GÃ¥ til innhold

Lage karamellsaus- klikker snart 🙈


Anbefalte innlegg

Skrevet

Prøver og prøver, men det skjærer seg. Følger ulike oppskrifter og råd, men det går ikke. Ikke rør står det på en oppskrift, rør ofte når sukkeret smelter sier en annen. Uansett ser det i starten ut til at det skal gå fint og så begynner det å lage seg krystaller og derfra går det bare nedover. Kan noen være så snill og hjelpe meg?

Anonymkode: 16534...817

Skrevet

Feil temperatur? Kanskje komfyren din ikke er helt nøyaktig på de innstilte temperaturene, og varmer for mye?

Prøv på et hakk lavere?

Anonymkode: 8579b...ef5

Skrevet

Prøv med en spiseskje kaldt vann oppi sukkeret 

Skrevet
Kamelia83 skrev (1 minutt siden):

Prøv med en spiseskje kaldt vann oppi sukkeret 

Eller 8. Vi har i såpass at alt sukkeret blir blankt. Mye lettere å få det til da. Vannet koker uansett bort etter hvert. 

Skrevet

Jeg også har alltid vann i med sukkeret

Skrevet

Har du en komfyr som varmer ujevnt er det himla mye jobb. Jeg har stått og glodd på sukker smelte i sikkert tre kvarter for å få det smeltet uten å bli brent, ved å flytte panna litt rundt på stekeplaten. Vann har aldri hjulpet meg noe særlig. Men rører du så krystallisere det seg. 

Anonymkode: 86d90...ca1

  • 2 Ã¥r senere...
Skrevet

Sliter med samme problem! Og jeg baker mye,men dette går aldri! Ikke en gang Ida Gran Jansen sin...bare krystalliserer seg hver gang! Æææ! Jeg har testa lav temperatur,høy temperatur, lite vann...mer vann...ingenting går...

Skrevet

Kan tipse om snarvei til karamellsaus, bruk sirup istedenfor å karamellisere sukkeret :)

Anonymkode: f7d9c...596

Skrevet

Det er riktig at man ikke skal røre. Sukkeret vil tørke inn og krystallisere seg før det smelter og blir flytende. Bare gi det mer tid. 

Anonymkode: d0c08...0fc

Skrevet
AnonymBruker skrev (36 minutter siden):

Det er riktig at man ikke skal røre. Sukkeret vil tørke inn og krystallisere seg før det smelter og blir flytende. Bare gi det mer tid. 

Anonymkode: d0c08...0fc

Etter å ha testet mye kom jeg til motsatt konklusjon. Ikke noe vann, kun sukker i en liten stålkjele. Rører hele tiden med en treslev, medium varme. Da blir det perfekt her. 

  • Nyttig 1
Skrevet
-jk- skrev (21 timer siden):

Etter å ha testet mye kom jeg til motsatt konklusjon. Ikke noe vann, kun sukker i en liten stålkjele. Rører hele tiden med en treslev, medium varme. Da blir det perfekt her. 

No sånt, ja. Men jeg piller minst mulig til sukkeret har smeltet og fått begynnende farge. Dessert til tre med karamellsaus her betyr 50 g sukker i en tynn stålkjele. Tynn kjele blir fort kald og da er det lettere (les: mindre vanskelig..) å treffe rett farge / grad av "brenning". Som karamell-junkie MÅ det være litt skarp smak. Sukker-kliss a'la ida gran jensen er ikke karamell hos meg, tenkt flytende "knekk". Ok.

50 g sukker i liten kjele av tynn stålplate, halogenplate til 12 på åtte, lokk på og så det vanskelige: tålmodighet.. Sukkeret gjerne i litt tykkere lag mot midten av kjelen (hell sakte midt i kjelen), da kan løst sukker rystes/slenges ut der det smelter og blir mørkt først. Litt mer varme når tålmodigheten svikter og så blir det dramatisk: når sukker er passe smeltet/brent/brunt går det en halv dl kokende vann oppi - og katastrofen er fulkommen. Hver gang. Lokk på, skru av plata, kjelen på rist over plata så den holder seg varm mens vi spiser og ikke rent sjelden inntreffer miraklet: passe tykk, brun, søt karamelsaus med et lite stikk av brent. Prøver meg med å røre inn i mellom, usikker på om det er noen god ide. Dagen etter vil all knekk sikkert være løst helt opp, men det har jeg aldri prøvd. Tålmodighet..?

Bringebær må være toppen med karamell. Legg til vispet krem eller rå-krem (eggedosis + vispa krem), grovknust marengs eller mandel-makroner med litt sprit på og så undringen ved å helle karamell: den preller fullstendig på brigebærene og renner like fint av igjen. Du kan helle seig, klistrete karamel i et brungebær - og ut igjen, intet blir igjen. Natur, altså :) 

Skrevet
AnonymBruker skrev (PÃ¥ 16.8.2022 den 13.34):

Prøver og prøver, men det skjærer seg. Følger ulike oppskrifter og råd, men det går ikke. Ikke rør står det på en oppskrift, rør ofte når sukkeret smelter sier en annen. Anonymkode: 16534...817

Høres litt ut som mitt fohold til sauce beairnaise. Jeg har ikke turt å prøve enda. Enten funker det, da dør jeg snart full og fattig av for mye vin, biff og rødvin som må til for å få alt sammen ned. Ellers skiller den og da dør jeg av sorg. Men vil en snasen dame sjekke meg opp har jeg et tips..

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...