Gå til innhold

Kanelsnurrer- oppskrift


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei

Hva er din beste oppskrift og tips for å lage gode kanelboller?

Anonymkode: 5bdad...799

Skrevet

Bruker den som heter verdens beste kanelboller på detsoteliv.no

Anonymkode: 26ca5...28e

Skrevet

Jeg bruker en blanding av thangzong og kaldheving. Brukte inspirasjon fra denne oppskriften: https://www.nrk.no/mat/tangzhongboller--1.14259160 

Men brukte mer smør enn det som stod i oppskriften og havremelk istedenfor vanlig melk. Også lagde jeg kanelsnurrer istedenfor vanlige boller :P Ble nydelig boller, men veldig mektige! 

Anonymkode: eed99...95f

  • Nyttig 1
Skrevet

Husk å blande en skje maizenna eller potetmel i smør/sukker/kanelblandingen, så smelter ikke alt fyllet ut under steking. 

  • Liker 1
Skrevet
mercury_ skrev (Akkurat nå):

Husk å blande en skje maizenna eller potetmel i smør/sukker/kanelblandingen, så smelter ikke alt fyllet ut under steking. 

Det har jeg aldri gjort og har aldri hatt problemet du beskriver 

Anonymkode: 8bdc9...7c3

  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Det har jeg aldri gjort og har aldri hatt problemet du beskriver 

Anonymkode: 8bdc9...7c3

Da skal du få slippe å gjøre det i framtiden også :Nikke:

Selv syns jeg ofte mye av fyllet renner ut og blir til karamell under bollene (er jo litt godt det og), og da får man ikke så saftige snurrer som det jeg vil ha. 

  • Liker 2
Skrevet
mercury_ skrev (4 minutter siden):

Husk å blande en skje maizenna eller potetmel i smør/sukker/kanelblandingen, så smelter ikke alt fyllet ut under steking. 

Dette skal jeg prøve neste gang! 

Anonymkode: eed99...95f

  • Liker 2
Skrevet

Og hvis du vil at kanelbollene holder seg saftige lengre kan du pensle dem med sukkerlake i det de kommer ut av ovnen. Da holder de på fuktigheten. 

Jeg er også stor fan av tangzhong metoden som ble nevnt over. 

Skrevet
mercury_ skrev (5 minutter siden):

Da skal du få slippe å gjøre det i framtiden også :Nikke:

Selv syns jeg ofte mye av fyllet renner ut og blir til karamell under bollene (er jo litt godt det og), og da får man ikke så saftige snurrer som det jeg vil ha. 

Mulig vi har forskjellige ratio mellom sukker, kanel og smør?

Kan være derfor.

Anonymkode: 8bdc9...7c3

Skrevet
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Mulig vi har forskjellige ratio mellom sukker, kanel og smør?

Kan være derfor.

Anonymkode: 8bdc9...7c3

Ja, det kan nok stemme. 

Skrevet
mercury_ skrev (4 timer siden):

Og hvis du vil at kanelbollene holder seg saftige lengre kan du pensle dem med sukkerlake i det de kommer ut av ovnen. Da holder de på fuktigheten. 

Jeg er også stor fan av tangzhong metoden som ble nevnt over. 

Vanlig sukkerlake? Takk for alle tipsene. Jeg er ikke ts, men er ikke særlig god på gjærbakst.

Anonymkode: 3eb63...9b2

  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Vanlig sukkerlake? Takk for alle tipsene. Jeg er ikke ts, men er ikke særlig god på gjærbakst.

Anonymkode: 3eb63...9b2

Ja, bare gi 50g sukker og 50g vann et oppkok rett før bollene kommer ut av ovnen :)

  • Liker 1
Skrevet

Jeg pensler nystekte boller med lønnesirup - veldig godt. :) 

Anonymkode: 39ce5...a3e

  • Liker 2
Skrevet

Bruker Trines matblogg sine, eller fra Eltefri bakst av Ida-Janine Johansen hvis jeg kaldhever

Skrevet
AnonymBruker skrev (19 timer siden):

Hei

Hva er din beste oppskrift og tips for å lage gode kanelboller?

Anonymkode: 5bdad...799

Jeg bruker bare ferdig bollemiks fra møllerens og tilsetter et ekstra egg. Fungerer supert her.

Anonymkode: e4b91...5f5

  • Liker 1
Skrevet
mercury_ skrev (På 6.9.2022 den 15.55):

Da skal du få slippe å gjøre det i framtiden også :Nikke:

Selv syns jeg ofte mye av fyllet renner ut og blir til karamell under bollene (er jo litt godt det og), og da får man ikke så saftige snurrer som det jeg vil ha. 

Er jo det som er godt 😄 enda bedre med brunt sukker… mmm..!!

Anonymkode: 27f67...e0d

Skrevet

Bruk en oppskrift der du skal tilsette smør i terninger, ikke smeltet smør. Bruk kaldt smør og elt inn litt og litt. Elt like lenge etter smør som før smør, sikkert 10 min før og etter. 

Anonymkode: 27f67...e0d

Skrevet

Knuter > snurrer. Mange flere svinger, ikke så mye bolle uten fyll.

Anonymkode: 4e2e4...c82

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...