Try2 Skrevet 11. august 2022 #1 Skrevet 11. august 2022 ser på oppskrifter (600 g bringb - 400 g rips). Men frukt.no sier 2.dl sukker - Mens aperetif.no sier 4.dl sukker...🤣. det er jo dobbelt så mye. Noen som har erfaringer her
Taluno Skrevet 11. august 2022 #2 Skrevet 11. august 2022 Jeg smaker meg fram til riktig sukkerinnhold når jeg lager syltetøy. Jeg synes syltetøy generelt er bedre med mindre sukker. 3
AnonymBruker Skrevet 11. august 2022 #3 Skrevet 11. august 2022 Enig - smak deg fram. Anonymkode: 9ba64...d55 1
AnonymBruker Skrevet 11. august 2022 #4 Skrevet 11. august 2022 Enig med de over - smak deg frem. Smaken er som baken. Vi bruker Zerto sultepulver, og der står det vel omtrent fire ganger så mye sukker som det vi pleier bruke Så begynn med litt sukker, smak, og tilsett mer, litt og litt om gangen med smaking mellom, til du er fornøyd. Det er lettere å tilsette mer sukker om det er for syrlig, enn å prøve å fikse syltetøy som er blitt alt for søtt. Anonymkode: e2f58...c6d
Try2 Skrevet 11. august 2022 Forfatter #5 Skrevet 11. august 2022 Takk for svar! Trenger man egentlig å bruke Zerto? Har laget rabarbra syltetøy i flere år og holdbarheten er veldig god. Lagrer de i tette glass i sval bod.
skrue Skrevet 11. august 2022 #6 Skrevet 11. august 2022 Sukker er i tillegg til søtningen også et konserveringsmiddel. Certo er et konserveringsmiddel, men inneholder også pektin som hjelper til med geleringen. Enkelte bær og fruktsorter inneholder naturlig mer pektin enn andre. Så om du trenger det varierer med hva syltetøyet lages av, oppbevaring (hvor og hvor lenge) og ønsket konsistens.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå