Gå til innhold

Kan en ikke lage havregrøt uten at det setter seg fast i hele gryta?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Har spist havregrøt hver dag denne uken og uansett hva jeg gjør så setter den seg fast i gryten, jeg gjør akkurat som står på pakken, 1 dl havre 2,5 dl vann, la det koke opp lett og småkoke på lav varme 5-7 min, rør om av og til.

Da brant det seg hvertfall fast! Prøvde å røre hele tiden, da gikk det litt bedre, en annen dag prøvde jeg mer vann for det damper ut lenge før det har gått 5 min, det fungerte også litt bedre, men er det ikke noe måte å gjøre det på uten å skrape havregryn av bunnen?! Jeg står som en hauk over gryta og skrur ned med en gang det begynner å koke og rører og passer på hele tiden 

Anonymkode: 43d7d...a34

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Kok opp vannet først. Ha oppi havregryn, skru ned temperaturen. La det trekke, ikke småkoke. 

Eller bruk mikro.

Eller lag kjøleskapsgrøt, da sparer du også strøm, tid og oppvask. 

Anonymkode: 86744...7e6

  • Liker 1
  • Nyttig 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Kok opp vannet først. Ha oppi havregryn, skru ned temperaturen. La det trekke, ikke småkoke. 

Eller bruk mikro.

Eller lag kjøleskapsgrøt, da sparer du også strøm, tid og oppvask. 

Anonymkode: 86744...7e6

Det har jeg ikke prøvd enda, koke vannet først, skal prøves i morgen til frokost! Takk! Har ikke mikro. Hva er kjøleskap grøt?

Anonymkode: 43d7d...a34

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kok omo (eller annet klesvaskemiddel) i kjeler med brent bunn. Da slipper du skrubbing.

  • Liker 1
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

MapleSirup skrev (1 minutt siden):

Kok omo (eller annet klesvaskemiddel) i kjeler med brent bunn. Da slipper du skrubbing.

Takk! 

Anonymkode: 43d7d...a34

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du må an skikkelig kjele. 365 fra IIKEA er veldig bra, til og med kokker bruker de. Da rører du og til og setter seg ikke fast. Lager grøt hver dag 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (7 minutter siden):

Det har jeg ikke prøvd enda, koke vannet først, skal prøves i morgen til frokost! Takk! Har ikke mikro. Hva er kjøleskap grøt?

Anonymkode: 43d7d...a34

Blander havregryn og veske (og frø) på kvelden, setter i kjøleskapet. Er da klart dagen etter uten varmebehandling.

Krever selvfølgelig at du synes kald grøt er godt. 

I tillegg tenker jeg du nok "småkoker" på for høy varme. Og mulig koker til det er for tørt i bunn, det er jo ikke noe fett her. Så grøten må ut mens den fortsatt er fuktig. 

Anonymkode: 86744...7e6

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lar det aldri koke opp. Det blir grøt selv om det bare får putre bittelitt. 

Anonymkode: e34c6...b2e

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Lar det aldri koke opp. Det blir grøt selv om det bare får putre bittelitt. 

Anonymkode: e34c6...b2e

Putre= koke😊

  • Liker 1
  • Nyttig 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sonit skrev (14 minutter siden):

Du må an skikkelig kjele. 365 fra IIKEA er veldig bra, til og med kokker bruker de. Da rører du og til og setter seg ikke fast. Lager grøt hver dag 

 

AnonymBruker skrev (12 minutter siden):

Blander havregryn og veske (og frø) på kvelden, setter i kjøleskapet. Er da klart dagen etter uten varmebehandling.

Krever selvfølgelig at du synes kald grøt er godt. 

I tillegg tenker jeg du nok "småkoker" på for høy varme. Og mulig koker til det er for tørt i bunn, det er jo ikke noe fett her. Så grøten må ut mens den fortsatt er fuktig. 

Anonymkode: 86744...7e6

 

AnonymBruker skrev (8 minutter siden):

Lar det aldri koke opp. Det blir grøt selv om det bare får putre bittelitt. 

Anonymkode: e34c6...b2e

 

MapleSirup skrev (6 minutter siden):

Putre= koke😊

Jeg liker kald grøt, takk for tips, mye tid spart om morgenen!

Og takk for tips om gryte også, trenger nok uansett en ny egentlig. 

Anonymkode: 43d7d...a34

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (6 minutter siden):

Jeg liker kald grøt, takk for tips, mye tid spart om morgenen!

Og takk for tips om gryte også, trenger nok uansett en ny egentlig. 

Anonymkode: 43d7d...a34

Så bra :)

Selv lager jeg det i en kopp med lokk kvelden før. Hiver på litt bær om morgenen. Og tar med på jobb. Enda mer tid spart. 

Anonymkode: 86744...7e6

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

MapleSirup skrev (14 minutter siden):

Putre= koke😊

Når mange snakker om koking så er det gjerne full bobling. Her er det knapt en liten boble. Så vil ikke si det går under «koking» 

Anonymkode: e34c6...b2e

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

Når mange snakker om koking så er det gjerne full bobling. Her er det knapt en liten boble. Så vil ikke si det går under «koking» 

Anonymkode: e34c6...b2e

Det er mulig du ikke vil si det, men det øyeblikket det er en liten boble så koker det faktisk. ;)

  • Liker 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (11 minutter siden):

 

 

 

Jeg liker kald grøt, takk for tips, mye tid spart om morgenen!

Og takk for tips om gryte også, trenger nok uansett en ny egentlig. 

Anonymkode: 43d7d...a34

Skikkelige kjeler har du livet ut: 

Og den serien er ikke dyr heller: https://www.ikea.com/no/no/search/products/?q=365&f-subcategories=kt003

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (18 minutter siden):

Så bra :)

Selv lager jeg det i en kopp med lokk kvelden før. Hiver på litt bær om morgenen. Og tar med på jobb. Enda mer tid spart. 

Anonymkode: 86744...7e6

Enda smartere, da kan jeg lage to og ta med en, takk for gulltips 😀

AnonymBruker skrev (18 minutter siden):

Når mange snakker om koking så er det gjerne full bobling. Her er det knapt en liten boble. Så vil ikke si det går under «koking» 

Anonymkode: e34c6...b2e

Nei jeg skrur ned med en gang det begynner å boble litt, det fosskoker ikke. 

Brunhilde skrev (15 minutter siden):

Det er mulig du ikke vil si det, men det øyeblikket det er en liten boble så koker det faktisk. ;)

Enig 😁

Sonit skrev (12 minutter siden):

Skikkelige kjeler har du livet ut: 

Og den serien er ikke dyr heller: https://www.ikea.com/no/no/search/products/?q=365&f-subcategories=kt003

Mange tusen takk, endelig nye kjeler! Alle mine er fra bruktbutikk, og de har holdt lenge, men tror de er litt på overtid hele gjengen. 

Anonymkode: 43d7d...a34

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (59 minutter siden):

Når mange snakker om koking så er det gjerne full bobling. Her er det knapt en liten boble. Så vil ikke si det går under «koking» 

Anonymkode: e34c6...b2e

Det bestemmer man ikke selv. Det er gradene som avgjør om mat kokes eller ikke. Bobler det så koker det.

  • Liker 2
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Trenger ikke koke i det hele tatt.

1 dl havregryn i litt stor kopp, bittelitt salt, slå over kokende vann direkte fra vannkoker.

Rør om, og legg på tefat som lokk.

Ferdig på badet = ferdig, varm grøt. 

Anonymkode: c9886...1b3

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruk panne med teflonbelegg.

Vær sikker på at det er nok væske i forhold til gryn. Det skal mye mindre gryn til enn det som virker naturlig, og det tykner når det blir varmt.

Anonymkode: 3f20e...1c7

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...