Gå til innhold

jule brød


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg trenger en god oppskrift på et godt julebrød. Men jeg liker ikke sukat. Så det må være et julebrød med bare rosiner.

takk på forhånd. :klem:

Videoannonse
Annonse
Skrevet (endret)

Julekake (2 stk.)

6 dl melk

250 g smør

200 g sukker

75 g gjær

ca 1 kg hvetemel

2 ½ ts kardemomme

ca 250 g rosiner

150-200 g sukat (bare sløyf det om du ikke vil ha, har ingenting å si for resultatet)

Smelt smør, tilsett sukker og melk og varm opp til 37 grader. Rør gjæren ut i litt av væsken. Tilsett resten av væsken, kardemomme og elt inn hvetemel til deigen er blank og smidig. Dekk bollen med plast og hev 45-50 minutter.

Elt deigen godt og del den i to. Klapp hvert av emnene ut til en flat kake. Fordel rosiner og sukat over. Rull deigen sammen og form til en rundt, glatt kake. Legg på et brett. Snitt rundt kaken og trykk den ned på midten slik at den ikke skal sprekke. La etterheve ca 30 minutter.

Pensle med egg tilsatt ½ ts salt. Stek på nederste rille ved 175 grader i 45-50 minutter. Avkjøl på rist.

Jeg er forøvrig helt omvendt av deg. Synes bakte rosiner er ekkelt og grusomt, men elsker sukat. ;)

Endret av Arkana
Skrevet

Tips til dem som ikke liker hverken rosiner eller sukat (og forsåvidt til alle andre også ;) ): Ha dadler og fiken i julebrød/julekake.

Gjerne ferske dadler. Kjempegodt. :)

Skrevet

Jeg skal prøve den oppskriften. Den ser veldig bra ut.

Skrevet
Julekake (2 stk.)

6 dl melk

250 g smør

200 g sukker

75 g gjær

ca 1 kg hvetemel

2 ½ ts kardemomme

ca 250 g rosiner

150-200 g sukat (bare sløyf det om du ikke vil ha, har ingenting å si for resultatet)

Smelt smør, tilsett sukker og melk og varm opp til 37 grader. Rør gjæren ut i litt av væsken. Tilsett resten av væsken, kardemomme og elt inn hvetemel til deigen er blank og smidig. Dekk bollen med plast og hev 45-50 minutter.

Elt deigen godt og del den i to. Klapp hvert av emnene ut til en flat kake. Fordel rosiner og sukat over. Rull deigen sammen og form til en rundt, glatt kake. Legg på et brett. Snitt rundt kaken og trykk den ned på midten slik at den ikke skal sprekke. La etterheve ca 30 minutter.

Pensle med egg tilsatt ½ ts salt. Stek på nederste rille ved 175 grader i 45-50 minutter. Avkjøl på rist.

Jeg er forøvrig helt omvendt av deg. Synes bakte rosiner er ekkelt og grusomt, men elsker sukat.  ;)

kan jeg bytte ut sukkeret med sirup?

Skrevet
kan jeg bytte ut sukkeret med sirup?

Det har jeg aldri forsøkt, så jeg vet ikke hvordan resultatet ville bli, men du kan jo prøve. Jeg tror ikke det vil gjøre noen annen forskjell enn smaken. :)

Skrevet
Det har jeg aldri forsøkt, så jeg vet ikke hvordan resultatet ville bli, men du kan jo prøve. Jeg tror ikke det vil gjøre noen annen forskjell enn smaken.  :)

driver å varmer melken nå. nammi nammi

Gjest julebrødbaker
Skrevet

Ja nå er brødene ferdig. Gjorde det i går. Nydelig ble de.

Steker nye i dag. Må ha i fryseren til jul og til advendtskos.

Jeg reduserte nesten alt sukkeret med sirup. (gir saftigere brød) Og litt mindre smør.

jeg bruker rødgjær og den er også søt.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...