Gå til innhold

Pizzadeig


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg skal få pizza gester på torsdag, kan jeg lage deigen i morgen og la den heve over natten, eventuelt sette den i kjøleskapet over natten? Det er snakk omm at den skal stå i ca 24 timer... :)

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Det går helt fint. Bare bruk lite gjær, og kald væske. Du kan sjekke den om morgenen, hvis den har hevet mye, kan du elte den ned og la den heve en gang til.

Skrevet

La den stå i kjøleskap. Den hever seg likevel, bare mye saktere. Det er bare for sterk varme som dreper gjæren.

Skrevet (endret)

Det har jeg gjort med gjærbakst flere ganger. Bruker kald væske, ellers baker jeg som før. Har lest en plass at deigen blir sunnere når den får heve sakte.

btw - pleier ikke å sette den i kjøleskap, setter den på kjøkkenbenken.

Endret av Violetta
Skrevet

Så lærte man noe i dag også!

Skrevet

du kan jo godt forsteke pizzabunnene. så er det gjort også :)

Skrevet

Så flott!! Tusen takk for svar. Så da var oppskriften:

Rør ut gjæren i kald væske og la den stå på kjøkkenbenken, eller eventuelt forsteke deigen; bakt på vanlig vis?

Da håper jeg det blir godt!!! :)

Skrevet

Obs... det var meg det over, bare glemte å logge meg inn! :)

Skrevet
Så flott!! Tusen takk for svar. Så da var oppskriften:

Rør ut gjæren i kald væske og la den stå på kjøkkenbenken, eller eventuelt forsteke deigen; bakt på vanlig vis? 

Da håper jeg det blir godt!!!  :)

Ja jeg lager deigen helt vanlig, og lar den stå på benken. Har bare brukt tørrgjær til dette da, vet ikke hvordan det er å røre ut gjær i kald væske.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...