AnonymBruker Skrevet 20. august 2022 #1 Skrevet 20. august 2022 Som f.eks. pizza, burgere, taco, kebab. Kommer vi til å få kjøttkake og fårikål sjapper på hjørnet på samme måte? Anonymkode: ae920...53c
AnonymBruker Skrevet 20. august 2022 #2 Skrevet 20. august 2022 AnonymBruker skrev (11 minutter siden): Som f.eks. pizza, burgere, taco, kebab. Kommer vi til å få kjøttkake og fårikål sjapper på hjørnet på samme måte? Anonymkode: ae920...53c Kommer jo an på trend og blanding det Anonymkode: 957ec...37a 1
AnonymBruker Skrevet 20. august 2022 #3 Skrevet 20. august 2022 Nei, tror ikke det Norsk husmannskost er for traust sikkert? Mye av det er ganske godt da. Anonymkode: 50f72...0ec
AnonymBruker Skrevet 20. august 2022 #4 Skrevet 20. august 2022 Skeptisk på det dessverre. Ser på MKR Australia nå, og nesten alle lager mat fra sin oppvekst/familie. Det er filippinsk, indonesisk, japansk, thai osv. Lurer på hvordan folk hadde reagert om noen skulle lage tradisjonell norsk mat. Hva hadde man i grunnen kunnet servere? Flesk og duppe liksom? Anonymkode: 7a448...fd6
AnonymBruker Skrevet 20. august 2022 #5 Skrevet 20. august 2022 Kommer til å bli når maten vi får fra utlandet blir flyt med mer sprøytemiddel og andre stoffer som ødelegger kroppen, når Putin før kriget så mye at det blir matmangel i Europa og verden, tørke ,og ikke minst at prisene på mat fra utlandet grisehøyt… Så det er bare å forberede seg på matkrise, og frem med både surkål, kjøttkakene og raspeballene.. Anonymkode: 08ef7...317 1
Laraa Skrevet 20. august 2022 #6 Skrevet 20. august 2022 Kjøttboller/kjøttkaker med tyttebærsyltetøy har jeg sett på en av de mest eksklusive restaurantene i Las Vegas. Om det er trendy? Tja vel, men jeg synes i alle fall det var litt uvant og koselig å se kjøttboller med tyttebær på dyr, utenlandsk restaurant. 5 1
Motelvibes Skrevet 20. august 2022 #7 Skrevet 20. august 2022 (endret) Norsk mat bærer preg av få ressurser og den tida hungersnøden herja i landet, derav husmannskost. Men man skal aldri si aldri, de har jo brunost-café i Japan så. Norsk mat er uansett veldig billig mat. Endret 20. august 2022 av Motelvibes 3 1
AnonymBruker Skrevet 20. august 2022 #8 Skrevet 20. august 2022 Norske matvarer er allerede trendy i flere andre land. Feks i Down Under der importeres det brunost (Ja! Brunost!) fordi mange derfra har vært på ferie til Norge og fått smaken på brunost. Anonymkode: 45cd7...d9e 3 1 1
AnonymBruker Skrevet 21. august 2022 #9 Skrevet 21. august 2022 Her er det greit å ha forstått at det vi forbinder med taco ikke er det meksikanske husmødre serverer som taco, ei heller er pasta brukt på samme måte i Norge som i Italia, og mye av den asiatiske maten som lages i norske hjem er relativt lite autentisk. Det er en tilpasning ut fra råvarer, smaksbilde, enkel adapsjon, og hva reklamebransjen har bestemt skal selges inn. Nordisk mat/smaker/råvarer er veldig inn mange steder i verden. Norsk klippfisk er noe av det dyreste og mest eksklusive man kan spise mange steder, her hjemme vil majoriteten ikke ha det. Stadig flere restauranter som satser på norsk/nordisk får internasjonal annerkjennelse, noe av dette bringes også ut i verden. Jeg er veldig glad i norsk husmannskost, oppvokst ved sjøen og ser mye å masterchef australia som en over nevner. Det hadde ikke vært noe problem å brukt norsk tradisjonsmat der, utfordringen er at ingredienslisten deres er annerledes fordi de f.eks har andre fiskeslag, andre urter, ulike grønnsaker ect. Men torsk, kveite, brosme, taskekrabbe, reinsdyr og elg kan man fint lage svært god og masterchef verdig mat med f.eks. Kjøttkaker kan lages ganske fancy det, samme med fårikål, raspeballer og pinnekjøtt, det handler mye om presentasjon. Anonymkode: e4800...e4e 4 1
AnonymBruker Skrevet 21. august 2022 #10 Skrevet 21. august 2022 pizza, burgere, taco, kebab er ikke norsk tradisjonsmat, som du skrev i innlegget. Anonymkode: bb653...ef1 1
Gjest Adobyen Skrevet 21. august 2022 #11 Skrevet 21. august 2022 Denne er veldig populær. Kjøttkaker på menyen i Kristiansand 😋👍 https://snadderkiosken.no/meny/
AnonymBruker Skrevet 21. august 2022 #12 Skrevet 21. august 2022 16 minutter siden, AnonymBruker said: pizza, burgere, taco, kebab er ikke norsk tradisjonsmat, som du skrev i innlegget. Anonymkode: bb653...ef1 Du misforstår. Ts spør om norsk mat kan komme til å bli like trendy/populært som pizza, burger, taco, kebab. Anonymkode: 1f425...e7e 1
Brunello Skrevet 21. august 2022 #13 Skrevet 21. august 2022 AnonymBruker skrev (17 minutter siden): pizza, burgere, taco, kebab er ikke norsk tradisjonsmat, som du skrev i innlegget. Anonymkode: bb653...ef1 Det var ikke det hun skrev.
AnonymBruker Skrevet 21. august 2022 #14 Skrevet 21. august 2022 Brunost har vært en trend i deler av Asia. Anonymkode: 5813f...e8a 1
Gjest Adobyen Skrevet 21. august 2022 #15 Skrevet 21. august 2022 Hva som er trendy i sjappa på hjørnet kan jo ikke måles opp mot gourmetmat på restaurant. Sjappa på hjørnet er jo mat i farten. Det hadde vært merkelig å kjøpe skrei og rype hos mcD. Den vanligste mat fra sjappa på hjørnet her i landet har alltid vært pølse i brød. Nå er det mye annet i tillegg.
Gjest Linny111 Skrevet 21. august 2022 #16 Skrevet 21. august 2022 Her i Storbritannia er det vel bare Jarlsberg som er populært av norsk mat. Er skuffende vanskelig å få tak i andre ting. Mens svensk kultur har blitt mer og mer trendy. Jeg er litt misunnelig på mine irske, italienske og japanske venner som kan finne litt av sin egen kultur nesten hvor som helst i verden.
AnonymBruker Skrevet 21. august 2022 #17 Skrevet 21. august 2022 Norsk lags er jo det? Anonymkode: 72083...368
AnonymBruker Skrevet 21. august 2022 #18 Skrevet 21. august 2022 AnonymBruker skrev (På 20.8.2022 den 11.02): Norske matvarer er allerede trendy i flere andre land. Feks i Down Under der importeres det brunost (Ja! Brunost!) fordi mange derfra har vært på ferie til Norge og fått smaken på brunost. Anonymkode: 45cd7...d9e https://e24.no/naeringsliv/i/RrwPMa/tine-skal-sende-130-tonn-brunost-til-soer-korea Anonymkode: bad98...ba7
AnonymBruker Skrevet 21. august 2022 #19 Skrevet 21. august 2022 AnonymBruker skrev (7 minutter siden): Norsk lags er jo det? Anonymkode: 72083...368 Du kan ikke gjøre alle til lags Anonymkode: 52405...7bf
AnonymBruker Skrevet 21. august 2022 #20 Skrevet 21. august 2022 Sodd har jo blitt supertrendy i Miami fks Anonymkode: faf01...a2f
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå