Gjest Student Skrevet 25. november 2005 #1 Skrevet 25. november 2005 Hva er det med Italienere i Bergen, hvorfor finnes det nesten en italiensk restaurant på hvert gatehjørne, og det merkeligste.. er at det er svært få gjester, når som hels er det mest tomme lokaler... Er de kanskje sponset av den italienske stat, som kulturfremmere, eller er det andre som sponser, av andre grunner...? Spørsmål 2: en restaurant betaler 10 000 i mnd for leie av lokale, 3000 i strøm, lønn til 3 ansatte 25 000 x 3 75 000+ forsikkring og øvrige driftsutgifter, offentlige avgifter, skatter mm skulle det bli ca 100 000 pr.mnd Hvor mange gjester som hver spiser for ca 150 kr bør det være pr. dag før restauranten går med overskudd?
Gjest WildThing Skrevet 25. november 2005 #2 Skrevet 25. november 2005 Hvis du tenker på de som ligger på Nesttun, Paradis, Landås etc etc, så har du sikkert lagt merke til at de har samme navn? Det er en lokal kjede. De har veldig fin take away, og trenger ikke ha gjester innendørs hele tiden. Selv om jeg synes det er ganske trivelig på nesten samtlige av dem, bare for å ha sagt det.
*Ariel* Skrevet 26. november 2005 #3 Skrevet 26. november 2005 Og de har ganske gode pizzaer, men ingen slår Venezia
Gjest Gjest Skrevet 26. november 2005 #6 Skrevet 26. november 2005 Så fint at dere liker det. Det var da heller ikke spørsmålet.. En teori kan være italiensk mafia. Norge er naivt og det er enkelt å lure folk her. I en småby X ble det slått opp i media for et par år siden netopp dette: italienske resturanter i byen ble tatt for kriminalitet og korrupsjon. Kjeden ble lagt ned. Det viste seg at de var italiensk mafia.
Gjest Gjest Skrevet 26. november 2005 #7 Skrevet 26. november 2005 Så fint at dere liker det. Det var da heller ikke spørsmålet.. En teori kan være italiensk mafia. Norge er naivt og det er enkelt å lure folk her. I en småby X ble det slått opp i media for et par år siden netopp dette: italienske resturanter i byen ble tatt for kriminalitet og korrupsjon. Kjeden ble lagt ned. Det viste seg at de var italiensk mafia. ←
Dru Skrevet 26. november 2005 #8 Skrevet 26. november 2005 En annen teori er at de italienske restaurantene slettes ikke alltid har italienske innehavere.
Gjest Gjest Skrevet 27. november 2005 #9 Skrevet 27. november 2005 En annen teori er at de italienske restaurantene slettes ikke alltid har italienske innehavere. ← Nei det er jo sant. Det kan være muslimer som ligger i dekke fram til at de skal overta verden.
Gjest gjest1 Skrevet 27. november 2005 #10 Skrevet 27. november 2005 Skjønner egentlig ikke hva du vil frem til jeg. :klø: Men at mafianen prøver å "invadere" Bergen via pizzasjapper blir i hvert fall litt søkt for min del. Veldig søkt faktisk.
Gjest Tristessa Skrevet 27. november 2005 #11 Skrevet 27. november 2005 Hadde det enda vært italienere som hadde drevet sjappene ja. Har inntrykk av at det er alt annet enn italienere. Men italiensk mafia er jo ikke det verste som kunne skje Bergen, da.
Dru Skrevet 27. november 2005 #12 Skrevet 27. november 2005 Nei det er jo sant. Det kan være muslimer som ligger i dekke fram til at de skal overta verden. ← Eller helt vanlige nordmenn som liker italiensk mat.
Gjest Gjest Skrevet 27. november 2005 #13 Skrevet 27. november 2005 Hva er det med Italienere i Bergen, hvorfor finnes det nesten en italiensk restaurant på hvert gatehjørne, og det merkeligste.. er at det er svært få gjester, når som hels er det mest tomme lokaler... Er de kanskje sponset av den italienske stat, som kulturfremmere, eller er det andre som sponser, av andre grunner...? Spørsmål 2: en restaurant betaler 10 000 i mnd for leie av lokale, 3000 i strøm, lønn til 3 ansatte 25 000 x 3 75 000+ forsikkring og øvrige driftsutgifter, offentlige avgifter, skatter mm skulle det bli ca 100 000 pr.mnd Hvor mange gjester som hver spiser for ca 150 kr bør det være pr. dag før restauranten går med overskudd? ← Da må du gå til politiet med dine bekymringer. Stil deg opp utenfor og før logg. Hvor mange gjester pr dag,pr. uke osv. Fortell at det stemmer ikke med mnd utgifter. Hsk å ta med varekøp,forsikringer osv. Du kommer helt sikert på Bt førsteside og får tusentipset i samme slengen
socruel Skrevet 27. november 2005 #14 Skrevet 27. november 2005 Liker pizzaen på flere av disse stedene jeg også, men kan faktisk forstå spørsmålet som stilles. Er veldig mye svart økonomi i restaurantbransjen, også her i Bergen. Hvis man trekker fra 'skatt' og 'sosiale kostnader' i regnskapet, så blir regnestykket litt lettere å få til å gå opp. Enda bedre hvis momsen heller ikke blir betalt (eks tar mot betaling for 10 pizzaer, slår inn 1 på kassaapparatet). Dessverre har ikke myndighetene alltid nok ressurser til å kjempe mot den mer eller mindre organiserte økonomiske kriminaliteten, så jeg syns ikke det gjør noe om vi som privatpersoner er litt mer observante. Men det skal være sagt, vil ikke tro at italienere utmerker seg spesielt i så måte. Da kan man vel likeså godt se på diverse sjapper rundt omkring, både de som drives av nordmenn og utlendinger.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå