AnonymBruker Skrevet 16. august 2022 #1 Del Skrevet 16. august 2022 PrĂžver og prĂžver, men det skjĂŠrer seg. FĂžlger ulike oppskrifter og rĂ„d, men det gĂ„r ikke. Ikke rĂžr stĂ„r det pĂ„ en oppskrift, rĂžr ofte nĂ„r sukkeret smelter sier en annen. Uansett ser det i starten ut til at det skal gĂ„ fint og sĂ„ begynner det Ă„ lage seg krystaller og derfra gĂ„r det bare nedover. Kan noen vĂŠre sĂ„ snill og hjelpe meg? Anonymkode: 16534...817 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1606876-lage-karamellsaus-klikker-snart-%F0%9F%99%88/ Del pĂ„ andre sider Flere delingsvalgâŠ
AnonymBruker Skrevet 16. august 2022 #2 Del Skrevet 16. august 2022 Feil temperatur? Kanskje komfyren din ikke er helt nĂžyaktig pĂ„ de innstilte temperaturene, og varmer for mye? PrĂžv pĂ„ et hakk lavere? Anonymkode: 8579b...ef5 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1606876-lage-karamellsaus-klikker-snart-%F0%9F%99%88/#findComment-30411813 Del pĂ„ andre sider Flere delingsvalgâŠ
Kamelia83 Skrevet 17. august 2022 #3 Del Skrevet 17. august 2022 PrĂžv med en spiseskje kaldt vann oppi sukkeret Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1606876-lage-karamellsaus-klikker-snart-%F0%9F%99%88/#findComment-30418483 Del pĂ„ andre sider Flere delingsvalgâŠ
-jk- Skrevet 17. august 2022 #4 Del Skrevet 17. august 2022 Kamelia83 skrev (1 minutt siden): PrĂžv med en spiseskje kaldt vann oppi sukkeret Eller 8. Vi har i sĂ„pass at alt sukkeret blir blankt. Mye lettere Ă„ fĂ„ det til da. Vannet koker uansett bort etter hvert. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1606876-lage-karamellsaus-klikker-snart-%F0%9F%99%88/#findComment-30418493 Del pĂ„ andre sider Flere delingsvalgâŠ
AnnnonymBruker Skrevet 17. august 2022 #5 Del Skrevet 17. august 2022 Jeg ogsĂ„ har alltid vann i med sukkeret Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1606876-lage-karamellsaus-klikker-snart-%F0%9F%99%88/#findComment-30418667 Del pĂ„ andre sider Flere delingsvalgâŠ
AnonymBruker Skrevet 17. august 2022 #6 Del Skrevet 17. august 2022 Har du en komfyr som varmer ujevnt er det himla mye jobb. Jeg har stĂ„tt og glodd pĂ„ sukker smelte i sikkert tre kvarter for Ă„ fĂ„ det smeltet uten Ă„ bli brent, ved Ă„ flytte panna litt rundt pĂ„ stekeplaten. Vann har aldri hjulpet meg noe sĂŠrlig. Men rĂžrer du sĂ„ krystallisere det seg. Anonymkode: 86d90...ca1 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1606876-lage-karamellsaus-klikker-snart-%F0%9F%99%88/#findComment-30419452 Del pĂ„ andre sider Flere delingsvalgâŠ
AnonymBruker Skrevet 17. august 2022 #7 Del Skrevet 17. august 2022 Hun ida gran jansen Har en idiotsikker oppskrift pĂ„ karamell saus, selv min gamle mugne komfyr klarte ikke Ă„ rote den til https://idagranjansen.com/oppskrifter/grunnoppskrift-pa-salt-karamell Anonymkode: c9a81...eb3 1 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1606876-lage-karamellsaus-klikker-snart-%F0%9F%99%88/#findComment-30419474 Del pĂ„ andre sider Flere delingsvalgâŠ
Meluska Skrevet onsdag kl 19:31 #8 Del Skrevet onsdag kl 19:31 Sliter med samme problem! Og jeg baker mye,men dette gĂ„r aldri! Ikke en gang Ida Gran Jansen sin...bare krystalliserer seg hver gang! ĂĂŠĂŠ! Jeg har testa lav temperatur,hĂžy temperatur, lite vann...mer vann...ingenting gĂ„r... Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1606876-lage-karamellsaus-klikker-snart-%F0%9F%99%88/#findComment-36102758 Del pĂ„ andre sider Flere delingsvalgâŠ
AnonymBruker Skrevet onsdag kl 19:39 #9 Del Skrevet onsdag kl 19:39 Kan tipse om snarvei til karamellsaus, bruk sirup istedenfor Ă„ karamellisere sukkeret Anonymkode: f7d9c...596 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1606876-lage-karamellsaus-klikker-snart-%F0%9F%99%88/#findComment-36102803 Del pĂ„ andre sider Flere delingsvalgâŠ
