AnonymBruker Skrevet 25. juli 2022 #1 Skrevet 25. juli 2022 Jeg syntes det er vanskelig dette med telling av kalorier. Kan noen forklare for meg? Hvordan vet jeg om jeg er kalori underskudd? Og til slutt, størrelse på porsjoner. Hvor store eller små skal størrelsene være? Anonymkode: 50b44...b9e
AnonymBruker Skrevet 25. juli 2022 #2 Skrevet 25. juli 2022 Du kan regne ut ditt kaloribehov her: https://nhi.no/skjema-og-kalkulatorer/kalkulatorer/diverse/beregning-av-kaloribehov/ For å telle kalorier nøyaktig må du veie det du spiser for å vite mengde. Dette kan virke tungvint i begynnelsen, men går seg til. Etterhvert vil du få et bevisst forhold da til porsjonsstørrelser og kaloriinnhold. Personlig liker jeg å bruke en app som Lifesum til å holde oversikt over inntatte kalorier og for å planlegge måltid. Men du kan også regne ut kalorier basert på innhold per 100 gr. La oss si du spiser 25 gr brødskive som er 200 kcal per 100 gr. 25/100=0,25. 0,25x200=50. Du har da inntatt 50 kcal. Anonymkode: 9534b...fc5
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå