Gå til innhold

Kan man lage hvit saus noen timer før eller blir den for tykk?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Hei skal spise middag 17 tida. Skal ha lasagne. Klokka er snart 9. Tenker å lage kjøttsausen nå. Lurer på om der er greit å lage hvit saus også nå? Eller blir den for tykk/hard når jeg skal bruke den? 

Brukes hvit saus mens den er veldig varm eller må den være kald når den brukes?

Anonymkode: f6f8a...93e

Fortsetter under...

AnonymBruker

Du kan fint lage den sausen nå. Den blir litt tykkere, men det enkleste er å lage hele lasagnen klar i formen nå, med både kjøttsaus, hvit saus, lasagneplater og ost, og sette den kaldt. (Du baker altså ikke lasagnen nå.) 

Bak i ovn før dere skal spise, men sett formen inn i kald ovn, og beregn baketiden fra og med det tidspunktet ovnen er ferdig oppvarmet.

For eksempel, om lasagnen skal bakes på 200 grader i 30 minutter, sett formen i kald ovn, sett ovnen på 200 grader, og når ovnen er oppvarmet til 200 grader setter du timeren på 30 minutter.

Har gjort dette mange ganger, så jeg lover at det går fint. 

Anonymkode: 70fd9...187

  • Liker 2
  • Nyttig 1
AnonymBruker skrev (15 minutter siden):

Hei skal spise middag 17 tida. Skal ha lasagne. Klokka er snart 9. Tenker å lage kjøttsausen nå. Lurer på om der er greit å lage hvit saus også nå? Eller blir den for tykk/hard når jeg skal bruke den? 

Brukes hvit saus mens den er veldig varm eller må den være kald når den brukes?

Anonymkode: f6f8a...93e

Det skal jo være ost i sausen. Så den  være varm når du bruker den ja, kjøttsausen kan sikkert være kald.

AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Du kan fint lage den sausen nå. Den blir litt tykkere, men det enkleste er å lage hele lasagnen klar i formen nå, med både kjøttsaus, hvit saus, lasagneplater og ost, og sette den kaldt. (Du baker altså ikke lasagnen nå.) 

Bak i ovn før dere skal spise, men sett formen inn i kald ovn, og beregn baketiden fra og med det tidspunktet ovnen er ferdig oppvarmet.

For eksempel, om lasagnen skal bakes på 200 grader i 30 minutter, sett formen i kald ovn, sett ovnen på 200 grader, og når ovnen er oppvarmet til 200 grader setter du timeren på 30 minutter.

Har gjort dette mange ganger, så jeg lover at det går fint. 

Anonymkode: 70fd9...187

Ja, det går fint å lage den ferdig på forhånd. Men å lage hvit saus med ost i nå og la den stå og bli kald i kjelen før lasagnen lages, det går nok heller dårlig.

AnonymBruker
-jk- skrev (3 minutter siden):

Ja, det går fint å lage den ferdig på forhånd. Men å lage hvit saus med ost i nå og la den stå og bli kald i kjelen før lasagnen lages, det går nok heller dårlig.

Neida, det går bra det også! Men sausen blir tykk og vanskelig å spre utover. Løsningen på det er å varme den forsiktig opp igjen, uten at den koker, og ev. tilsette litt mer melk eller vann om det behøves.

Det enklere å montere lasagnen nå.

Anonymkode: 70fd9...187

  • Liker 3
AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

Neida, det går bra det også! Men sausen blir tykk og vanskelig å spre utover. Løsningen på det er å varme den forsiktig opp igjen, uten at den koker, og ev. tilsette litt mer melk eller vann om det behøves.

Det enklere å montere lasagnen nå.

Anonymkode: 70fd9...187

Ja, om den varmes igjen så går det jo. Men det er nok svært vanskelig å varme den i kjelen uten å brenne den, da må man bruke laaang tid. Jeg ville nok brukt mikroen i så fall.

Men jeg ser egentlig ikke problemet. Den hvite sausen går jo svært fort å lage, raskere enn å varme den opp igjen. Hele lasagnen går egentlig kjapt, jeg regner 25 minutter på å lage begge sausene og "montere". Pluss 45 minutters steketid da, halvparten av tiden med alu-folie over.

Endret av -jk-

Annonse

AnonymBruker
-jk- skrev (1 minutt siden):

Ja, om den varmes igjen så går det jo. Men det er nok svært vanskelig å varme den i kjelen uten å brenne den, da må man bruke laaang tid. Jeg ville nok brukt mikroen i så fall.

Mikro eller vannbad. Uansett enklest å sette sammen lasagnen nå.

Anonymkode: 70fd9...187

  • Liker 2
AnonymBruker

Akkurat med ostesaus så hadde jeg nok montert lasagnen nå, da den har litt fort for å svi seg når man varmer opp igjen. Men i utgangspunktet er det ikke noe problem å lage hvit saus nå, når du varmer den opp igjen så vil den bli tynnere igjen (alternativt kan du ta i litt melk). :) Gå jo kanskje an å ta i osten når du varmer den opp igjen og, så sausen får riktig konsistens når du skal lage resten? :)

Anonymkode: 3955f...ee9

  • Liker 1
  • Nyttig 1
AnonymBruker
-jk- skrev (På 4.8.2022 den 9.01):

Ja, om den varmes igjen så går det jo. Men det er nok svært vanskelig å varme den i kjelen uten å brenne den, da må man bruke laaang tid. Jeg ville nok brukt mikroen i så fall.

Men jeg ser egentlig ikke problemet. Den hvite sausen går jo svært fort å lage, raskere enn å varme den opp igjen. Hele lasagnen går egentlig kjapt, jeg regner 25 minutter på å lage begge sausene og "montere". Pluss 45 minutters steketid da, halvparten av tiden med alu-folie over.

25 minutter på både ragu og bechamel og montering? Det skjønner jeg ikke. Kjøttsausen/raguen skal jo småputre en god stund. Mer enn 25 minutter. 

Anonymkode: af453...541

  • Liker 1
AnonymBruker
-jk- skrev (På 8/4/2022 den 8.53):

Ja, det går fint å lage den ferdig på forhånd. Men å lage hvit saus med ost i nå og la den stå og bli kald i kjelen før lasagnen lages, det går nok heller dårlig.

Det har jeg gjort mange ganger. Er bare å legge den i forma dottvis med teskje. 

Anonymkode: 979c2...5fb

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...