Gå til innhold

Sitronkrem - så sykt kvalmende?!


Anbefalte innlegg

Skrevet

Altså - jeg lagde en helt perfekt sitronkrem nå, som var tiltenkt en kake. Friske ingredienser, perfekt konsistens på ferdig produkt.

Men gud bedre så kvalmende denne kremen både lukter og smaker 🤢🤮 

Jeg brukte sitronsaft, sitronskall, eggeplommer, sukker, litt maisenna, meierismør. Helt ordinær oppskrift. 

Er den bedre helt kald? Jeg smakte på den i romtemperatur. Smakte best i ettersmak, men noe med denne kremen trigger brekninger i meg 🙈 Kjenner meg uvel enda 😂

Anonymkode: 12986...e04

Videoannonse
Annonse
Skrevet

PS: Er ikke gravid 🤣

Anonymkode: 12986...e04

  • Hjerte 1
  • Nyttig 1
Skrevet

Har du lagd den før?

Anonymkode: 08340...ab0

Skrevet

Ikke prøvd å lage hjemmelaget, men hvis det er sånn som er i sitronterte på kafeer så synes jeg hvertfall det er voldsomt godt😋 Friskt og syrlig, ikke så søtt som mye annet. 

Anonymkode: ac38d...0f6

  • Liker 5
Skrevet

Bedre kald. Men ah, nå fikk jeg kjempelyst på sitronmarengspai ❤️

Skrevet
AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

Har du lagd den før?

Anonymkode: 08340...ab0

Kremt...jeg lager denne kremen beste hver helg 🤣🤣🤣 elsker litt syrlighet...og sp har jeg marengs ved siden av ( sånne du får kjøpt i butikken)

Skrevet

Jeg har aldri lagd sitronkrem før, men det var helt uproblematisk. Oppskriften er identisk den som er lenket til her i tråden, bare en mindre porsjon.

Jeg synes også at syrlig sitronkrem er nydelig, får jo vann i munnen av sånne terter og margenskaker med slikt på! 

Jeg fatter ikke hva som er problemet, og hvorfor jeg opplever den så kvalmende.

Kanskje blandingsforholdet? 

Avgir maisenna noe smak? Næh 🤷‍♀️

Anonymkode: 12986...e04

Skrevet

Sitronkrem er en favoritt og jo syrligere jo bedre. 

Skrevet

Kanskje pga mye smør?

Anonymkode: 23814...a1b

Skrevet
AnonymBruker skrev (8 minutter siden):

Kanskje pga mye smør?

Anonymkode: 23814...a1b

Kan hende, men fulgte som sagt kjent oppskrift etter punkt og prikke.

Det er kanskje noe med den kokte sitronsaften og blandet i meierismør som trigger noe. Lunkent 🤢

Veldig rart, for sånn mat er noe jeg får vann i munnen av ellers 🤷‍♀️

Anonymkode: 12986...e04

Skrevet
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Kan hende, men fulgte som sagt kjent oppskrift etter punkt og prikke.

Det er kanskje noe med den kokte sitronsaften og blandet i meierismør som trigger noe. Lunkent 🤢

Veldig rart, for sånn mat er noe jeg får vann i munnen av ellers 🤷‍♀️

Anonymkode: 12986...e04

Du må ikke spise det lunkne..der må være i kjøleskapet i minst 4 timer 

Skrevet

Jeg har smakt sitronkrem som ikke var god, men det var på et kjøpeglass. Jeg aner ikke derfor hvorfor den var så fæl. Men ellers er jeg veldig glad i sitronkrem, særlig sitronpai med marengs.

Anonymkode: 0f1ce...78e

Skrevet

Sitronkrem er 💕 Lager også andre varianter, f.eks. klemetinkrem i julen. 

Anonymkode: 97797...1af

Skrevet

Det er meierismøret som gjør det. 

Jeg vet man blir skutt for det her inne, men meierismør som ingrediens setter ganske sterkt preg på maten, og det er ikke alltid vellykket med smør i mat, selv om margarinhaterne prøver å overbevise oss om noe annet. Oppvarmet meierismør lukter mer ubehagelig enn kaldt smør pga smørsyre. 🤢 

Neste gang - bruk nøytral margarin. 

Anonymkode: 54b3e...1b7

  • Liker 2
Skrevet
AnonymBruker skrev (6 timer siden):

Det er meierismøret som gjør det. 

Jeg vet man blir skutt for det her inne, men meierismør som ingrediens setter ganske sterkt preg på maten, og det er ikke alltid vellykket med smør i mat, selv om margarinhaterne prøver å overbevise oss om noe annet. Oppvarmet meierismør lukter mer ubehagelig enn kaldt smør pga smørsyre. 🤢 

Neste gang - bruk nøytral margarin. 

Anonymkode: 54b3e...1b7

Smak og behag. Jeg syns ikke margarin er godt i sånne type retter. Men det er nok en fordel å bruke usaltet meierismør.

Anonymkode: 0f1ce...78e

  • Liker 2
Skrevet

Det er selvfølgelig eggeplommene som gjør at det smaker rart!!!!!!!!

Anonymkode: 0e1cc...2c4

  • Liker 1
Skrevet

Hvor gamle var eggene? Luktet de greit da du knekket dem?

Anonymkode: 3fb23...bda

  • Liker 2
Skrevet

Man kan ikke sammenligne varm sitronkrem og kaldt...

Kaldt smaker mye bedre og det er grunn til at det skal stå minimum 4 timer i kjøleskapet. Den smaker bedre dagen etter å 

Anonymkode: 39b4b...882

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...