AnonymBruker Skrevet 9. september 2022 #1 Skrevet 9. september 2022 Altså - jeg lagde en helt perfekt sitronkrem nå, som var tiltenkt en kake. Friske ingredienser, perfekt konsistens på ferdig produkt. Men gud bedre så kvalmende denne kremen både lukter og smaker 🤢🤮 Jeg brukte sitronsaft, sitronskall, eggeplommer, sukker, litt maisenna, meierismør. Helt ordinær oppskrift. Er den bedre helt kald? Jeg smakte på den i romtemperatur. Smakte best i ettersmak, men noe med denne kremen trigger brekninger i meg 🙈 Kjenner meg uvel enda 😂 Anonymkode: 12986...e04
AnonymBruker Skrevet 9. september 2022 #2 Skrevet 9. september 2022 PS: Er ikke gravid 🤣 Anonymkode: 12986...e04 1 1
Sofakona Skrevet 9. september 2022 #3 Skrevet 9. september 2022 https://gladkokken.no/oppskrifter/sitronterte-med-grillet-marengs-syrlig-og-sott-i-himmelsk-kombinasjon Bruk denne... Men bruk 1 appelsin og 2 sitron..da blir den ikke så syrlig...bruker du 2 appelsiner blir den enda mindre syrlig
AnonymBruker Skrevet 9. september 2022 #4 Skrevet 9. september 2022 Har du lagd den før? Anonymkode: 08340...ab0
AnonymBruker Skrevet 9. september 2022 #5 Skrevet 9. september 2022 Ikke prøvd å lage hjemmelaget, men hvis det er sånn som er i sitronterte på kafeer så synes jeg hvertfall det er voldsomt godt😋 Friskt og syrlig, ikke så søtt som mye annet. Anonymkode: ac38d...0f6 5
Nabokjerringen Skrevet 9. september 2022 #6 Skrevet 9. september 2022 Bedre kald. Men ah, nå fikk jeg kjempelyst på sitronmarengspai ❤️
Sofakona Skrevet 9. september 2022 #7 Skrevet 9. september 2022 AnonymBruker skrev (2 minutter siden): Har du lagd den før? Anonymkode: 08340...ab0 Kremt...jeg lager denne kremen beste hver helg 🤣🤣🤣 elsker litt syrlighet...og sp har jeg marengs ved siden av ( sånne du får kjøpt i butikken)
AnonymBruker Skrevet 9. september 2022 #8 Skrevet 9. september 2022 Jeg har aldri lagd sitronkrem før, men det var helt uproblematisk. Oppskriften er identisk den som er lenket til her i tråden, bare en mindre porsjon. Jeg synes også at syrlig sitronkrem er nydelig, får jo vann i munnen av sånne terter og margenskaker med slikt på! Jeg fatter ikke hva som er problemet, og hvorfor jeg opplever den så kvalmende. Kanskje blandingsforholdet? Avgir maisenna noe smak? Næh 🤷♀️ Anonymkode: 12986...e04
Tomas77 Skrevet 9. september 2022 #10 Skrevet 9. september 2022 Sitronkrem er en favoritt og jo syrligere jo bedre.
AnonymBruker Skrevet 9. september 2022 #11 Skrevet 9. september 2022 Kanskje pga mye smør? Anonymkode: 23814...a1b
AnonymBruker Skrevet 9. september 2022 #12 Skrevet 9. september 2022 AnonymBruker skrev (8 minutter siden): Kanskje pga mye smør? Anonymkode: 23814...a1b Kan hende, men fulgte som sagt kjent oppskrift etter punkt og prikke. Det er kanskje noe med den kokte sitronsaften og blandet i meierismør som trigger noe. Lunkent 🤢 Veldig rart, for sånn mat er noe jeg får vann i munnen av ellers 🤷♀️ Anonymkode: 12986...e04
Sofakona Skrevet 9. september 2022 #13 Skrevet 9. september 2022 AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Kan hende, men fulgte som sagt kjent oppskrift etter punkt og prikke. Det er kanskje noe med den kokte sitronsaften og blandet i meierismør som trigger noe. Lunkent 🤢 Veldig rart, for sånn mat er noe jeg får vann i munnen av ellers 🤷♀️ Anonymkode: 12986...e04 Du må ikke spise det lunkne..der må være i kjøleskapet i minst 4 timer
AnonymBruker Skrevet 10. september 2022 #14 Skrevet 10. september 2022 Jeg har smakt sitronkrem som ikke var god, men det var på et kjøpeglass. Jeg aner ikke derfor hvorfor den var så fæl. Men ellers er jeg veldig glad i sitronkrem, særlig sitronpai med marengs. Anonymkode: 0f1ce...78e
AnonymBruker Skrevet 10. september 2022 #15 Skrevet 10. september 2022 Sitronkrem er 💕 Lager også andre varianter, f.eks. klemetinkrem i julen. Anonymkode: 97797...1af
AnonymBruker Skrevet 10. september 2022 #16 Skrevet 10. september 2022 Det er meierismøret som gjør det. Jeg vet man blir skutt for det her inne, men meierismør som ingrediens setter ganske sterkt preg på maten, og det er ikke alltid vellykket med smør i mat, selv om margarinhaterne prøver å overbevise oss om noe annet. Oppvarmet meierismør lukter mer ubehagelig enn kaldt smør pga smørsyre. 🤢 Neste gang - bruk nøytral margarin. Anonymkode: 54b3e...1b7 2
AnonymBruker Skrevet 10. september 2022 #17 Skrevet 10. september 2022 AnonymBruker skrev (6 timer siden): Det er meierismøret som gjør det. Jeg vet man blir skutt for det her inne, men meierismør som ingrediens setter ganske sterkt preg på maten, og det er ikke alltid vellykket med smør i mat, selv om margarinhaterne prøver å overbevise oss om noe annet. Oppvarmet meierismør lukter mer ubehagelig enn kaldt smør pga smørsyre. 🤢 Neste gang - bruk nøytral margarin. Anonymkode: 54b3e...1b7 Smak og behag. Jeg syns ikke margarin er godt i sånne type retter. Men det er nok en fordel å bruke usaltet meierismør. Anonymkode: 0f1ce...78e 2
AnonymBruker Skrevet 10. september 2022 #18 Skrevet 10. september 2022 Det er selvfølgelig eggeplommene som gjør at det smaker rart!!!!!!!! Anonymkode: 0e1cc...2c4 1
AnonymBruker Skrevet 11. september 2022 #19 Skrevet 11. september 2022 Hvor gamle var eggene? Luktet de greit da du knekket dem? Anonymkode: 3fb23...bda 2
AnonymBruker Skrevet 11. september 2022 #20 Skrevet 11. september 2022 Man kan ikke sammenligne varm sitronkrem og kaldt... Kaldt smaker mye bedre og det er grunn til at det skal stå minimum 4 timer i kjøleskapet. Den smaker bedre dagen etter å Anonymkode: 39b4b...882
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå