AnonymBruker Skrevet 11. september 2022 #1 Skrevet 11. september 2022 Er det mulig å lage raspeballer uten gluten? De skulle jo gå, i og med at poteter kan bli som lim når man bearbeider dem. Jeg tenker på å prøve med rå og kokte poteter, og havregryn. Moren min lagde med rå og kokte poteter og hvetemel. De ble utrolig løse og gode, ikke som en "sprettball" De raspeballene i smør er bare noe av det beste jeg har spist. Hva tenker dere? Anonymkode: 100d3...a69
Blåjojo Skrevet 11. september 2022 #2 Skrevet 11. september 2022 Kan jo prøve med fint glutenfritt mel?
AnonymBruker Skrevet 12. september 2022 #3 Skrevet 12. september 2022 Jeg ønsker ikke å bruke glutenfritt mel, da det har ingredienser som jeg ikke vil ha. Men rene meltyper, som hirsemel og havremel er jo et alternativ. TS Anonymkode: 100d3...a69
AnonymBruker Skrevet 12. september 2022 #4 Skrevet 12. september 2022 Min bestemor bruker bygg, inneholder det gluten? Hvis ikke kan havremel fungere fint. Ball skal verken knas eller hvile, så gluten i melet hat lite funksjon. Det bidrar nok mest til å regulere fuktigheten, slik at ballen holder seg sammen i gryta. Gamle, meine poteter er best i følge bestemor. Nypoteter gjør det veldig vanskelig å vurdere konsistensen, og de trenger ofte mye mer mel. Kokte poteter gir mykere ball. Anonymkode: cb525...6c4 1
AnonymBruker Skrevet 12. september 2022 #5 Skrevet 12. september 2022 Det er ikke umulig å bruke havregryn nei. men tror jeg ville brukt en kombinasjon av mel og gryn. Kan også bruke Jyttemel(evt en kombinasjon) Men som nevnt over, om du tenker å lage nå, så vær obs på at nypoteter egner seg dårlig. Anonymkode: 533a1...ea5
AnonymBruker Skrevet 12. september 2022 #6 Skrevet 12. september 2022 Havre inneholder gluten. Anonymkode: f2289...779
AnonymBruker Skrevet 12. september 2022 #7 Skrevet 12. september 2022 AnonymBruker skrev (6 minutter siden): Havre inneholder gluten. Anonymkode: f2289...779 Ikke egentlig nei, men havre kan bli "forurenset" med gluten under produksjon. Men finnes også havre som er produsert i glutenfritt miljø Anonymkode: 533a1...ea5
AnonymBruker Skrevet 12. september 2022 #8 Skrevet 12. september 2022 AnonymBruker skrev (6 timer siden): Min bestemor bruker bygg, inneholder det gluten? Hvis ikke kan havremel fungere fint. Ball skal verken knas eller hvile, så gluten i melet hat lite funksjon. Det bidrar nok mest til å regulere fuktigheten, slik at ballen holder seg sammen i gryta. Gamle, meine poteter er best i følge bestemor. Nypoteter gjør det veldig vanskelig å vurdere konsistensen, og de trenger ofte mye mer mel. Kokte poteter gir mykere ball. Anonymkode: cb525...6c4 AnonymBruker skrev (4 timer siden): Det er ikke umulig å bruke havregryn nei. men tror jeg ville brukt en kombinasjon av mel og gryn. Kan også bruke Jyttemel(evt en kombinasjon) Men som nevnt over, om du tenker å lage nå, så vær obs på at nypoteter egner seg dårlig. Anonymkode: 533a1...ea5 Flotte svar, takk! Da venter jeg til potetene er eldre og forsøker å blande havre- eller hirsemel med havregryn. Også interessant at kokte poteter gir mykere raspeballer Har noen forresten prøvd med potetflak fra kjøpe-potetstappe? Anonymkode: 100d3...a69
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå