Gå til innhold

Lage matpakker kvelden før


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Vi prøver å få på plass litt rutiner i kaoset, så tenkte begynne å gjøre klar matpakker kvelden før. Trenger litt inspirasjon og tips 😊😊

Dere som er flinke på dette, hva har dere i matpakkene, hva slags pålegg på brødskiver og hvordan oppbevares de til dagen etter? Kjøleskap eller fryser? Opplever dere at maten holder seg bra?

Barna våre får ikke noen måltider i barnehagen, så må ha matpakke som holder til frokost, lunsj og frukt. De har kjøleskap til matpakker i barnehagen men når de går tur er den bare i sekken. 

Anonymkode: ff347...0c2

Videoannonse
Annonse
Skrevet (endret)

Holder seg bra her. Nå er det datteren vår som spiser da, men hun spiser jo maten - stort sett- så vet ikke akkurat hvordan det smaker, men. 

Et tips kan være å oppbevare brød i skiver på frys og så smører du på frosne skiver og dermed vil det oppleves ferskere dagen etter. Nå er ikke hun den som vil ha de mest fancy matpakkene - så blir ofte enkelt. Brødskive med smør, rekeost, leverpostei, brunost eller gulost. Pleier å kutte opp noe frukt i tillegg(druer, eple, banan pleier å gå igjen, noen ganger bringebær). eple holder seg bra i tette bokser. 
Får hun banan pleier vi å legge det i boksen på morraen.

Får innimellom også med en sånn poseyoghurt eller byggrynslunsj også.

Dersom vi har pasta til middag koker jeg ofte litt ekstra - sørger for å avkjøle fort- så får hun med pastarester med feks pesto eller apetina feta og litt frukt. 
 

Oppbevares i kjøleskap til dagen etter.

Endret av Butter
  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Helt vanlige brødskiver med helt vanlig pålegg. 

Lurt å ikke ta ting som er soggy - skal man ha agurk, tomat o.l. som garnityr, ha det i en separat liten boks. Syltetøy gjør også skiven gjennomtrukket. 

Vi har gjerne smør og ost, kjøttpålegg, leverpostei, smøreoster, osv, og det ligger i kjøleskapet. Helt uproblematisk at det er i romtemperatur hele dagen - det er jo det vi er vokst opp med på skolen i alle år. Vi voksne har også med matpakke, som ikke ligger i kjøleskap på jobben. 

Anonymkode: 66e40...461

  • Liker 1
Skrevet

Barna foretrekker brødskiver eller rundstykker. Rundstykkene smører jeg som vanlig på, legger i matboks og setter i kjøleskapet. Frukt og annet de skal ha med holdes adskilt. Når det gjelder brødskiver, så smører jeg på frosne skiver på kvelden. Legger i matboks i kjøleskap over natten, og det holder seg bra. 

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

:klo:    Hvorfor ikke lage dem ferske på morgenen? En god, rask rutine på laging, med alle ting innenfor rekkevidde klargjør nister på svært få minutter. En merker at det er dagen før-niste når en åpner og skal spise. Ferskt er det beste og tar ikke mange minuttene. 

Anonymkode: 0fb77...a31

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

:klo:    Hvorfor ikke lage dem ferske på morgenen? En god, rask rutine på laging, med alle ting innenfor rekkevidde klargjør nister på svært få minutter. En merker at det er dagen før-niste når en åpner og skal spise. Ferskt er det beste og tar ikke mange minuttene. 

Anonymkode: 0fb77...a31

Fordi man ikke har tid. Vi har brød rett ved kjøleskapet, og alt pålegget på et brett det bare er å ta ut av kjøleskapet. Likevel er det ikke "svært få minutter" når det er fire i familien som skal ha matpakker, og det er yoghurt som skal i begre, alle vil ha ulikt pålegg, osv. 

Vi smører på frosne skiver kvelden før, og det er mer enn godt nok for oss. Mye heller spise skiver som har ligget litt, enn å ha ENDA mer stress og kav enn det allerede er om morgenen. Mye heller lage matpakkene i fred og ro kvelden i forveien, mens vi uansett smører kveldsmat og allerede har pålegg og brød og kniver fremme. 

Anonymkode: 66e40...461

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet
35 minutter siden, AnonymBruker said:

:klo:    Hvorfor ikke lage dem ferske på morgenen? En god, rask rutine på laging, med alle ting innenfor rekkevidde klargjør nister på svært få minutter. En merker at det er dagen før-niste når en åpner og skal spise. Ferskt er det beste og tar ikke mange minuttene. 

Anonymkode: 0fb77...a31

Fordi det er det vi har gjort i alle år frem til nå og det funker dårlig for oss. Fint at det funker for deg men vi er altså på utkikk etter en annen løsning 😊

 

Takk for alle tips! 🤩

Anonymkode: ff347...0c2

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Tror alt funker av pålegg. Det er ikke snakk om mange timene det er utenfor kjøleskap om de skal på tur. 

Hadde kanskje unngått grisete pålegg som syltetøy. Prim, smøreost ol. kan brukes mellom to skiver. Variere med vanlige skiver og polarbrød, pizzasnurrer og horn (kjekt på tur). 

Til frokost kan det være skiver eller yoghurt. Kan også ha yoghurt i liten beholder sammen med musli eller havregryn. 

Hvis du vil sende med noe ekstra, feks på turdager, så kan du legge oppi noen biter av ost, pølse, skinke, fruktbiter, eller tørket frukt. 

Send med en frukt til fruktmåltid eller del opp i boks dersom der er noe som er vanskelig å spise hel. 

Anonymkode: 8556b...d15

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...