Gå til innhold

Så irriterende at deigen "kryper" oppover eltekroken!


Anbefalte innlegg

Skrevet

Uansett om det er snakk om tørre eller klissete deiger kryper den oppover eltekroken ved elting. Har jeg mye deig kommer det seg oppi "skålen" under festet (om det forstår) og blir slengt utover kjøkkenbenken. 

Har jeg en mindre deig klamrer den seg fast til eltekroken og går bare rundt og rundt. Neppe effektivt. 

Det er snakk om en Kenwood major titanium. Har ikke råd til å kjøpe meg noe annet nå, så jeg håper noen har noen tips til meg..?

Anonymkode: 37028...b65

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Det er vel bare sånn sentrifugalkraft virker. Når noe snurrer fort rundt vil ting bevege på seg sakte men sikkert. Jeg pleier å stanse maskinen og bruke en slikkepott til å dra deigen nedover i skåla igjen. Følger med hele tida. Da skraper jeg samtidig opp nedi bunnen av skåla, for det legger seg som regel litt mel nederst der som ikke blander seg skikkelig i deigen.

Men hvis den kryper så langt opp som du beskriver kan kanskje deigen være for stor? Eller at den får stå og snurre veldig lenge slik at den får tid til å krype oppi den krok-skåla.

Anonymkode: 211f5...3c2

  • Liker 1
Skrevet

Sånn er min kjøkkenmaskin også. Uansett hvordan eller hvor mye deig det er snakk om. Jeg har egentlig bare gitt opp hele shiten, så nå baker jeg for hånd. Tar ikke så mye lenger tid, også slipper jeg å måtte redde deigen fra eltekroken hele tiden. 

Anonymkode: fe200...282

Skrevet

Hm, vår kjøkkenmaskin gjør ikke dette. Kanskje det er på tide å bytte ut eltekroken? Har den alltid vært sånn? 

Anonymkode: c4fa9...7f2

Skrevet
AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Det er vel bare sånn sentrifugalkraft virker. Når noe snurrer fort rundt vil ting bevege på seg sakte men sikkert. Jeg pleier å stanse maskinen og bruke en slikkepott til å dra deigen nedover i skåla igjen. Følger med hele tida. Da skraper jeg samtidig opp nedi bunnen av skåla, for det legger seg som regel litt mel nederst der som ikke blander seg skikkelig i deigen.

Men hvis den kryper så langt opp som du beskriver kan kanskje deigen være for stor? Eller at den får stå og snurre veldig lenge slik at den får tid til å krype oppi den krok-skåla.

Anonymkode: 211f5...3c2

Har du justert eltekroken? Det skal bare være plass til et papirark mellom kroken og bunnen av bollen, og da burde det ikke sitte igjen noe. 

Og angående sentrifugalkraften skal vel eltekroken brukes på lav hastighet. Jeg vet ikke om det kan ha noe med saken å gjøre? Jeg baker for lite selv til at jeg vet om hastigheten har noe å si for om deigen kryper oppover kroken eller ikke. 

Anonymkode: b6c0f...2f5

Skrevet
AnonymBruker skrev (6 timer siden):

Uansett om det er snakk om tørre eller klissete deiger kryper den oppover eltekroken ved elting. Har jeg mye deig kommer det seg oppi "skålen" under festet (om det forstår) og blir slengt utover kjøkkenbenken. 

Har jeg en mindre deig klamrer den seg fast til eltekroken og går bare rundt og rundt. Neppe effektivt. 

Det er snakk om en Kenwood major titanium. Har ikke råd til å kjøpe meg noe annet nå, så jeg håper noen har noen tips til meg..?

Anonymkode: 37028...b65

Det høres ut som om du bruker alt for høy hastighet på maskinen under elting.

Jeg har hatt kenwood major titan i 15 år, og har aldri opplevd dårlig elting,  eller at deig (eller mel) blir slengt ut over kjøkkenbenken når jeg bruker lav hastighet  (1-2),

Anonymkode: 2b408...47b

  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (5 timer siden):

Hva er forskjellen på den og andre eltekroker? Hvorfor fungerer den annerledes?

Anonymkode: b6c0f...2f5

Den gjør på et vis slik at deigen beveger seg annerledes og forblir i bunnen av bollen.  En helt ny verden etter at jeg bytta til denne. Aldri opplevd deig oppover med denne eltekroken. Alt blander seg også veldig jevnt og bra.

  • Liker 1
Skrevet
Trude5 skrev (21 minutter siden):

Den gjør på et vis slik at deigen beveger seg annerledes og forblir i bunnen av bollen.  En helt ny verden etter at jeg bytta til denne. Aldri opplevd deig oppover med denne eltekroken. Alt blander seg også veldig jevnt og bra.

Det høres helt topp ut! 😄 Hadde jeg vært en flittigere baker hadde jeg helt klart gjort den investeringen. :) 

Anonymkode: b6c0f...2f5

Skrevet

Har samme maskin og samme problem. Gått over til håndelting. Da får jeg eltet større deig. 

Skrevet

Bruk lokk? 

Anonymkode: a76fe...140

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...