Blueberry Skrevet 26. november 2005 #1 Skrevet 26. november 2005 Vi skal ha kalkun på nyttårsaften. Vi blir 6 par, altså 12 voksne, og så er det ett par som har med seg ei lita jente på 2 år. Det er ingen som er særlig småspist for å si det sånn... Hvor mye trengs til dette? Det er litt uenighet ute og går blant oss... 1
Gjest Gjest Skrevet 26. november 2005 #2 Skrevet 26. november 2005 Det er visst vanlig å beregne ca 300gram kjøtt pr person.
Gjest gjest1 Skrevet 26. november 2005 #3 Skrevet 26. november 2005 (endret) Vi skal også ha 12 personer på kalkunmiddag, og jeg har søkt litt rundt for å finne ut av hvor mye en må beregne. Jeg har funnet endel oppskrifter beregnet på 10 personer, og da varierer anbefalingene mellom 5 og 6 kg. Så skulle tro at en trenger 6-7 kg til 12 personer. (regner med at det er en hel kalkun du snakker om,- ikke f.eks. kalkunbryst) Har kikket endel på kalkun i butikkene i det siste og det er mange kalkuner på mellom 5 og 6 kg, men ikke mange over 6 kg. Så det lønner seg nok å kjøpe med en gang en finner en stor nok. Endret 26. november 2005 av Titta
Blueberry Skrevet 26. november 2005 Forfatter #4 Skrevet 26. november 2005 Ok. Tusen takk for svar! Da vet jeg det. Får gå på leting etter en 7 kilos. 1
ringblomst Skrevet 27. november 2005 #5 Skrevet 27. november 2005 Vi var 17 stykker i går og feiret Thanksgiving - da ble det servert 2 kalkuner på 5,6 kg. Var litt rester igjen, men ikke veldig mye. 1
Gjest Gjest Skrevet 27. november 2005 #6 Skrevet 27. november 2005 Vi skal ha kalkun på nyttårsaften. Vi blir 6 par, altså 12 voksne, og så er det ett par som har med seg ei lita jente på 2 år. Det er ingen som er særlig småspist for å si det sånn... Hvor mye trengs til dette? Det er litt uenighet ute og går blant oss... ← beregn 350 g pr person. Barnet behøver du ikke å regne med. Det er alltid mye godt ved siden av, så du vil få nok med en på 6 kg
LilleBille Skrevet 27. november 2005 #7 Skrevet 27. november 2005 Mye kommer jo an på hva du serverer til. Bruker du "lett" tilbehør - trenger du mer kjøtt. Har du feks. fløtegratinerte poteter - tung saus etc. trenger du mindre. Jeg ville nok satset på en 6-7 kgs kalkun - for det er ikke noe som er så kjedelig som at kalkunen blir helt skrapet - og du sitter igjen med følelesen av at alle ikke ble helt mette. 1
Gjest Gjest Skrevet 27. november 2005 #8 Skrevet 27. november 2005 har sett at rema har kalkuner opp til 9 kg. bedre med litt for mye enn litt for lite. og kalkun er jo såå godt dagen derpå også...
Charmina Skrevet 29. november 2005 #9 Skrevet 29. november 2005 Det går alltid mere enn man tror er min erfaring! Og ofte er det de annbefaler utenpå eskene for lite! Jeg synes ikke det er noe problem å finne digre kalkuner! Vi har en på 9 kg ute i frysen nå! 1
Fakse Skrevet 29. november 2005 #10 Skrevet 29. november 2005 Vi er vanligvis ca 12 stykker, og da kjøper jeg den største kalkunen jeg finner. Fra prior er de største i år 7,3 kg. I tillegg har vi sosisser og stuffing som tilbehør, da er man sikker på at det blir nok. 1
Arkana Skrevet 29. november 2005 #11 Skrevet 29. november 2005 Jeg har alltid hørt at man beregner ca 500 g kalkun per person. Husk at det er bein og skinn med som ikke spises. Ellers er jeg enig i at det er bedre med rester enn å ha for lite. Kald kalkun kan du bruke til mye rart. 1
Gjest Fruktfat Skrevet 29. november 2005 #12 Skrevet 29. november 2005 på den vi kjøpte stod det 500g pr pers
Gjest Gjest Skrevet 30. november 2005 #13 Skrevet 30. november 2005 Men pass på å ikke kjøpe den for stor heller. Ikke noe er mer frustrerende enn å stå med en svær fugl som ikke går inn i ovnen.
~sikka~ Skrevet 30. november 2005 #14 Skrevet 30. november 2005 Vi beregner alltid 500 g per person, pga at mye av fuglen er bein osv som skal kastes. Til thanksgiving var vi vel 22 stk - enestte barn var en på 11 år. Tror kalkunen var 12 kg. Og det var ikke mye kjøtt igjen etterpå. 1
AnonymBruker Skrevet 29. desember 2018 #15 Skrevet 29. desember 2018 Hvis det blir rester er det nydelig på brødskivene dagen derpå. Ha på godt med smør på brødskivene, plasser deilige kalkunbiter på (gjerne oppskjært bryst eller lår, og strø på litt salt og pepper og ha på litt majones Anonymkode: 2137d...b06 1
AnonymBruker Skrevet 29. desember 2018 #16 Skrevet 29. desember 2018 1 minutt siden, AnonymBruker skrev: Hvis det blir rester er det nydelig på brødskivene dagen derpå. Ha på godt med smør på brødskivene, plasser deilige kalkunbiter på (gjerne oppskjært bryst eller lår, og strø på litt salt og pepper og ha på litt majones Anonymkode: 2137d...b06 Hvorfor kommenterer du 10+ år gamle tråder... Er den 6. jeg har sett de siste 15 min... Anonymkode: 97d37...078
AnonymBruker Skrevet 29. desember 2018 #17 Skrevet 29. desember 2018 2 minutter siden, AnonymBruker skrev: Hvorfor kommenterer du 10+ år gamle tråder... Er den 6. jeg har sett de siste 15 min... Anonymkode: 97d37...078 Nå er det kalkuntid Hva gjør du med kalkunrestene? Anonymkode: 2137d...b06 1
HalldirV2 Skrevet 29. desember 2018 #18 Skrevet 29. desember 2018 På 26.11.2005 den 15.12, Blueberry skrev: Vi skal ha kalkun på nyttårsaften. Vi blir 6 par, altså 12 voksne, og så er det ett par som har med seg ei lita jente på 2 år. Det er ingen som er særlig småspist for å si det sånn... Hvor mye trengs til dette? Det er litt uenighet ute og går blant oss... Tøft, tøft tall. Enten en jævlig svær kalkun, eller to mindre kalkuner. Heldigvis kan kalkun godt serveres kaldt så lenge sausen, potetene osv er varme. Det vil si du har tid til å steke to kalkuner Og det ville jeg ha gjort om jeg var deg. 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå