Gå til innhold

hvit saus, hvor mye potetstappe?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

skal lage hvit saus til fiskebollene, men husker ikke hvor mye potetstappe man tilsette for å få den tykkere. Noen som vet? finner ingenting når jeg prøver å google det

Anonymkode: 2a1cf...3fe

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Bruk da jevning fremfor potetstappe, mye bedre. 

Anonymkode: 63399...881

  • Liker 6
Gjest Anonym Brukar0
Skrevet

Potetstappe? Autocorrect?

AnonymBruker
Skrevet

Potetstappe i hvit saus? Tuller du? Bruk jevning.

Anonymkode: 73fdb...542

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet

Har aldri hørt om å tilsette potetstappe i hvit saus jeg😅🙈

2ss smør

2 ss Hvetemel 

5 dl melk

Salt, pepper og muskatnøtt etter smak. Gjerne 1/2 ts av hver.

Denne følger jeg

Anonymkode: 90d8a...a4a

  • Liker 2
Skrevet
AnonymBruker skrev (3 timer siden):

skal lage hvit saus til fiskebollene, men husker ikke hvor mye potetstappe man tilsette for å få den tykkere. Noen som vet? finner ingenting når jeg prøver å google det

Anonymkode: 2a1cf...3fe

Hvis du har rett forhold med smør, mel og melk, så skal den bli tykk nok. ❤️ Følg en oppskrift om du er usikker. ☺️

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Endte med å droppe hele middagen. Men ja foreldrene mine lagde alltid all saus med potetstappe i. Blir en veldig god smak av det. Men har aldri sett eller lest om at andre har hatt det oppi. Kanskje det bare var noe vi gjorde i våres familie? Kan forresten huske at venner av meg som spiste hos oss på besøk når jeg var mindre alltid kommenterte på at sausene våres var annerledes enn i de var vandt med. Nå gir jo det litt mening da 😅

 

Anonymkode: 2a1cf...3fe

  • Liker 3
Skrevet

Å jevne med potetmospulver er et gammelt kokketriks. Det brukes hvis du skal tykne en varm saus eller i en gryterett da potetmospulveret kan tilsettes i varm væske. Hvit saus lages med meljevning. Minst like mye smør som mel. 

  • Liker 3
Skrevet

Jeg bruker potermospulver til å tykne saus og supper om de er for tynne. Drysser rett oppi og røres ut. Tykner på få minutter uten klumper!

(Men hvitsaus lages av mel, smør og melk altså)

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...