Pølsevann Skrevet 27. august 2022 #1 Skrevet 27. august 2022 Har er glass ajvar jeg har fått. Noen forslag til hvordan jeg kan bruke det? Ved googling får jeg stort sett bare oppskrifter på å lage ajvar.
AnonymBruker Skrevet 27. august 2022 #2 Skrevet 27. august 2022 Gryter, pålegg, grillmat. Bare fantasien setter grenser Anonymkode: 61cbe...2e2
AnonymBruker Skrevet 27. august 2022 #3 Skrevet 27. august 2022 Just now, AnonymBruker said: Bare fantasien setter grenser Anonymkode: 61cbe...2e2 Finnes ikke kjipere svar enn dette å få når man har spesifikke spørsmål til mat og oppskrifter 😜 Jeg syns den er god som dip til saltbakte småpoteter. Anonymkode: 959c6...82d 7
Million Skrevet 27. august 2022 #5 Skrevet 27. august 2022 Pølsevann skrev (11 minutter siden): Har er glass ajvar jeg har fått. Noen forslag til hvordan jeg kan bruke det? Ved googling får jeg stort sett bare oppskrifter på å lage ajvar. Iflg en artikkel hos NRK kan den brukes til: Ajvar er en paprikadipp som går til det meste. Den spises kald og kan smøres i wraps, brukes som dressing i salater, dipp til brød, falafel og som tilbehør på middagstallerken. 3
AnonymBruker Skrevet 27. august 2022 #6 Skrevet 27. august 2022 Ajvar er veldig godt til fetaost. Jeg spiser det på skive sammen med fetaost. Eller sammen med poteter og fisk til middag. Anonymkode: 9e5c1...fd7 1
AnonymBruker Skrevet 27. august 2022 #7 Skrevet 27. august 2022 AnonymBruker skrev (35 minutter siden): Gryter, pålegg, grillmat. Bare fantasien setter grenser Anonymkode: 61cbe...2e2 Joda, men nå satte fantasien min grenser da, for jeg vet ikke hva det smaker, så jeg vet ikke hva det passer til. 😆 Anonymkode: 4ae8f...d00 1 2
AnonymBruker Skrevet 27. august 2022 #8 Skrevet 27. august 2022 Jeg er fra Bosnia og vi bruker ajvar daglig. Det skal sies at det passer best når en lager bosnisk mat, men som noen nevnte ovenfor kan det brukes i gryteretter, grillmat,dipp etc. En til to store skjeer i hvilken som helst gryterett gir mer smak. Anonymkode: 79245...594 2 1
AnonymBruker Skrevet 27. august 2022 #9 Skrevet 27. august 2022 AnonymBruker skrev (7 minutter siden): Jeg er fra Bosnia og vi bruker ajvar daglig. Det skal sies at det passer best når en lager bosnisk mat, men som noen nevnte ovenfor kan det brukes i gryteretter, grillmat,dipp etc. En til to store skjeer i hvilken som helst gryterett gir mer smak. Anonymkode: 79245...594 Interessant. Jeg fikk lyst å prøve den. Har du noen anelse om hvor får man kjøpt ajvar ferdig på glass i Norge? Får man det for eksempel på Meny? Du lager den kanskje selv, men hvis noen vil kjøpe ferdig på glass...? Anonymkode: 49573...c0b
AnonymBruker Skrevet 27. august 2022 #10 Skrevet 27. august 2022 Det tar ganske lang tid å lage så jeg kjøper selv i innvandrerbutikker. Det finnes forskjellige,men jeg pleier å kjøpe de så er fra Makedonia. Anonymkode: 79245...594
AnonymBruker Skrevet 27. august 2022 #11 Skrevet 27. august 2022 AnonymBruker skrev (10 minutter siden): Interessant. Jeg fikk lyst å prøve den. Har du noen anelse om hvor får man kjøpt ajvar ferdig på glass i Norge? Får man det for eksempel på Meny? Du lager den kanskje selv, men hvis noen vil kjøpe ferdig på glass...? Anonymkode: 49573...c0b De selger det på Kiwi og rema her hvor jeg bor. Anonymkode: f0591...536
AnonymBruker Skrevet 27. august 2022 #12 Skrevet 27. august 2022 Jeg blander det i gryteretter, særlig gryter som inneholder paprika, og bruker det på brødskive under ost. Anonymkode: afc04...724
Summeer Skrevet 27. august 2022 #13 Skrevet 27. august 2022 (endret) Veldig god å legge på toppen av torsk som ovnsbakes Superenkel saus til kylling: stek sopp og løk, ha på 1dl fløte og 1-2 ss ajvar og kok inn Bruker det ofte i tomatsuppe når jeg lager hjemmelaget tomatsuppe Og i bolognaise sammen med hakket tomat Endret 31. august 2022 av Summeer 2
AnonymBruker Skrevet 27. august 2022 #14 Skrevet 27. august 2022 AnonymBruker skrev (23 minutter siden): Jeg er fra Bosnia og vi bruker ajvar daglig. Det skal sies at det passer best når en lager bosnisk mat, men som noen nevnte ovenfor kan det brukes i gryteretter, grillmat,dipp etc. En til to store skjeer i hvilken som helst gryterett gir mer smak. Anonymkode: 79245...594 Spennende! Kan du gi eksempler på hva slags retter du bruker ajvar i? Gjerne med lenker til oppskrifter om det finnes. Anonymkode: 036eb...8cd 1
AnonymBruker Skrevet 27. august 2022 #15 Skrevet 27. august 2022 Jeg spiser det ofte med falafel og hummus. Anonymkode: c9dde...7e2
AnonymBruker Skrevet 27. august 2022 #16 Skrevet 27. august 2022 Pålegg Dip Pastasaus I suppe I Grønnsakswok med nudler Anonymkode: b6971...17f
AnonymBruker Skrevet 27. august 2022 #17 Skrevet 27. august 2022 Jeg bruker det på fisk før den går i ovnen, som tilbehør til grillmat (på lik linje med andre diper og sauser), på toast, på et godt smørbrød sammen med ost f.eks (tenkt i steden for pesto så har du på ajvar), og som smaksforsterkning i gryteretter. Anonymkode: 91e1c...f2f 1
AnonymBruker Skrevet 31. august 2022 #18 Skrevet 31. august 2022 AnonymBruker skrev (På 27.8.2022 den 10.00): Interessant. Jeg fikk lyst å prøve den. Har du noen anelse om hvor får man kjøpt ajvar ferdig på glass i Norge? Får man det for eksempel på Meny? Du lager den kanskje selv, men hvis noen vil kjøpe ferdig på glass...? Anonymkode: 49573...c0b Du får kjøpt det his Keiser, vet jeg iallefall. Også i Charlottenberg, på Balkanboden, der har de masse forskjellige. Jeg bruker Ajvar i nesten alt jeg lager, det gir så mye mer smak. En gryterett eller på brødskive, nam! En skje eller to i middager du lager, så vil du merke hvor mye bedre maten smaker. Anonymkode: b253d...61e
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå