft. Mennesket er ikke et kjøttspisende rovdyr med kort fordøyelseskanal, klør og hoggtenner. Vi er omnivores med vekt på planter akkurat som våre nærmeste slektninger her på planeten. Anonymkode: 960a1...8a2 Hva mener du med at det er "carnivore-argumentasjon"? Er du uenig i at de fleste planter er giftige eller uspiselige for oss? Og jo, vi har forholdvis kort fordøyelseskanal. Da vi skilte oss fra andre aper beholdt de det lange og komplekse fordøyelsessystemet som er tilpasset plantekost, mens vårt krympet og ble s mye surere. At vi ikke har klør og hoggtenner er irrelevant, for vi har aldri jaktet med tennene og neglene, derimot med våpen. Og dermed fikk vi altså enormt mye bedre tilgang på næring enn om vi skulle holdt oss til planter. Hvis det er som du sier at vi først og fremst spiste planter, har jeg to spørsmål: hvorfor skulle vi velge planter når vi hadde tilgang til kjøtt? Og hvilke planter var det som i så fall ga oss majoriteten av fett og protein? Anonymkode: 583ee...e70 1 7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. september 2022 #67 Del Skrevet 26. september 2022 Jeg er ikke fanatisk, spiser det jeg får servert på besøk og kan fint spise godteri osv innimellom. Men spiser ganske sunt og rent i hverdagen. Men er ikke opptatt av at ting må være økologisk feks. Dagen i dag: Frokost: grøt laget på havregryn, ekstra lett melk og en del fryser blåbær. Ett kokt egg ved siden av. Lunsj: 2 wasa husman med to kokte egg og en boks cherrytomater. Middag: Ørret, kokte poteter, brokkoli og gulrot. Rømme. Anonymkode: f9a55...968 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lafamiglia Skrevet 26. september 2022 #68 Del Skrevet 26. september 2022 Altså, alle dere som mener at folk bare spiste kjøtt for hundretusener av år siden, eller hva dere nå enn mener: Hva med å se på hva vi spiste for hundre år siden - eller for femti år siden, for den del - når folk var friske, funksjonelle og slanke? Det er de siste par tiårene at fedmeepidemien har skutt fart. Og dette handler ikke om kjøtt eller ikke kjøtt, men derimot om industriprodukter versus mat fra landbruk/jakt(naturen. 3 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. september 2022 #69 Del Skrevet 26. september 2022 Jeg skjønner meg ikke på folk som har samvittighet til å leve på kun kjøttprodukter, eller kjøttprodukter i det hele tatt. Kjøttindustrien er grusomhet satt i system, og dessuten veldig lite bærekraftig. Blir liksom litt sånn meg og tarmene eller vekta mi framfor hensynet til dyrene. Når det er sagt funker det supergodt å være vegetarianer med innslag av egg og melkeprodukter. Vi er slanke og aldri sjuke, bruker lite penger på mat og spiser alltid god vegetarmat. Utrolig mye godt man kan lage av f.eks kikerter og linser. Anonymkode: afc3d...a9b 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Endorfin Skrevet 26. september 2022 #70 Del Skrevet 26. september 2022 Med en gang jeg står opp, koker vann og drikker 1 liter lunket vann med ferskpresset sitron lufter deretter hunden og lar det rense og kickstarte systemet. Frokost: Havregryn(som regel store), frømiks (gresskarkjerner, linfrø,chiafrø,solsikkekjerner og sesamfrø), en liten dryss kanel, mandler og valntter, par 3 spiseskjer med granateplekjerner,bærmiks, og en skive fersk ananas og 2 spiseskjer gresk yogurt (naturell). Steker også 1 tomat og en medium løk og en god del purreløk i 2 min før jeg adder 3 egg med chilipulver, chiliflakes,gurkemeie og kummin, en god dose tabasco og pepper og en halv chili og en skive paprike og litt salt når det er ferdig. Koker også 1 liter vann og gjør klar den løse grønne teen så den er klar til og drikkes om 1 time. måltid 2 er kyllingfilet og søtpotet noen skiver rå rødløk og en liten tomat og mandler måltid 3blir hvit fiskefilet (torsk/sei eller andre deler) søtpotet, purre, rød løk ,mandler og avokado (fisker mye og all fisken min selv, av avkjær bein og hode koker jeg kraft av og drikker 1-2 glass til dagen som mellommåltid, utrolig næringsrikt!) måltid 4 : enten hvit fisk likt som forrige bare med vanlig potet eller lamme/storfe lever ( lever spiser jeg 2 ganger i uken) Måltid 5: Laks eller ørret , sautert spinat, rå løk, tomat og mandler med litt extra virgin olive oil over Før leggetid: en halv boks cottage cheese med granateplekjerner, rå rødbete, blåbær og mandler Dette er grunnmuren i kostholdet, hender jeg junker i helger.. men merker jeg får veldig lite tilnærmet null cravings med ett rent kosthold, hender helst i sosiale lag Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. september 2022 #71 Del Skrevet 26. september 2022 45 minutter siden, Lafamiglia said: Altså, alle dere som mener at folk bare spiste kjøtt for hundretusener av år siden, eller hva dere nå enn mener: Hva med å se på hva vi spiste for hundre år siden - eller for femti år siden, for den del - når folk var friske, funksjonelle og slanke? Det er de siste par tiårene at fedmeepidemien har skutt fart. Og dette handler ikke om kjøtt eller ikke kjøtt, men derimot om industriprodukter versus mat fra landbruk/jakt(naturen. Det stemmer at fedme og en del andre helseproblemer har skutt fart i takt med at kostholdet har endret seg fra rene råvarer til (ultra)prosessert, fra naturlig fett til margarin og planteoljer, fra tre daglige måltider til seks, fra søt dessert av frukt etter middag til sjokolade som snacks flere ganger daglig. Men det var også en klar nedgang i helse da vi begynte å spise mye dyrket mat. Spesielt for tenner og kjeve, som nevnt. Man kommer langt ved å kutte ned på sukkertøy. Man kan komme enda lenger hvis man i tillegg spiser litt sjeldnere, og så videre. Jeg mener ikke at alle må ha et "ultimat" eller perfekt evolusjonært tilpasset kosthold, men for meg virker det tydelig at jo lenger bak i historien vi går, dess sunnere var maten. For meg betyr det i praksis at jeg spiser nesten bare kjøtt når jeg kan velge maten selv, og at jeg ellers spiser det jeg får servert (til måltider, jeg takker nei til snacks). Noen kjører knallstreng steinalderkost hele tiden, andre er fornøyd med å kutte litt ned på brød og sjokolade. Det jeg krangler om her i tråden er først og fremst de uriktige påstandene om at vi spiste mye, eller til og med mest, planter i steinalderen. Anonymkode: 583ee...e70 1 8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. september 2022 #72 Del Skrevet 26. september 2022 36 minutter siden, AnonymBruker said: Jeg skjønner meg ikke på folk som har samvittighet til å leve på kun kjøttprodukter, eller kjøttprodukter i det hele tatt. Kjøttindustrien er grusomhet satt i system, og dessuten veldig lite bærekraftig. Blir liksom litt sånn meg og tarmene eller vekta mi framfor hensynet til dyrene. Når det er sagt funker det supergodt å være vegetarianer med innslag av egg og melkeprodukter. Vi er slanke og aldri sjuke, bruker lite penger på mat og spiser alltid god vegetarmat. Utrolig mye godt man kan lage av f.eks kikerter og linser. Anonymkode: afc3d...a9b Det virker logisk at hvis man spiser mindre kjøtt, er det færre dyr som dør og mindre lidelse. Men slik er det ikke. Det kommer an på hvilke dyr og planter man spiser og hvordan disse er produsert. Det dør veldig mange smådyr i åkerdrift, og all produksjon av mat, både kjøtt og planter, vil ha innvirkning på miljøet (transport, sprøytemidler, rasering av skog etc etc). Hittil i år har jeg spist kanskje ei kvart ku og en halv sau. Jeg har også spist en del korn, frukt og utenlandske grønnsaker, og vet ikke hvor mange dyreliv som har gått med for å produsere plantene. Men jeg vet at det er flere liv enn de som har gått tapt for å gi meg kjøttet (jeg spiser helst norsk, lokalt og økologisk kjøtt). Anonymkode: 583ee...e70 1 1 8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. september 2022 #73 Del Skrevet 26. september 2022 AnonymBruker skrev (45 minutter siden): Det stemmer at fedme og en del andre helseproblemer har skutt fart i takt med at kostholdet har endret seg fra rene råvarer til (ultra)prosessert, fra naturlig fett til margarin og planteoljer, fra tre daglige måltider til seks, fra søt dessert av frukt etter middag til sjokolade som snacks flere ganger daglig. Men det var også en klar nedgang i helse da vi begynte å spise mye dyrket mat. Spesielt for tenner og kjeve, som nevnt. Man kommer langt ved å kutte ned på sukkertøy. Man kan komme enda lenger hvis man i tillegg spiser litt sjeldnere, og så videre. Jeg mener ikke at alle må ha et "ultimat" eller perfekt evolusjonært tilpasset kosthold, men for meg virker det tydelig at jo lenger bak i historien vi går, dess sunnere var maten. For meg betyr det i praksis at jeg spiser nesten bare kjøtt når jeg kan velge maten selv, og at jeg ellers spiser det jeg får servert (til måltider, jeg takker nei til snacks). Noen kjører knallstreng steinalderkost hele tiden, andre er fornøyd med å kutte litt ned på brød og sjokolade. Det jeg krangler om her i tråden er først og fremst de uriktige påstandene om at vi spiste mye, eller til og med mest, planter i steinalderen. Anonymkode: 583ee...e70 Er det slik at du har et behov for å bekrefte dette bare kjøtt-kostholdet i evolusjonen for å få støtte på det du spiser? Er du så usikker på hva du spiser at du har behov å bite deg fast i denne teorien om at menneskenes helse gikk i dass når de begynte å dyrke mat? Og på denne måten overbevise andre om å spise det samme? Anonymkode: 960a1...8a2 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aureka Skrevet 26. september 2022 #74 Del Skrevet 26. september 2022 AnonymBruker skrev (På 17.9.2022 den 16.03): Vet ikke. Spiser mest skitten mat, har ikke råd til ren mat fra butikker. Anonymkode: 8f419...e29 Ren mat er vel ikke nødvendigvis dyrere, eller? Tenker mat som grønnsaker og poteter, havregrøt(korn),frossen fisk ++ Hva slags matbudsjett har du? 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 27. september 2022 #75 Del Skrevet 27. september 2022 7 hours ago, AnonymBruker said: Er det slik at du har et behov for å bekrefte dette bare kjøtt-kostholdet i evolusjonen for å få støtte på det du spiser? Er du så usikker på hva du spiser at du har behov å bite deg fast i denne teorien om at menneskenes helse gikk i dass når de begynte å dyrke mat? Og på denne måten overbevise andre om å spise det samme? Anonymkode: 960a1...8a2 Det er omvendt. Jeg begynte å spise mer kjøtt fordi jeg satte meg inn i hva vi spiste i fortiden. Jeg bryr meg ikke om hva andre spiser, og trent personlig skulle jeg ønske brød og salat var det sunneste vi kan spise, for det er både godt og billig. Ikke at jeg klager altså, for jeg har fått mye bedre helse av å spise mer kjøtt. Dette er ikke nye, kontroversielle teorier. Det har vært velkjent i mange mange år at vi fikk dårligere helse etter jordbruksrevolusjonen, at det er svært få ville planter som er spiselige for oss osv. Men alt dette trenger vi jo knapt forskning for å vite uansett - forestill deg at du skal leve en uke, en måned, for ikke å snakke om et helt liv, kun av det du finner i norsk natur. Hva ville du spist? Anonymkode: 583ee...e70 1 1 6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 27. september 2022 #76 Del Skrevet 27. september 2022 AnonymBruker skrev (6 timer siden): Det er omvendt. Jeg begynte å spise mer kjøtt fordi jeg satte meg inn i hva vi spiste i fortiden. Jeg bryr meg ikke om hva andre spiser, og trent personlig skulle jeg ønske brød og salat var det sunneste vi kan spise, for det er både godt og billig. Ikke at jeg klager altså, for jeg har fått mye bedre helse av å spise mer kjøtt. Dette er ikke nye, kontroversielle teorier. Det har vært velkjent i mange mange år at vi fikk dårligere helse etter jordbruksrevolusjonen, at det er svært få ville planter som er spiselige for oss osv. Men alt dette trenger vi jo knapt forskning for å vite uansett - forestill deg at du skal leve en uke, en måned, for ikke å snakke om et helt liv, kun av det du finner i norsk natur. Hva ville du spist? Anonymkode: 583ee...e70 Men dette er jo tull, vi spiste ikke bare kjøtt i fortiden. Det er en teori, ikke fakta. Norge er spesielt da vi ligger så langt fra ekvator, det var ikke i Norge mennesket oppstod, vi flyttet hit pga vi ble så mange. Mennesker har alltid spist det som er tilgjengelig for oss, fordi vi er omnivore. Det betyr ikke at kjøtt er sunnest for oss, selv om det er det som har vært tilgjengelig på steder der det ikke vokser noe særlig planter som er spiselige for oss. De menneskene som har bodd rundt ekvator har hatt en overflod av frukt og spiselige planter tilgjengelig, derfor har de spist mye av det, akkurat som primater gjør. Du behandler forskere som slenger ut teorier som noen slags guder. Forskning er stadig i utvikling, og det er også økonomiske interesser i forskning. Jeg sier det igjen, det er vanskelig å vite hva som foregikk for så lang tid siden. Det er ren ignoranse å påstå at man vet det. Anonymkode: 960a1...8a2 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Embla Othea Skrevet 27. september 2022 #77 Del Skrevet 27. september 2022 Jeg kunne ønske at vi kunne slutte å kalle mat for «ren» mat. Mat er mat med mer eller mindre næringsverdi. Det er alt, det er ikke vits å komplisere det. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 27. september 2022 #78 Del Skrevet 27. september 2022 AnonymBruker skrev (16 timer siden): Jeg skjønner meg ikke på folk som har samvittighet til å leve på kun kjøttprodukter, eller kjøttprodukter i det hele tatt. Kjøttindustrien er grusomhet satt i system, og dessuten veldig lite bærekraftig. Blir liksom litt sånn meg og tarmene eller vekta mi framfor hensynet til dyrene. Når det er sagt funker det supergodt å være vegetarianer med innslag av egg og melkeprodukter. Vi er slanke og aldri sjuke, bruker lite penger på mat og spiser alltid god vegetarmat. Utrolig mye godt man kan lage av f.eks kikerter og linser. Anonymkode: afc3d...a9b Hvorfor må vegetarianere alltid fremstille seg selv som moralsk overlegne? Egg- og melkeproduksjonen er ikke akkurat etisk den heller liksom. Vegetarianere er ikke alltid slanke og aldri sjuke, hvor har du det fra? Anonymkode: f9a55...968 11 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
umAxa Skrevet 27. september 2022 #79 Del Skrevet 27. september 2022 1 hour ago, Embla Othea said: Jeg kunne ønske at vi kunne slutte å kalle mat for «ren» mat. Mat er mat med mer eller mindre næringsverdi. Det er alt, det er ikke vits å komplisere det. Så fortsett som før, tut og kjør? Er livet så lett at det er blitt vanskelig å lære seg om mat og hva som er sunt, usunt, næringsfattig og næringsrikt, og hva som er direkte farlig for både helse og miljø? 8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 27. september 2022 #80 Del Skrevet 27. september 2022 umAxa skrev (2 timer siden): Så fortsett som før, tut og kjør? Er livet så lett at det er blitt vanskelig å lære seg om mat og hva som er sunt, usunt, næringsfattig og næringsrikt, og hva som er direkte farlig for både helse og miljø? Du er flink til å finne meninger som ikke står der, ser det er gjentakende for deg. Det står ingenting om justering av inntaket, men at vedkommende synes betegnelsen "ren" er dum. Anonymkode: f0690...5cf Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå