Gjest Linx Skrevet 22. november 2005 #1 Skrevet 22. november 2005 Jeg skal få pizza gester på torsdag, kan jeg lage deigen i morgen og la den heve over natten, eventuelt sette den i kjøleskapet over natten? Det er snakk omm at den skal stå i ca 24 timer...
Gjest allium Skrevet 22. november 2005 #2 Skrevet 22. november 2005 Det går helt fint. Bare bruk lite gjær, og kald væske. Du kan sjekke den om morgenen, hvis den har hevet mye, kan du elte den ned og la den heve en gang til.
Belit Skrevet 22. november 2005 #3 Skrevet 22. november 2005 La den stå i kjøleskap. Den hever seg likevel, bare mye saktere. Det er bare for sterk varme som dreper gjæren.
Gjest Gjesta Skrevet 22. november 2005 #4 Skrevet 22. november 2005 (endret) Det har jeg gjort med gjærbakst flere ganger. Bruker kald væske, ellers baker jeg som før. Har lest en plass at deigen blir sunnere når den får heve sakte. btw - pleier ikke å sette den i kjøleskap, setter den på kjøkkenbenken. Endret 22. november 2005 av Violetta
gaja Skrevet 22. november 2005 #6 Skrevet 22. november 2005 du kan jo godt forsteke pizzabunnene. så er det gjort også
Gjest Gjest Skrevet 22. november 2005 #7 Skrevet 22. november 2005 Så flott!! Tusen takk for svar. Så da var oppskriften: Rør ut gjæren i kald væske og la den stå på kjøkkenbenken, eller eventuelt forsteke deigen; bakt på vanlig vis? Da håper jeg det blir godt!!!
Gjest Linx Skrevet 22. november 2005 #8 Skrevet 22. november 2005 Obs... det var meg det over, bare glemte å logge meg inn!
Gjest Gjesta Skrevet 22. november 2005 #9 Skrevet 22. november 2005 Så flott!! Tusen takk for svar. Så da var oppskriften: Rør ut gjæren i kald væske og la den stå på kjøkkenbenken, eller eventuelt forsteke deigen; bakt på vanlig vis? Da håper jeg det blir godt!!! ← Ja jeg lager deigen helt vanlig, og lar den stå på benken. Har bare brukt tørrgjær til dette da, vet ikke hvordan det er å røre ut gjær i kald væske.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå