Gå til innhold

Tror dere norsk mat noen gang kommer til å bli trendy?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Som f.eks. pizza, burgere, taco, kebab.

Kommer vi til å få kjøttkake og fårikål sjapper på hjørnet på samme måte?

 

Anonymkode: ae920...53c

Videoannonse
Annonse
Skrevet
AnonymBruker skrev (11 minutter siden):

Som f.eks. pizza, burgere, taco, kebab.

Kommer vi til å få kjøttkake og fårikål sjapper på hjørnet på samme måte?

 

Anonymkode: ae920...53c

Kommer jo an på trend og blanding det

Anonymkode: 957ec...37a

  • Liker 1
Skrevet

Nei, tror ikke det  :) Norsk husmannskost er for traust sikkert? Mye av det er ganske godt da.

Anonymkode: 50f72...0ec

Skrevet

Skeptisk på det dessverre. Ser på MKR Australia nå, og nesten alle lager mat fra sin oppvekst/familie. Det er filippinsk, indonesisk, japansk, thai osv. Lurer på hvordan folk hadde reagert om noen skulle lage tradisjonell norsk mat. Hva hadde man i grunnen kunnet servere? Flesk og duppe liksom?

Anonymkode: 7a448...fd6

Skrevet

Kommer til å bli når maten vi får fra utlandet blir flyt med mer sprøytemiddel og andre stoffer som ødelegger kroppen, når Putin før kriget så mye at det blir matmangel i Europa og verden, tørke ,og ikke minst at prisene på mat fra utlandet grisehøyt…

Så det er bare å forberede seg på matkrise, og frem med både surkål, kjøttkakene og raspeballene..

Anonymkode: 08ef7...317

  • Hjerte 1
Skrevet

Kjøttboller/kjøttkaker med tyttebærsyltetøy har jeg sett på en av de mest eksklusive restaurantene i Las Vegas. Om det er trendy? Tja vel, men jeg synes i alle fall det var litt uvant og koselig å se kjøttboller med tyttebær på dyr, utenlandsk restaurant.  

  • Liker 5
  • Hjerte 1
Skrevet (endret)

Norsk mat bærer preg av få ressurser og den tida hungersnøden herja i landet, derav husmannskost. Men man skal aldri si aldri, de har jo brunost-café i Japan så. 
 

Norsk mat er uansett veldig billig mat.

Endret av Motelvibes
  • Liker 3
  • Hjerte 1
Skrevet

Norske matvarer er allerede trendy i flere andre land. Feks i Down Under der importeres det brunost (Ja! Brunost!) fordi mange derfra har vært på ferie til Norge og fått smaken på brunost.

 

Anonymkode: 45cd7...d9e

  • Liker 3
  • Hjerte 1
  • Nyttig 1
Skrevet

Her er det greit å ha forstått at det vi forbinder med taco ikke er det meksikanske husmødre serverer som taco, ei heller er pasta brukt på samme måte i Norge som i Italia, og mye av den asiatiske maten som lages i norske hjem er relativt lite autentisk. Det er en tilpasning ut fra råvarer, smaksbilde, enkel adapsjon, og hva reklamebransjen har bestemt skal selges inn. Nordisk mat/smaker/råvarer er veldig inn mange steder i verden. Norsk klippfisk er noe av det dyreste og mest eksklusive man kan spise mange steder, her hjemme vil majoriteten ikke ha det. Stadig flere restauranter som satser på norsk/nordisk får internasjonal annerkjennelse, noe av dette bringes også ut i verden. Jeg er veldig glad i norsk husmannskost, oppvokst ved sjøen og ser mye å masterchef australia som en over nevner. Det hadde ikke vært noe problem å brukt norsk tradisjonsmat der, utfordringen er at ingredienslisten deres er annerledes fordi de f.eks har andre fiskeslag, andre urter, ulike grønnsaker ect. Men torsk, kveite, brosme, taskekrabbe, reinsdyr og elg kan man fint lage svært god og masterchef verdig mat med f.eks. Kjøttkaker kan lages ganske fancy det, samme med fårikål, raspeballer og pinnekjøtt, det handler mye om presentasjon. 

Anonymkode: e4800...e4e

  • Liker 4
  • Hjerte 1
Skrevet

pizza, burgere, taco, kebab er ikke norsk tradisjonsmat, som du skrev i innlegget.

Anonymkode: bb653...ef1

  • Liker 1
Skrevet
16 minutter siden, AnonymBruker said:

pizza, burgere, taco, kebab er ikke norsk tradisjonsmat, som du skrev i innlegget.

Anonymkode: bb653...ef1

Du misforstår. Ts spør om norsk mat kan komme til å bli like trendy/populært som pizza, burger, taco, kebab.

Anonymkode: 1f425...e7e

  • Nyttig 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (17 minutter siden):

pizza, burgere, taco, kebab er ikke norsk tradisjonsmat, som du skrev i innlegget.

Anonymkode: bb653...ef1

Det var ikke det hun skrev.

Skrevet

Brunost har vært en trend i deler av Asia.

Anonymkode: 5813f...e8a

  • Liker 1
Gjest Adobyen
Skrevet

Hva som er trendy i sjappa på hjørnet kan jo ikke måles opp mot gourmetmat på restaurant. Sjappa på hjørnet er jo mat i farten. Det hadde vært merkelig å kjøpe skrei og rype hos mcD.  Den vanligste mat fra sjappa på hjørnet her i landet har alltid vært pølse i brød. Nå er det mye annet i tillegg.

Gjest Linny111
Skrevet

Her i Storbritannia er det vel bare Jarlsberg som er populært av norsk mat. Er skuffende vanskelig å få tak i andre ting. Mens svensk kultur har blitt mer og mer trendy.

Jeg er litt misunnelig på mine irske, italienske og japanske venner som kan finne litt av sin egen kultur nesten hvor som helst i verden.

Skrevet

Norsk lags er jo det? :) 

Anonymkode: 72083...368

Skrevet
AnonymBruker skrev (På 20.8.2022 den 11.02):

Norske matvarer er allerede trendy i flere andre land. Feks i Down Under der importeres det brunost (Ja! Brunost!) fordi mange derfra har vært på ferie til Norge og fått smaken på brunost.

 

Anonymkode: 45cd7...d9e

https://e24.no/naeringsliv/i/RrwPMa/tine-skal-sende-130-tonn-brunost-til-soer-korea

Anonymkode: bad98...ba7

Skrevet
AnonymBruker skrev (7 minutter siden):

Norsk lags er jo det? :) 

Anonymkode: 72083...368

 Du kan ikke gjøre alle til lags 

Anonymkode: 52405...7bf

Skrevet

Sodd har jo blitt supertrendy i Miami fks 

Anonymkode: faf01...a2f

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...