Gå til innhold

Kan en ikke lage havregrøt uten at det setter seg fast i hele gryta?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Høres ut som om du bruker for høy varme, og rører for lite (og evt har en dårlig panne). 

Jeg rører mye mens det koker opp, og i det det koker opp, skrur jeg ned tempen til det bare såvidt er en liten boble i ny og ne. Foretrekker panner med godt slipp-belegg. 

Jeg lager også som oftest grøt i mikroen om jeg bare skal lage en porsjon. Det er jo dritenkelt, ingen røring, mindre oppvask siden jeg kan spse rett fra bollen ;)

Anonymkode: 17c1b...733

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Anonymus Notarius

Bruk kjele med teflonbelegg (evt. jerngryte), ikke stålkjele. Stålkjeler duger bare til å koke ting i vann (pasta, poteter osv.). Ha på svak varme og rør ofte. Da blir det ikke brent. Et visst lag i bunnen kjelen blir det ofte, man må skrape litt for å få det vekk. Men det skal ikke bli brent.

Vil tro du har brukt feil type kjele og/eller hatt på for høy varme.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...