AnonymBruker Skrevet 5. september 2022 #1 Skrevet 5. september 2022 Jeg tenkte vi kan ha dårikål en dag, men han mente det var vanlig og ha sur og søt saus til. Noe jeg aldri har hørt om. Det kom opp litt forskjellig når jeg søkte om det. Ille sånn du har til jappse mat.. men den skulle visst være litt gul også? Mulig en type luksus kansje. Men han hadde ikke oppskrift. Bare han som sier det var det han fikk som barn. Vil gjerne prøve. Noen som har oppskrift? Eller vet hva han mener? Anonymkode: 6d976...7de
pingeling Skrevet 5. september 2022 #2 Skrevet 5. september 2022 Det er nok den norske versjonen av sursørtsaus han mener som man bruker til fersk kjøtt. Min bestemor lagde det mye. Og den blir hvit/gul pga melk og eddik. Som f.eks denne: https://spar.no/oppskrifter/fersk-suppe-med-kjott-og-sursot-saus 1
AnonymBruker Skrevet 5. september 2022 #3 Skrevet 5. september 2022 Nei, sursøt løksaus bruker man til en annen rett som også inneholder kål, men som lages med høyrygg (altså storfekjøtt), nemlig ferskt kjøtt og suppe, også kalt suppekjøtt. https://www.tv2.no/mat/oppskrifter/supper/ferskt-kjoett-og-suppe Oppskriften over er bra, jeg har nylig testet den. Anonymkode: 4e709...fc1 1 1
AnonymBruker Skrevet 5. september 2022 #4 Skrevet 5. september 2022 pingeling skrev (12 minutter siden): Det er nok den norske versjonen av sursørtsaus han mener som man bruker til fersk kjøtt. Min bestemor lagde det mye. Og den blir hvit/gul pga melk og eddik. Som f.eks denne: https://spar.no/oppskrifter/fersk-suppe-med-kjott-og-sursot-saus Det er kun meljevning i løksaus, ikke melk (heller ikke i oppskriften du selv linker til). Anonymkode: 4e709...fc1
Belima Skrevet 5. september 2022 #5 Skrevet 5. september 2022 Det er ikke vanlig å lage "egen" saus til fårikål. Kraften som blir når du lager fårikål brukes til "saus". Han tenker nok på fersk kjøtt og suppe, med sursøt saus som de skriver over her. Hvis han ikke har spist det siden han var barn, så er det lett å huske feil. 1
pingeling Skrevet 5. september 2022 #6 Skrevet 5. september 2022 AnonymBruker skrev (7 minutter siden): Det er kun meljevning i løksaus, ikke melk (heller ikke i oppskriften du selv linker til). Anonymkode: 4e709...fc1 Skriveleif Mente mel og eddik.
spinner Skrevet 5. september 2022 #7 Skrevet 5. september 2022 Fårikål er vel fårikål. Lamefrikassé har ofte en syrlig saus derimot.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå