plastjuletre Skrevet 21. november 2005 #1 Del Skrevet 21. november 2005 Gi meg din beste oppskrift på hjemmelagede karameller Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 21. november 2005 #2 Del Skrevet 21. november 2005 Gammeldagse fløtekarameller 5 dl sukker 2,5 dl helmelk 1 ss lys sirup 60 g smør 1 knivsodd salt ½ boks kondensert melk 1 knivsodd kremortartari 1 ts vaniljeessens Bland sukker, melk, sirup, smør og salt i en tykkbunnet gryte. Sett på sterk varme og rør hele tiden til smøret har smeltet. Kok blandingen i 5 minutter. Skru ned varmen og rør inn kondensert melk og kremortartari. Kok blandingen i 20-25 minutter mens du rører hele tiden. Drypp en dråpe i kaldt vann, kan den rulles til en kule er massen ferdig. Ta gryten fra varmen og rør inn vanilje. Hell massen i godt smurt form og skjær den i firkanter når den er kald. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Trampe Skrevet 21. november 2005 #3 Del Skrevet 21. november 2005 Nam! Si ifra når du har prøvd å lage de, da! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
plastjuletre Skrevet 21. november 2005 Forfatter #4 Del Skrevet 21. november 2005 Jeg vil gjerne ha flere oppskrifter! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
cosmo Skrevet 21. november 2005 #5 Del Skrevet 21. november 2005 Åh, det hørtes godt ut, det!! Nå har jeg nesten aldri bakt i før, så jeg vet ikke om jeg tør å kaste meg over så avanserte ting med det første...Blir det mer enn 3 ting å tenke på på en gang begynner vel hjernen min å ryke men det hørtes jo knallgodt ut,da... Kanskje jeg skulle prøve.. Eller er det noen som har noen enklere karameller?? (oi, er dette litt off-topic hva du mente, plastjuletre??) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
plastjuletre Skrevet 21. november 2005 Forfatter #6 Del Skrevet 21. november 2005 Eller er det noen som har noen enklere karameller?? (oi, er dette litt off-topic hva du mente, plastjuletre??) ← Nei vet du, jeg tenkte samme tanken Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 21. november 2005 #7 Del Skrevet 21. november 2005 Jeg har flere karamelloppskrifter altså. Julekarameller 1,5 dl kremfløte 100 g smør 250 g sukker 1,5 dl lys sirup 50-75 g mørk sjokolade 50 g hvit sjokolade 100 g skåldede mandler Bland fløte med smør, sukker og sirup i en kjele og kok opp. Tilsett sjokoladen. Kok videre uten lokk til massen består vanntesten. Ta gryten av varmen og rør inn mandler. Hell i en bakepapirkledt og oljepenslet langpanne. Skjær den stivnede karamellen i små stykker. Sjokoladekarameller 60 g smør 3 dl kremfløte 1 ½ dl sirup 150 g sukker 1 ss vaniljesukker 3 ss kakaopulver Bland alt i en vid kjele. La småkoke uten lokk på middels varme i ca 1 time. Rør jevnlig. Drypp litt av massen i kaldt vann, kan den rulles til en kule er den ferdig. Hell på smurt matpapir i en flat form. Klipp den i ruter når den er nesten kald. Microkarameller 100 g smør 4 ss lys sirup 4 ss sukker 4 ts kakao 6 ss kokosmasse 4 dl mandelflak Bland smør, sirup, sukker og kakao i en bole egnet for mikrobølgeovn. Sett i ovnen på ca 700 W i 5 minutter. Rør i massen 2-3 ganger i løpet av koketiden. Ta bollen ut og rør inn kokos og mandelflak. Fylles i konfektformer. Oppbevares tørt og kjølig. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Malama Skrevet 22. november 2005 #8 Del Skrevet 22. november 2005 3 dl sirup 3 dl fløte 3,5 dl sukker 0,5 dl vann Putte i kjele, koke opp under omrøring, fortsette å røre til den består vanntesten (ja, den med en dråpe av massen i vann, som skal kunne bli en kule) Slå ut på et brett smurt med litt olje, og la avkjøles litt. Klipp/skjær i passe biter før den er blitt for hard. Legges lagvis i lufttettboks med matpapir mellom lagene, eller pakkes i celofan etter eget ønske. Ikke akkurat slankekost, men innmari godt Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest_lene_* Skrevet 22. november 2005 #9 Del Skrevet 22. november 2005 en del sukker en del lys sirup en del fløte kok i ca 20 min. ta dråpeprøven. hell i form (f.eks. bretta aluminiumsfolie, smurt) skjær opp i passe biter. enkle og gooooode Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
