Gå til innhold

Induksjon vs keramisk


Anbefalte innlegg

Skrevet

Skal kjøpe ny komfyr, bør jeg gå for induksjon eller keramisk? Har sistnevnte fra før. Hva er fordeler/ulemper med de ulike typene?

Anonymkode: 98908...fe3

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Fordeler med keramisk: Prisen. Fordeler med induksjon: Alt annet. :) 

(Hos Elkjøp starter keramiske komfyrer på 3995 og induksjonskomfyrer på 6995.)

Induksjon gir bedre kontroll på temperaturen, raskere oppkoking, bedre energiøkonomi, tryggere for barn, bedre brannsikkerhet, enklere rengjøring, og sikkert mer jeg ikke kommer på i farta. Jeg hadde aldri kjøpt keramisk komfyr om jeg hadde råd til induksjon. 

Anonymkode: 665b1...120

  • Liker 4
  • Hjerte 1
  • Nyttig 2
Skrevet

Fordelen med induksjon er at det går raskere, tror også det sparer strøm . Men mange av kaserolle dine vil ikke fungere, og kaserolle til induksjonstopp koster mer. Kaserolle til keramisk kan man ofte få gratis på finn av folk som har byttet til induksjon.

  • Liker 1
Skrevet
Tvist skrev (8 minutter siden):

Fordelen med induksjon er at det går raskere, tror også det sparer strøm . Men mange av kaserolle dine vil ikke fungere, og kaserolle til induksjonstopp koster mer. Kaserolle til keramisk kan man ofte få gratis på finn av folk som har byttet til induksjon.

Jeg har hatt induksjon i 20 år, og det finnes da mange billige kasseroller til, det er veldig få kasseroller som ikke går til induksjon. Jeg hadde aldri valgt noe annet enn induksjon.

Anonymkode: 76009...594

  • Liker 2
  • Nyttig 1
Skrevet

Jeg kom på en ulempe ved induksjon: Avhengig av komfyren og det elektriske opplegget kan det tenkes du må få lagt opp en større kurs. 

Angående kjeler kan jeg ikke huske sist jeg så en ny kjele som ikke funket på induksjon, uansett prisnivå. Du sjekker lett om kjelene dine kan brukes på induksjon ved å bruke en magnet. Fester den seg til bunnen av kjelen funker den på induksjon. 

Anonymkode: 665b1...120

  • Liker 2
Skrevet

Induksjon; blir raskere varmt, og raskere kaldt.

keramisk; syns den gir jevnere varme.

Anonymkode: 7ea9f...79e

  • Liker 1
Skrevet

Takk for svar alle :)

Da blir det induksjon. Men holder det med 20 amp sikring?

ts

Anonymkode: 98908...fe3

Skrevet
AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

Takk for svar alle :)

Da blir det induksjon. Men holder det med 20 amp sikring?

ts

Anonymkode: 98908...fe3

20 A holder fint hos meg, men det kommer som sagt an på komfyren du velger

Anonymkode: 665b1...120

Skrevet

Regnestykket er Volt x Ampere = Watt. Så 230 V x 20 A = 4600 W.

Du kan altså ha max 4600 W på en 20 A kurs. 

Anonymkode: 665b1...120

Skrevet

Vi skulle bytte ovn i fjor og valget stod mellom induksjon og keramisk. Jeg valgte keramisk igjen. Jeg lager mye mat og etter mange år får man en "flow" i rutinene. Jeg tror jeg hadde blitt dritstressa av induksjon. 

Anonymkode: 16eb6...ab3

  • Liker 5
Skrevet

Jeg måtte ta samme valg for et par år tilbake, valgte keramisk tilslutt. Av flere grunner.

Selv om det bobler/"koker" så er ikke temperaturen umiddelbart 100 grader, det er kun magnetismen,  så det er vanskeligere å vite når man skal sette på timer, maten blir underkokt til tider. Induksjonsovn er frarådet for folk med pacemaker, og gravide skal holde en avstand på 30 cm når de lager mat, noe som blir vanskelig hvis man bruker de bakerste platene. Dette blir også problematisk for barn i barnehagealder som får ovnen i hodehøyde.  

Det er også viktig å forberede all mat på forhånd med induksjonsovn siden man ikke rekker å kutte noe underveis, med mindre man er veldig kjapp. Så jeg byttet inn en induksjon til 10.000 til en god keramisk til 9000 kr og er veldig fornøyd.  Jeg blir bare stresset av induksjon, er gravid og har flere små barn. Jeg vil ikke være låst til komfyren, men ha mulighet til å snu meg bort i 2 sek og lage maten underveis. 

 

Anonymkode: a8ee4...02a

  • Liker 5
Skrevet
On 9/17/2022 at 9:37 AM, AnonymBruker said:

Fordeler med keramisk: Prisen. Fordeler med induksjon: Alt annet. :) 

(Hos Elkjøp starter keramiske komfyrer på 3995 og induksjonskomfyrer på 6995.)

Induksjon gir bedre kontroll på temperaturen, raskere oppkoking, bedre energiøkonomi, tryggere for barn, bedre brannsikkerhet, enklere rengjøring, og sikkert mer jeg ikke kommer på i farta. Jeg hadde aldri kjøpt keramisk komfyr om jeg hadde råd til induksjon. 

Anonymkode: 665b1...120

Enklere rengjøring. Har hatt begge deler og merket ingen forskjell der. Hva jeg kjøper neste gang er i grunnen mest avh av hvor gode/praktiske kontrollene for sonene er. Er mye jeg ikke ville ha kjøpt.

Skrevet
AnonymBruker skrev (På 17.9.2022 den 9.05):

Skal kjøpe ny komfyr, bør jeg gå for induksjon eller keramisk? Har sistnevnte fra før. Hva er fordeler/ulemper med de ulike typene?

Anonymkode: 98908...fe3

Du må kanskje bytte alle kjeler og panner. Fordelen med induksjon er at man kan koke opp raskt og at plata ikke blir så varm etterpå. Har 80 cm bred induksjon fra Siemens. Veldig fornøyd. 

Anonymkode: 58896...861

Skrevet
AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Du må kanskje bytte alle kjeler og panner. Fordelen med induksjon er at man kan koke opp raskt og at plata ikke blir så varm etterpå. Har 80 cm bred induksjon fra Siemens. Veldig fornøyd. 

Anonymkode: 58896...861

Hvis du må bytte alle kjeler og panner må du ha kjøpt alt for over 30 år siden, nesten. 

Anonymkode: c48ab...800

  • Liker 3
Gjest Anonym Brukar0
Skrevet
AnonymBruker skrev (På 17.9.2022 den 10.19):

Vi skulle bytte ovn i fjor og valget stod mellom induksjon og keramisk. Jeg valgte keramisk igjen. Jeg lager mye mat og etter mange år får man en "flow" i rutinene. Jeg tror jeg hadde blitt dritstressa av induksjon. 

Anonymkode: 16eb6...ab3

Jeg tror ikke du hadde blitt dritstressa, nei. Å lage mat på induksjon er ikke som å kjøre formel 1 🤷‍♀️

Skrevet

Jeg er kanskje en av få som vil foretrekke keramisk fremfor induksjon. Jeg liker å lage ordentlig mat, da funker ikke induksjon som slår seg av hver gang man løfter stekepanna. Beste er gasskomfyr. Men må man velge mellom induksjon og keramisk, velger jeg keramisk - om man er litt mer avansert i kokkeleringen enn enkel fredagstaco. 

  • Liker 2
Gjest Anonym Brukar0
Skrevet
Motelvibes skrev (34 minutter siden):

Jeg er kanskje en av få som vil foretrekke keramisk fremfor induksjon. Jeg liker å lage ordentlig mat, da funker ikke induksjon som slår seg av hver gang man løfter stekepanna. Beste er gasskomfyr. Men må man velge mellom induksjon og keramisk, velger jeg keramisk - om man er litt mer avansert i kokkeleringen enn enkel fredagstaco. 

Jeg lager mer avansert mat enn fredagstaco, men min induksjon fungerer bra til det. Jeg skjønner rett og slett ikke problemet - det er jo bare å slå den på igjen hvis gryta er så lenge av plata at den slår seg av?

Skrevet (endret)

Noen slår seg av i sekundet den løftes av plata.

Endret av Motelvibes
  • Liker 1
Skrevet
Motelvibes skrev (25 minutter siden):

Noen slår seg av i sekundet den løftes av plata.

Har jeg aldri opplevd.

Anonymkode: f7c45...c83

  • Liker 2
Skrevet
2 hours ago, Motelvibes said:

Noen slår seg av i sekundet den løftes av plata.

Er da fortsatt bare å skru den på igjen?

Anonymkode: a3082...133

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...