Gå til innhold

Hvorfor har påsmurte bagetter man kjøper i butikken så kort holdbarhetsdato?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Mener ikke frosne, men de som er ferdig påsmurte. De holder ofte bare et par dager etter man har kjøpt de. Til og med salat og frukt har lengre holdbarhetsdato.

Anonymkode: a9304...a00

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet
7 hours ago, AnonymBruker said:

Mener ikke frosne, men de som er ferdig påsmurte. De holder ofte bare et par dager etter man har kjøpt de. Til og med salat og frukt har lengre holdbarhetsdato.

Anonymkode: a9304...a00

Tuller du? 😄

Det er jo fersk påsmurt mat, det bør jo absolutt helst spises samme dag, eller dagen etter hvis oppbevart i skikkelig kjøleskap. Ville du smurt deg en fersk brødskive med smør, skinke, ost og paprika, også ventet et par dager med å spise det? 

Anonymkode: a6cfc...fea

  • Liker 8
  • Hjerte 2
Skrevet

Fordi det blir skikkelig nasty etter et par dager med smør/majones/remulade eller annet bløtt nedi en baguett

  • Liker 2
Skrevet

Fordi brød er uspiselig dagens etter at det er stekt?

Når man i tillegg har smurt det med majones og smør og lagt på våte ting som agurk og tomat så holder det ikke lenge.

AnonymBruker
Skrevet

Best før betyr jo nettopp det; best før. 
Hvis du liker tørre baguetter som er blaute inni pga. pålegget og med vassen salat på så er der jo bare å kjøre på etter datoen. 🙈

Anonymkode: 963b6...b42

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet

I tillegg er det ofte lett bedervelige varer som reker, egg, skinke, roastbeef, ost osv i baguetten.

Anonymkode: 73202...74a

  • Liker 4
AnonymBruker
Skrevet

Tja. Jeg skjønner jo at det kommer litt an på hva det er på. Men jeg bruker noen ganger å spise gårsdagens baguetter på jobb og syns igrunnen det smaker 80 prosent likt som dagen før. Kanskje brødet har blitt litt seigere eller tørrere, men det kommer an på brødet. Egg blir jo ikke fordervet på en dag.  

Anonymkode: cc5c5...962

AnonymBruker
Skrevet
2 hours ago, AnonymBruker said:

Tja. Jeg skjønner jo at det kommer litt an på hva det er på. Men jeg bruker noen ganger å spise gårsdagens baguetter på jobb og syns igrunnen det smaker 80 prosent likt som dagen før. Kanskje brødet har blitt litt seigere eller tørrere, men det kommer an på brødet. Egg blir jo ikke fordervet på en dag.  

Anonymkode: cc5c5...962

TS lurer jo på hvorfor de ikke har holdbarhet i mer enn et par dager. Spis baguett på jobb for tre dager siden, så er det nok ikke like godt 😆

Anonymkode: a6cfc...fea

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (14 timer siden):

Tuller du? 😄

Det er jo fersk påsmurt mat, det bør jo absolutt helst spises samme dag, eller dagen etter hvis oppbevart i skikkelig kjøleskap. Ville du smurt deg en fersk brødskive med smør, skinke, ost og paprika, også ventet et par dager med å spise det? 

Anonymkode: a6cfc...fea

Ost og skinke f.eks har jo ikke kort holdbarhetsdato når man kjøper det i pakke.

Anonymkode: a9304...a00

AnonymBruker
Skrevet
8 minutter siden, AnonymBruker said:

Ost og skinke f.eks har jo ikke kort holdbarhetsdato når man kjøper det i pakke.

Anonymkode: a9304...a00

Når man tar det ut av pakka, og i tillegg legger inntil andre matvarer, synker både holdbarhet og mattrygghet fort :)

Anonymkode: a6cfc...fea

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (14 timer siden):

TS lurer jo på hvorfor de ikke har holdbarhet i mer enn et par dager. Spis baguett på jobb for tre dager siden, så er det nok ikke like godt 😆

Anonymkode: a6cfc...fea

Jo, men det var noen som skreiv at det ofte var bedervelige varer som egg, skinke, roastbeef og reker. Men de blir jo ikke dårlige på en dag. 

Anonymkode: cc5c5...962

Skrevet
AnonymBruker skrev (5 timer siden):

Ost og skinke f.eks har jo ikke kort holdbarhetsdato når man kjøper det i pakke.

Anonymkode: a9304...a00

Nei, uåpnet har det ikke kort holdbarhet, men den endres med en gang pakken åpnes. ;)

 

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Jo, men det var noen som skreiv at det ofte var bedervelige varer som egg, skinke, roastbeef og reker. Men de blir jo ikke dårlige på en dag. 

Anonymkode: cc5c5...962

Jo. Om de er utsatt for oksygen så blir de det. Pålegg i uåpnet pakke er pakket i beskyttet atmosfære. Altså uten bakterier. I det øyeblikket du åpner pakken? Da har du dager på deg før den er dårlig.

Dersom du, personlig, bruker å spise pålegg som har vært åpnet i ukesvis? Da tåler du, personlig, trolig helt fint å spise ukegamle baguetter. Fordi du er vant til å konsumere bedervet mat (ja, man venner seg til det). Men hold normalt god mathygiene om du tilbereder mat til barn, eldre, syke eller gravide. Og si til andre at du har dårlig mathygiene, så de kan velge sin risiko.

Anonymkode: 87aa0...eae

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (19 timer siden):

I tillegg er det ofte lett bedervelige varer som reker, egg, skinke, roastbeef, ost osv i baguetten.

Anonymkode: 73202...74a

Ost er ikke lett bedervelig. Ost holder seg lenge etter "best før" dato. At den blir tørr, og "smittet" av utløpet av øvrige ingredienser på en baguett, er noe helt annet.

Anonymkode: d8a13...000

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (6 minutter siden):

Jo. Om de er utsatt for oksygen så blir de det. Pålegg i uåpnet pakke er pakket i beskyttet atmosfære. Altså uten bakterier. I det øyeblikket du åpner pakken? Da har du dager på deg før den er dårlig.

Dersom du, personlig, bruker å spise pålegg som har vært åpnet i ukesvis? Da tåler du, personlig, trolig helt fint å spise ukegamle baguetter. Fordi du er vant til å konsumere bedervet mat (ja, man venner seg til det). Men hold normalt god mathygiene om du tilbereder mat til barn, eldre, syke eller gravide. Og si til andre at du har dårlig mathygiene, så de kan velge sin risiko.

Anonymkode: 87aa0...eae

Den du siterer snakker om en dag, og du legger ut om ukesvis, gravide, syke, eldre.

Snakk om å lage noe stort ut av nesten ingenting.

Hvis skinkepakken blir dårlig etter noen få dager i kjøleskapet, er det noe galt med kjøleskapet. Åpnet skinke holder fint i opptil en uke.

Anonymkode: d8a13...000

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Noen ganger smører jeg matpakke og legger i kjøleskapet om kvelden. Hvis jeg glemmer den kan jeg spise den samme dag, men jeg kan ikke spare den til dagen etter. Brødet blir seigt, osten tørr eller dvask, salat og agurk blir slapp og vassen, tomaten blir bassen og trekker inn i brødet og osten. Spekeskinke holder seg, men resten er ikke veldig apetittelig.

Slik er det også med butikksmurt mat, og det er bra. Det måtte vært tilsatt mye rart for å få slikt holdbart.

Anonymkode: 8b649...a29

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...