plastjuletre Skrevet 22. november 2005 Forfatter #10 Del Skrevet 22. november 2005 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
skrue Skrevet 23. november 2005 #11 Del Skrevet 23. november 2005 Lurer litt på om dette blir den nye snop-tingen jeg skal prøve til jul i år. Hva er egentlig "passe biter" (størrelse) for slike karameller? 2 x 2 x 1.5 cm? Og Arkana, om du har laget dette. Siden man skal ha en halv boks: Hvor mye inneholder din boks med kondensert melk? Jeg vet nemlig ikke om de er å få kjøpt i flere størrelser. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
la_luz Skrevet 23. november 2005 #12 Del Skrevet 23. november 2005 Lagde noen karmeller i fjor, de ble så kornete etter et en uke, noen som vet grunnen til dette? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 23. november 2005 #13 Del Skrevet 23. november 2005 (endret) Hvor mye inneholder din boks med kondensert melk? Jeg vet nemlig ikke om de er å få kjøpt i flere størrelser. ← Jeg har to typer (en litt søtere fra Nestlé, og så VikingMelk), de inneholder begge 3,9 dl. Endret 23. november 2005 av Arkana Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Malama Skrevet 23. november 2005 #14 Del Skrevet 23. november 2005 Lurer litt på om dette blir den nye snop-tingen jeg skal prøve til jul i år. Hva er egentlig "passe biter" (størrelse) for slike karameller? 2 x 2 x 1.5 cm? Og Arkana, om du har laget dette. Siden man skal ha en halv boks: Hvor mye inneholder din boks med kondensert melk? Jeg vet nemlig ikke om de er å få kjøpt i flere størrelser. ← De karamellene jeg lager blir HARDE, og de blir slett ikke 1,5 cm tykke i alle fall, jeg bare slår massen ut på et brett og lar det renne utover, skjærer i sånne "passe biter" til å ha i munnen, husk at de er HARDE, det er vel kanskje ca 2x2 cm, og de er vel ca 0,5 cm tykke tenker jeg Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
skrue Skrevet 23. november 2005 #15 Del Skrevet 23. november 2005 Lagde noen karmeller i fjor, de ble så kornete etter et en uke, noen som vet grunnen til dette? ← Kan årsaken være at sukkeret krystaliserte seg over tid? Ser ut til at vinstein (kremortartari) forhindrer dette http://no.wikipedia.org/wiki/Argol Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest glamhudpleier Skrevet 12. desember 2007 #16 Del Skrevet 12. desember 2007 <span style='color:maroon'>Gammeldagse fløtekarameller</span> 5 dl sukker 2,5 dl helmelk 1 ss lys sirup 60 g smør 1 knivsodd salt ½ boks kondensert melk 1 knivsodd kremortartari 1 ts vaniljeessens Bland sukker, melk, sirup, smør og salt i en tykkbunnet gryte. Sett på sterk varme og rør hele tiden til smøret har smeltet. Kok blandingen i 5 minutter. Skru ned varmen og rør inn kondensert melk og kremortartari. Kok blandingen i 20-25 minutter mens du rører hele tiden. Drypp en dråpe i kaldt vann, kan den rulles til en kule er massen ferdig. Ta gryten fra varmen og rør inn vanilje. Hell massen i godt smurt form og skjær den i firkanter når den er kald. Noen som vet om jeg kan bruke litt fløte og vann istedet for h-melk??? HASTER!!!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå