Gå til innhold

Spørsmål om raspeball-oppskrift


Anbefalte innlegg

Skrevet

Er det mulig å lage raspeballer uten gluten? De skulle jo gå, i og med at poteter kan bli som lim når man bearbeider dem.
Jeg tenker på å prøve med rå og kokte poteter, og havregryn. Moren min lagde med rå og kokte poteter og hvetemel. De ble utrolig løse og gode, ikke som en "sprettball" :laugh: De raspeballene i smør er bare noe av det beste jeg har spist.

Hva tenker dere? 

Anonymkode: 100d3...a69

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Kan jo prøve med fint glutenfritt mel?

Skrevet

Jeg ønsker ikke å bruke glutenfritt mel, da det har ingredienser som jeg ikke vil ha. Men rene meltyper, som hirsemel og havremel er jo et alternativ. TS

Anonymkode: 100d3...a69

Skrevet

Min bestemor bruker bygg, inneholder det gluten? Hvis ikke kan havremel fungere fint.

Ball skal verken knas eller hvile, så gluten i melet hat lite funksjon. Det bidrar nok mest til å regulere fuktigheten, slik at ballen holder seg sammen i gryta.

Gamle, meine poteter er best i følge bestemor. Nypoteter gjør det veldig vanskelig å vurdere konsistensen, og de trenger ofte mye mer mel. Kokte poteter gir mykere ball.

Anonymkode: cb525...6c4

  • Nyttig 1
Skrevet

Det er ikke umulig å bruke havregryn nei. men tror jeg ville brukt en kombinasjon av mel og gryn. Kan også bruke Jyttemel(evt en kombinasjon)

Men som nevnt over, om du tenker å lage nå, så vær obs på at nypoteter egner seg dårlig.

Anonymkode: 533a1...ea5

Skrevet

Havre inneholder gluten.

Anonymkode: f2289...779

Skrevet
AnonymBruker skrev (6 minutter siden):

Havre inneholder gluten.

Anonymkode: f2289...779

Ikke egentlig nei, men havre kan bli "forurenset" med gluten under produksjon. Men finnes også havre som er produsert i glutenfritt miljø

Anonymkode: 533a1...ea5

Skrevet
AnonymBruker skrev (6 timer siden):

Min bestemor bruker bygg, inneholder det gluten? Hvis ikke kan havremel fungere fint.

Ball skal verken knas eller hvile, så gluten i melet hat lite funksjon. Det bidrar nok mest til å regulere fuktigheten, slik at ballen holder seg sammen i gryta.

Gamle, meine poteter er best i følge bestemor. Nypoteter gjør det veldig vanskelig å vurdere konsistensen, og de trenger ofte mye mer mel. Kokte poteter gir mykere ball.

Anonymkode: cb525...6c4

 

AnonymBruker skrev (4 timer siden):

Det er ikke umulig å bruke havregryn nei. men tror jeg ville brukt en kombinasjon av mel og gryn. Kan også bruke Jyttemel(evt en kombinasjon)

Men som nevnt over, om du tenker å lage nå, så vær obs på at nypoteter egner seg dårlig.

Anonymkode: 533a1...ea5

Flotte svar, takk! Da venter jeg til potetene er eldre og forsøker å blande havre- eller hirsemel med havregryn. Også interessant at kokte poteter gir mykere raspeballer :) 

Har noen forresten prøvd med potetflak fra kjøpe-potetstappe?

Anonymkode: 100d3...a69

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...