Gå til innhold

Hva spiser man når man vil spare penger på mat?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Som overskriften sier - jeg ønsker å spare mer og har null kontroll på matbudsjettet. 

Anonymkode: a8069...b01

  • Nyttig 1
Skrevet

Bruk bønner/linser/kikerter i stedet for kjøtt 😊

  • Liker 3
Skrevet

Nudler,ris,pasta,poteter,grønnsaker,salat,brødmat.

Skrevet

Så lite som mulig… 

Anonymkode: 2f6dc...f11

  • Liker 1
Skrevet

Kjøp alt fra prima på rema 1000. Den serien smaker faktisk helt ok i motsetning til first price,  xtra osv.  Sparer masse penger.  Og kutt ned på kjøtt. Nesten alt fra prima kan bestilles på oda også

Anonymkode: fb529...8a9

Skrevet

Kosta 6kr for en stor pakke pølsebrød på Coop Extra. Bruker det med Prima (rema 1000 merke) pålegg.

Kjøper aldri rødt kjøtt. Se kg pris og literpris på alt du handler. First price tomatsuppe med egg og hvitløksbrød er veldig billig, og personlig syns jeg det er superdigg middag som varer i 2 dager. Må bare se på det som er billig.

Anonymkode: 4aaab...9dd

Skrevet

Det som er på tilbud når du skal handle inn, og selvfølgelig billigmerker.

 

Skrevet
AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

Kosta 6kr for en stor pakke pølsebrød på Coop Extra. Bruker det med Prima (rema 1000 merke) pålegg.

Kjøper aldri rødt kjøtt. Se kg pris og literpris på alt du handler. First price tomatsuppe med egg og hvitløksbrød er veldig billig, og personlig syns jeg det er superdigg middag som varer i 2 dager. Må bare se på det som er billig.

Anonymkode: 4aaab...9dd

Bør vel helst unngå å la pølsebrød bli en del av den daglige kosten. Det er sånn amerikanerne er blitt så feite. De tror pølse- og burgerbrød er adekvat brødmat.

Anonymkode: be2e2...40b

  • Liker 3
Skrevet

Bak selv og spis råvarer! Kjøp grønnsaker etter hva som er i sesong, og for all del,  fyll fryseren med bær på høsten!

Skrevet

Vegetarisk; bønner, linser og grønnsaker i sesong, på boks og i frysedisk.

Hjemmelaget brødmat, grøt osv.

Mat fra nedsatt pga dato-disken, pluss at man finleser tilbudsavisene (med et kritisk blikk).

Mat fra dumpsterdiving.

Og man drikker bare vann.

Anonymkode: a2bed...169

  • Liker 1
  • Nyttig 1
Skrevet

Grovt brød, rimelig pålegg. 
Havregryn/havregrøt. 
Supper og gryteretter
Kjøp skinkestek, fårikålkjøtt og annet som ofte kan ha lavere kg-pris, og bruk til gryte/suppe/gratenger. 
Kjøp kun grønnsaker som du kan bruke opp helt til en suppe/gryte, eller som tåler ligge litt. 

Generelt: kjøp aldri mer enn du faktisk bruker opp. 

Anonymkode: 45e2e...cf2

Skrevet

Ikke kjøtt, bønner og linser isteden. Lokale grønnsaker i sesong. Havregryn, egg, tilbudsvarer og varer som er nedsatt pga utløpsdato. 

Anonymkode: 95d95...a9d

  • Liker 2
Skrevet

Sjekk alltid datodisken på butikken. Følg med på tilbudsaviser, og handle billigmerkene til dagligvarebutikkene. Syns selv det er en grei ting å lage opp litt ekstra slik en har rester. 
Billig mat kan være feks vegetarlasagne (bønner, linser istedenfor kjøtt), stekt ris med skinke (kan kjøpe billig påleggskinke. Bruke amerikansk blanding fra frysedisken), lapskaus med pølser osv. 

Skrevet

Rice and beans, Google det.

Finnes utall forskjellige varianter fra mange steder i verden. Billig og næringsrikt. Ta det som en oppdagelsesferd og prøv en ny variant hver uke? :)

Ris og bønner spist sammen gir en komplett proteinkilde.

 

Ertesuppe og rugknekkebrød/brød gir samme effekt, spist sammen gir det komplett proteinkilde.

 

Egg, i alle varianter, er relativt rimelig proteinkilde.

Bondeomelett er ypperlig til å bruke opp rester av poteter, løk, paprika, kjøttpålegg/skinke/salami, og andre grønnsaker. Da blir det et helt måltid sammen med skive grovt brød.

 

Bruk grønnsakene som er i sesong og billige. Akkurat nå fråtser vi i blomkål, kål, potet, kålrabi osv

Gratinert blomkål med (litt) bacon idag.

Bakte poteter til fredagskos i morgen.

Kålrabi i litt tykke skiver kan stekes i panne og serveres som kålrotbiff. Veldig godt!

 

Grøt. Kan lage mange varianter, ikke bare havregrøt og risgrøt. Vi har dilla på byggrynsgrøt for tiden.

Grøt var billigere enn brødmat med pålegg ‘i gamle dager’, og det gjelder jo like mye nå. Bytter gjerne ut kveldsmat med hjemmekokt grøt, også for kosen sin del :) 

 

Vi er heldige og får en del fisk, ellers ville jeg prioritert å kjøpe fisk til et par måltider i uken. En hvit fisk, en rød fiskemiddag i uken. Fryst blokk med seifilet er ypperlig å tilsette i fiskesuppe, eller pannestekte i skiver med mye (billig) løk.

Supplerer med makrell i tomat og sild til pålegg. Billigste variantene funker fint.

 

Anonymkode: 97e0f...4d0

  • Liker 4
  • Nyttig 1
Skrevet

Jeg har begynt å spise wagyu biff nå som alt er så dyrt.

Anonymkode: c3379...96e

  • Liker 2

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...