AnonymBruker Skrevet onsdag kl 19:46 #10 Del Skrevet onsdag kl 19:46 Det er riktig at man ikke skal rĂžre. Sukkeret vil tĂžrke inn og krystallisere seg fĂžr det smelter og blir flytende. Bare gi det mer tid. Anonymkode: d0c08...0fc Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1606876-lage-karamellsaus-klikker-snart-%F0%9F%99%88/#findComment-36102850 Del pĂ„ andre sider Flere delingsvalgâŠ
-jk- Skrevet onsdag kl 20:23 #11 Del Skrevet onsdag kl 20:23 AnonymBruker skrev (36 minutter siden): Det er riktig at man ikke skal rĂžre. Sukkeret vil tĂžrke inn og krystallisere seg fĂžr det smelter og blir flytende. Bare gi det mer tid. Anonymkode: d0c08...0fc Etter Ă„ ha testet mye kom jeg til motsatt konklusjon. Ikke noe vann, kun sukker i en liten stĂ„lkjele. RĂžrer hele tiden med en treslev, medium varme. Da blir det perfekt her. 1 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1606876-lage-karamellsaus-klikker-snart-%F0%9F%99%88/#findComment-36103036 Del pĂ„ andre sider Flere delingsvalgâŠ
carlberner1 Skrevet torsdag kl 18:26 #12 Del Skrevet torsdag kl 18:26 -jk- skrev (21 timer siden): Etter Ă„ ha testet mye kom jeg til motsatt konklusjon. Ikke noe vann, kun sukker i en liten stĂ„lkjele. RĂžrer hele tiden med en treslev, medium varme. Da blir det perfekt her. No sĂ„nt, ja. Men jeg piller minst mulig til sukkeret har smeltet og fĂ„tt begynnende farge. Dessert til tre med karamellsaus her betyr 50 g sukker i en tynn stĂ„lkjele. Tynn kjele blir fort kald og da er det lettere (les: mindre vanskelig..) Ă„ treffe rett farge / grad av "brenning". Som karamell-junkie MĂ det vĂŠre litt skarp smak. Sukker-kliss a'la ida gran jensen er ikke karamell hos meg, tenkt flytende "knekk". Ok. 50 g sukker i liten kjele av tynn stĂ„lplate, halogenplate til 12 pĂ„ Ă„tte, lokk pĂ„ og sĂ„ det vanskelige: tĂ„lmodighet.. Sukkeret gjerne i litt tykkere lag mot midten av kjelen (hell sakte midt i kjelen), da kan lĂžst sukker rystes/slenges ut der det smelter og blir mĂžrkt fĂžrst. Litt mer varme nĂ„r tĂ„lmodigheten svikter og sĂ„ blir det dramatisk: nĂ„r sukker er passe smeltet/brent/brunt gĂ„r det en halv dl kokende vann oppi - og katastrofen er fulkommen. Hver gang. Lokk pĂ„, skru av plata, kjelen pĂ„ rist over plata sĂ„ den holder seg varm mens vi spiser og ikke rent sjelden inntreffer miraklet: passe tykk, brun, sĂžt karamelsaus med et lite stikk av brent. PrĂžver meg med Ă„ rĂžre inn i mellom, usikker pĂ„ om det er noen god ide. Dagen etter vil all knekk sikkert vĂŠre lĂžst helt opp, men det har jeg aldri prĂžvd. TĂ„lmodighet..? BringebĂŠr mĂ„ vĂŠre toppen med karamell. Legg til vispet krem eller rĂ„-krem (eggedosis + vispa krem), grovknust marengs eller mandel-makroner med litt sprit pĂ„ og sĂ„ undringen ved Ă„ helle karamell: den preller fullstendig pĂ„ brigebĂŠrene og renner like fint av igjen. Du kan helle seig, klistrete karamel i et brungebĂŠr - og ut igjen, intet blir igjen. Natur, altsĂ„  Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1606876-lage-karamellsaus-klikker-snart-%F0%9F%99%88/#findComment-36106602 Del pĂ„ andre sider Flere delingsvalgâŠ
carlberner1 Skrevet torsdag kl 18:30 #13 Del Skrevet torsdag kl 18:30 AnonymBruker skrev (PĂ„ 16.8.2022 den 13.34): PrĂžver og prĂžver, men det skjĂŠrer seg. FĂžlger ulike oppskrifter og rĂ„d, men det gĂ„r ikke. Ikke rĂžr stĂ„r det pĂ„ en oppskrift, rĂžr ofte nĂ„r sukkeret smelter sier en annen. Anonymkode: 16534...817 HĂžres litt ut som mitt fohold til sauce beairnaise. Jeg har ikke turt Ă„ prĂžve enda. Enten funker det, da dĂžr jeg snart full og fattig av for mye vin, biff og rĂždvin som mĂ„ til for Ă„ fĂ„ alt sammen ned. Ellers skiller den og da dĂžr jeg av sorg. Men vil en snasen dame sjekke meg opp har jeg et tips.. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1606876-lage-karamellsaus-klikker-snart-%F0%9F%99%88/#findComment-36106627 Del pĂ„ andre sider Flere delingsvalgâŠ
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for Ă„ kommentere
Du mÄ vÊre et medlem for Ä kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt Ă„ melde seg inn for Ă„ starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nÄ