Gjest LoisLane Skrevet 22. november 2005 #1 Skrevet 22. november 2005 (endret) Hvordan skal jeg få saftige, gode koteletter? Synes alltid jeg får noen kjipe, tørrstekte greier. Skal steike dem i ovn - hvor lenge og hvor høy temperatur? Krydderforslag? Endret 22. november 2005 av LoisLane
Jayli Skrevet 22. november 2005 #2 Skrevet 22. november 2005 Mariner kotelettene, selv bruker jeg soyasaus og sitronsaft. Krydrer da med maltpepper, hvitløk. Salt bruker jeg ikke før den er ferdigsktekt. Så bruner jeg kjøttet i panna(1 min på hverside), deretter stekes de i ovenen ca.1 time på 100 grader. Jeg lar også kjøttet hvile litt før de serveres....
Gjest LoisLane Skrevet 22. november 2005 #3 Skrevet 22. november 2005 Takk for svar! Kotelettene er i ovnen, så får vi se.
Gjest Gjest Skrevet 22. november 2005 #4 Skrevet 22. november 2005 Mariner kotelettene, selv bruker jeg soyasaus og sitronsaft. Krydrer da med maltpepper, hvitløk. Salt bruker jeg ikke før den er ferdigsktekt. Så bruner jeg kjøttet i panna(1 min på hverside), deretter stekes de i ovenen ca.1 time på 100 grader. Jeg lar også kjøttet hvile litt før de serveres.... ← OJ - EN time? Synes det høres lenge ut, selv om det selvfølgelig ikke gjør noe så lenge de blir gode. Selv bruner jeg dem et par minutter på hver side og steker dem evt et kvarter omtrent i ovnen, gjerne sammen med en langpanne med løk, gulrot og potet i olivenolje/smør på ca 150 grader. De blir gode og saftige da også.
Lula Skrevet 23. november 2005 #5 Skrevet 23. november 2005 En time i ovnen er etter min (profesjonelle ;-)) mening alt for lenge. Jeg steker dem i panne til de er så vidt gjennomstekt. Først sterk varme så ettersteke på litt svakere varme. Da blir de saftige og gode.
Gjest Gamle Alex Skrevet 23. november 2005 #6 Skrevet 23. november 2005 Langpanne i ovenen i 20 - 30 min på 160 grader, jeg steker de ikke først i stekepannen, har sjalottløk, gulerot og poteter sammen oppi. Setter på grillen de siste 3 min da blir poteter og gulerøtter sprø
Gjest piaf Skrevet 23. november 2005 #7 Skrevet 23. november 2005 Jeg gjør som Lula, dvs. steker svinekoteletter omtrent som biff, med rask bruning på begge sider og ettersteking noen min. på svakeste varme. Når koteletten begynner å yte en viss motstand når man trykker/kjenner litt på den, er den gjennomstekt. Det vanskelige med akkurat svinekoteletter er jo imidlertid at man vil ha dem saftige og akkurat gjennomstekt, men ikke rosa. Jeg har ihvertfall da lett for å steke litt lenger "for sikkerhets skyld" - og få tørrere kjøtt. Derfor fortrekker jeg nakkekoteletter, fettmarmoreringen gjør dem saftigere. (Akkurat denne typen timing jeg gjerne skulle vært bedre på, forresten).
Annie Skrevet 23. november 2005 #8 Skrevet 23. november 2005 JEg bruner dem i stekepanna. Passer på at kjøttet er romstemperert. Setter de inn i ovnen og heller på litt vann som de koker i. Lar de stå ovnen mens potetene koker. Ca 30 min. Noenganger mer.
Plym Skrevet 23. november 2005 #9 Skrevet 23. november 2005 En time i ovnen er etter min (profesjonelle ;-)) mening alt for lenge. Jeg steker dem i panne til de er så vidt gjennomstekt. Først sterk varme så ettersteke på litt svakere varme. Da blir de saftige og gode. ← Enig!
Gjest Gjest Skrevet 23. november 2005 #10 Skrevet 23. november 2005 150 grader litt over 1 time i stekeovnen. Heller på litt vann etter en halv time. Da har de brunt seg selv.
Jayli Skrevet 25. november 2005 #11 Skrevet 25. november 2005 Beklager at jeg skrev 1 time, har en vane for å ha de der en time for jeg liker å ha god tid når jeg lager mat. Men klart kan det være nok med 10-15 min i ovnen.
Gjest jamsi Skrevet 25. november 2005 #12 Skrevet 25. november 2005 OJ - EN time? Synes det høres lenge ut, selv om det selvfølgelig ikke gjør noe så lenge de blir gode. Selv bruner jeg dem et par minutter på hver side og steker dem evt et kvarter omtrent i ovnen, gjerne sammen med en langpanne med løk, gulrot og potet i olivenolje/smør på ca 150 grader. De blir gode og saftige da også. ← Det samme her med like godt resultat hver gang. Nam.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå