AnonymBruker Skrevet 27. august 2022 #1 Skrevet 27. august 2022 Hei har noen god oppskrift på saus som spises med laks og grønnsaker? Blitt lei av toro. Vil prøve å lage selv. Vi er 2 personer Anonymkode: ce73c...da7
AnonymBruker Skrevet 27. august 2022 #2 Skrevet 27. august 2022 Beurre blanc: https://www.nrk.no/mat/smorsaus_-beurre-blanc-1.11681260 Anonymkode: f85c2...c7e 1
AnonymBruker Skrevet 27. august 2022 #3 Skrevet 27. august 2022 Laks har så god smak i seg selv at jeg ofte velger bort saus.Lager da gjerne potetstappe, blomkålpurè, smørdampet grønnkål, eller noe annet som gir en annen tekstur. Ellers er pesto godt. På basilikum, ramskløk eller grønnkål. Med olje, hvitløk, pinjekjerner og salt. Om du lager stekt laks er det enkelt å bare steke ut pannen etterpå. Litt sjarlottløk, hvitvinseddik, kraft av fisk, fløte og litt urter. Dersom du ønsker en asiatisk vri kan du steke ut med litt riseddik, soyasaus, vårløk, hvitløk og bittelitt vann. Anonymkode: d502b...09d 2
AnonymBruker Skrevet 27. august 2022 #4 Skrevet 27. august 2022 Hollandaise er godt og lett å lage. Anonymkode: 2b573...f4d
AnonymBruker Skrevet 27. august 2022 #5 Skrevet 27. august 2022 https://meny.no/oppskrifter/Sauser-og-dressinger/Sauser/Sandefjordsmor/ Anonymkode: 191e9...a51 1
AnonymBruker Skrevet 27. august 2022 #6 Skrevet 27. august 2022 Siden du spør etter alternativ til Toro fiskesaus regner jeg med det er en kremet saus du er ute etter (så mitt første svar baserte seg på det). Men et annet godt valg til laks og grønnsaker er den olivenoljebaserte italienske salsa verde, et eksempel på oppskrift her: https://flaevor.com/italian-salsa-verde/ Det er viktig å bruke middelhavsansjos av denne typen: https://www.oluf.no/cara-cucina-ansjosfilet-italiensk-80-g, og frisk mynte er også vesentlig for å få den riktige smaken. Så om du har mynte i hagen eller i balkongkasse er det en ekstra fin saus å lage mens det ennå er sommer. Anonymkode: f85c2...c7e 2
Brunhilde Skrevet 27. august 2022 #7 Skrevet 27. august 2022 Stek laks med fiskekrydder og kok ut panna med creme fraiche. Det er veldig godt, spesielt med kokte småpoteter og brokkoli ved siden av. 1
Rem Skrevet 27. august 2022 #8 Skrevet 27. august 2022 Stek laksen i smør i jernpanne. Kryddre med salt og pepper. Sett laksen i ovnen. Ha mer smør i jernpanna. Hakk opp løk, stek den. Rør med visp. Tilsett seterrømme. Kryddre mer om ønskelig. Blir en deilig rømmesaus.
AnonymBruker Skrevet 27. august 2022 #9 Skrevet 27. august 2022 Rem skrev (1 time siden): Stek laksen i smør i jernpanne. Kryddre med salt og pepper. Sett laksen i ovnen. Ha mer smør i jernpanna. Hakk opp løk, stek den. Rør med visp. Tilsett seterrømme. Kryddre mer om ønskelig. Blir en deilig rømmesaus. Helt bortkastet å steke laks i smør. Laksen er så fet i seg selv, at den er bare å legge rett i tørr panne. Den slipper masse fett i løpet av under et minutt i panna. Anonymkode: 2b0f1...6ec 2
Rem Skrevet 27. august 2022 #10 Skrevet 27. august 2022 AnonymBruker skrev (12 minutter siden): Helt bortkastet å steke laks i smør. Laksen er så fet i seg selv, at den er bare å legge rett i tørr panne. Den slipper masse fett i løpet av under et minutt i panna. Anonymkode: 2b0f1...6ec Du om d... laksen fortjener margarin. Og igjen smak til sausen.
AnonymBruker Skrevet 27. august 2022 #11 Skrevet 27. august 2022 Persillesaus er godt. 1 ss margarin, 1 ss mel og 2 dl melk (altså, hvit saus). Hakk opp persille og bland inn. Anonymkode: 926b6...ad0
AnonymBruker Skrevet 27. august 2022 #12 Skrevet 27. august 2022 Rem skrev (27 minutter siden): Du om d... laksen fortjener margarin. Og igjen smak til sausen. Margarin er jo enda mer meningsløst enn smør - gir jo ikke god smak engang 😅 Hvis sausen lages på rømme (som du selv foreslår), eller fløte eller creme fraiche som andre her foreslår, vil ikke smør i panna tilsette noe ekstra smak overhode. Bare ekstra fett og kalorier. Rømme og andre meieriprodukter gir akkurat samme dybde i aromaen som det smør gir. Anonymkode: 2b0f1...6ec 1
Gjest Anonym Brukar0 Skrevet 27. august 2022 #13 Skrevet 27. august 2022 Rem skrev (1 time siden): Du om d... laksen fortjener margarin. Og igjen smak til sausen. Ingenting fortjener margarin 🙄
Rem Skrevet 27. august 2022 #14 Skrevet 27. august 2022 AnonymBruker skrev (1 time siden): Margarin er jo enda mer meningsløst enn smør - gir jo ikke god smak engang 😅 Hvis sausen lages på rømme (som du selv foreslår), eller fløte eller creme fraiche som andre her foreslår, vil ikke smør i panna tilsette noe ekstra smak overhode. Bare ekstra fett og kalorier. Rømme og andre meieriprodukter gir akkurat samme dybde i aromaen som det smør gir. Anonymkode: 2b0f1...6ec Men fisken vil brenne seg fast i jernpanna uten smør 🤣🤣🤣 hardt å lage rømmesaus uten rømme. Men foreslår å prøve sausen. For den er nydelig! Slutt å hat.
AnonymBruker Skrevet 28. august 2022 #15 Skrevet 28. august 2022 Kanskje ikke smør trengs til å steke laks, men det er heller ikke noe problem å steke i smør. Fettet og smøret blir stort sett igjen i pannen etter steking uansett. Siden laks er ganske fet fisk i utgangspunktet så passer det med en litt syrlig saus som ikke er så veldig fet, for å balansere. F.eks. saus med rømme, creme fraiche eller noe med litt eddik/balsamico i. Trenger heller ikke alltid å lage en saus, det kan holde å lage en rømmedressing. Som utgangspunkt, ha i litt pepper, løkpulver, hvitløkpulver og noe buljong. Salte det passe salt. Så kan man ha noen urter i for å gi det en mer unik smak. Ellers er det ikke noe veldig hokus pokus å lage saus. Som andre allerede har nevnt, så er det bare litt smør/margarin, en SS mel, og en skvett melk for å lage selve "basen" til sausen. La det koke en liten stund for å få bort "melsmaken". Så krydrer man med det man ønsker. Skal man ha rømme eller creme fraiche er det lurt å ha det i helt til slutt etter sausen er ferdig kokt og varmen er skrudd av for å unngå at det skiller seg. Har ikke noe konkret oppskrift, jeg pleier å ta sausen sånn litt "på sparket", og litt avhengig av hvilket annet tilbehør som er til. Anonymkode: b64da...25c
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå