sixx Skrevet 25. november 2005 #1 Skrevet 25. november 2005 Noen som har sendt bort kjøkkenknivene sine til sliping....i så fall hvor?
Gjest gjest1 Skrevet 25. november 2005 #2 Skrevet 25. november 2005 Hos svigerfar... Spør i en jernvareforretning, noen sliper selv eller har noen som sliper for seg. Noen skomakere sliper også kniver. Så du får ta en telefonrunde og spørre.
sixx Skrevet 25. november 2005 Forfatter #3 Skrevet 25. november 2005 Er nok litt "sær" på hvor jeg vil levere dem inn. Skal ringe og sjekke med Sliperiet.
Gjest Gjest Skrevet 25. november 2005 #4 Skrevet 25. november 2005 Ei venninne leverer dem hos en slakter (altså slaktebutikk, tror ikke hun drar til Fellesslakteriet).
Gjest Gjest Skrevet 25. november 2005 #5 Skrevet 25. november 2005 Noen som har sendt bort kjøkkenknivene sine til sliping....i så fall hvor? ← Nå selger Jernia en sliper. Jobber i kjøkken selv og vi har kjøpt inn noen av de. Koster ca 150 kr. De blir like bra som å sende de vekk. Vi sliper de faktisk hver dag. Tull og sende de vekk. Skulle eg sendt de til slakteren her som noen skriver at de gjør, så vil han bruke samme sliper som vi selv har. Er vel noe med at folk tror at kniver blir ødelagt om de gjør det selv/at andre kan og gjør det bedre? mulig det bunner i da alle brukte sten på kniven
sixx Skrevet 25. november 2005 Forfatter #6 Skrevet 25. november 2005 De blir like bra som å sende de vekk. Nei, de blir ikke det.....men uansett så duger ikke de for meg....for to av knivene har fått hakk i stålet. ...... Jeg har forresten avtalt med en knivsliper nå.
Gjest Gjest Skrevet 25. november 2005 #7 Skrevet 25. november 2005 Nei, de blir ikke det.....men uansett så duger ikke de for meg....for to av knivene har fått hakk i stålet. ...... Jeg har forresten avtalt med en knivsliper nå. ← Nå er jeg kokk og min mann kjøkkensjef. Vi er avhengi av gode kniver, så de skal slipes skikkelig. Du får ikke hakk i en kvalitetskniv ved sliping,men av feilbruk.
sixx Skrevet 26. november 2005 Forfatter #8 Skrevet 26. november 2005 (endret) Du får ikke hakk i en kvalitetskniv ved sliping,men av feilbruk. ← Det vet jeg vel...jeg dælja løs med dem på beinet på et lammelår. ............. Det er forresten ikke knivene som har dårlig kvalitet, men brukeren. Endret 26. november 2005 av sixx
Gjest Gjest Skrevet 26. november 2005 #9 Skrevet 26. november 2005 Finnes det en riktig måte å slipe kniver på? Våre er blitt sløve og vi hadde tenkt å sende dem bort, men etter å ha lest denne tråden virker det like greit å slipe dem selv. Kan noen fortelle oss hvordan vi gjør det best mulig? (Vi har porsche-kniver, hvis det har noe i si?)
sixx Skrevet 26. november 2005 Forfatter #10 Skrevet 26. november 2005 Finnes det en riktig måte å slipe kniver på? Våre er blitt sløve og vi hadde tenkt å sende dem bort, men etter å ha lest denne tråden virker det like greit å slipe dem selv. Kan noen fortelle oss hvordan vi gjør det best mulig? (Vi har porsche-kniver, hvis det har noe i si?) ← Ja, finnes riktig måte å slipe på...og mange gale måter å slipe på. Jeg har akkurat kommet hjem igjen etter et lynkurs hos en knivsliper. Er knivene sløve bør de slipes opp av en dyktig knivsliper...siden kan man vedlikeholde slipingen selv i lang tid. Jeg spurte ham om disse sliperne som man drar kniven frem og tilbake i...han grøsset bare.
Gjest Gjest Skrevet 26. november 2005 #11 Skrevet 26. november 2005 Ja, finnes riktig måte å slipe på...og mange gale måter å slipe på. ← Så... hva er riktig måte og hva er galt (utenom de frem og tilbake sliperne)? Fikk du noen tips om det hos knivsliperen? Hva betalte du for å få det gjort, forresten? Og hvem gikk du til?
sixx Skrevet 26. november 2005 Forfatter #12 Skrevet 26. november 2005 Så... hva er riktig måte og hva er galt (utenom de frem og tilbake sliperne)? Fikk du noen tips om det hos knivsliperen? Hva betalte du for å få det gjort, forresten? Og hvem gikk du til? ← Galt kan det også gå hvis man f.eks. holder stålet galt....eller hvis man sliper feil vei på eggen. Og ja....som jeg skrev....så fikk jeg tips til vedlikeholdet av både vanlige kokkekniver og brødkniv. Jeg leverte 6 kniver (løve Sabatier)...og skal betale kr. 200,- for dem (det er en god pris). Men for all del....slip som dere vil. Hvem som skal slipe våre, kan du få info om på pm.
Pasha Skrevet 26. november 2005 #13 Skrevet 26. november 2005 og hver enkelt knivmerke skal egenlig slippes i hver sin vinkel (ca 20 grader + -) så lett skal det egentlig ikke være
sixx Skrevet 26. november 2005 Forfatter #14 Skrevet 26. november 2005 og hver enkelt knivmerke skal egenlig slippes i hver sin vinkel (ca 20 grader + -) så lett skal det egentlig ikke være ← Ja, og likt på hver side. IdaH...du må flytte...jeg vil kjøpe knivene mine hos deg.
Pasha Skrevet 26. november 2005 #15 Skrevet 26. november 2005 Ja, og likt på hver side. IdaH...du må flytte...jeg vil kjøpe knivene mine hos deg. ← og brødkniver skal slipes med keramisk slipestål og inni hvert hakk... ..du får skaffe jobb til meg da sixx.. så kommer jeg flyttende til deg..slik at jeg kan selge deg noen knviver
sixx Skrevet 26. november 2005 Forfatter #16 Skrevet 26. november 2005 (endret) og brødkniver skal slipes med keramisk slipestål og inni hvert hakk... Oi...det må jeg spørre ham om da....for han sa jeg unne vedlikeholde med det vanlige slipestålet jeg har. Riktig med at det skal slipes opp og ned inni hver bølge...i motsetning til kniver med rett egg...som skal slipes bortover eggen. ..du får skaffe jobb til meg da sixx.. så kommer jeg flyttende til deg..slik at jeg kan selge deg noen knviver ← Har jobb til deg jeg. Har ennå noen krumkakejern og andre jernduppeditter som skal svertes og pusses....det er kjedelig det. Endret 26. november 2005 av sixx
Pasha Skrevet 26. november 2005 #17 Skrevet 26. november 2005 Keramisk sliper jo bedre enn vanlig slipestål da.. eller /skjerperettestål som det egentlig kalles.. da man egentlig ikke sliper kniven.. bare retter opp de mikroskopiske ujevnhetene som har blitt under bruk ved det... en brødkniv er det jo sjelden man sliper opp etter hvert bruk..så derfor keramsik..
Pasha Skrevet 26. november 2005 #18 Skrevet 26. november 2005 Har jobb til deg jeg. Har ennå noen krumkakejern og andre jernduppeditter som skal svertes og pusses....det er kjedelig det. ← hmm pynte til jul? ...sånn krumkake jern man legger direkte på plata kanskje? dagens er jo gjerne plastbelagte på toppen..så de trur jeg ikke skal svertes
sixx Skrevet 26. november 2005 Forfatter #19 Skrevet 26. november 2005 hmm pynte til jul? Neiiii...jeg pynter ikke til jul før det blir jul....gidder ikke å bli lei jul 31. november da. ...sånn krumkake jern man legger direkte på plata kanskje?Neiii...gamle krumkakejern, gorojern og vaffeljern direkte på veggen. dagens er jo gjerne plastbelagte på toppen..så de trur jeg ikke skal svertes ← Eller hva med de derre elektriske krumkakejerna da? De tåler jo ikke en omgang i oppvaskmaskinen en gang de da + at de ikke er så pene på veggen heller.
Pasha Skrevet 27. november 2005 #20 Skrevet 27. november 2005 Eller hva med de derre elektriske krumkakejerna da? De tåler jo ikke en omgang i oppvaskmaskinen en gang de da + at de ikke er så pene på veggen heller. ← ..du kan jo gjerne putte de i oppvaskmaskinen.. men da trur jeg ikke du skal bruke det etterpå altså.. ,,men de kan jo stå pent på siden i skapet da, dersom du ikke vil henge dem på veggen.. hvis ikke kan du rive av den øverste delen og henge den på veggen..
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå