AnonymBruker Skrevet 24. juli 2022 #1 Skrevet 24. juli 2022 Jeg har lenge kjøpt Økologisk Jasminris på Meny. Nå selger de den ikke lenger. Kun Økologisk basmatiris. Noen som vet forskjellen på disse to typene? Anonymkode: 043b6...66a
AnonymBruker Skrevet 24. juli 2022 #3 Skrevet 24. juli 2022 Jeg bruker stort sett jasminris til thaiinspirerte retter og basmatiris til indiskinspirerte. Jasminrisen er, som skrevet over her, mer klebrig. Anonymkode: 2274f...429 1
AnonymBruker Skrevet 24. juli 2022 #4 Skrevet 24. juli 2022 Ok, takk for svar TS Anonymkode: 043b6...66a
AnonymBruker Skrevet 24. juli 2022 #5 Skrevet 24. juli 2022 Basmatiris er mye bedre enn Jasmin, syns jeg. Verdt å prøve om du syns det samme😄 Anonymkode: a21df...be4
AnonymBruker Skrevet 25. juli 2022 #6 Skrevet 25. juli 2022 De er begge samme type ris, langkornet og klebrig. Altså veldig like sammenlignet med andre typer ris, men den har noen forskjeller: Jasmin er litt "bløtere" enn basmati. Basmati passer best til saus (som i en curry) fordi den suger til seg fuktigheten. Jasmin passer best i for eksempel en grøt, eller en salat. Basmati er sunnere enn jasmin med tanke på økning i blodsukker. (Ja, jeg har bodd i asia. 🤣 ) Anonymkode: b15bf...7ec 1
AnonymBruker Skrevet 25. juli 2022 #7 Skrevet 25. juli 2022 AnonymBruker skrev (På 24.7.2022 den 19.04): Basmatiris er mye bedre enn Jasmin, syns jeg. Verdt å prøve om du syns det samme😄 Anonymkode: a21df...be4 Har kjøpt Basmati ris nå. Er veldig spent på å prøve. har aldri smakt den før. TS Anonymkode: 043b6...66a
AnonymBruker Skrevet 25. juli 2022 #8 Skrevet 25. juli 2022 AnonymBruker skrev (6 timer siden): De er begge samme type ris, langkornet og klebrig. Altså veldig like sammenlignet med andre typer ris, men den har noen forskjeller: Jasmin er litt "bløtere" enn basmati. Basmati passer best til saus (som i en curry) fordi den suger til seg fuktigheten. Jasmin passer best i for eksempel en grøt, eller en salat. Basmati er sunnere enn jasmin med tanke på økning i blodsukker. (Ja, jeg har bodd i asia. 🤣 ) Anonymkode: b15bf...7ec Takk, greit å vite TS Anonymkode: 043b6...66a
neon_sun Skrevet 25. juli 2022 #9 Skrevet 25. juli 2022 For en uten veldig greie på mat, så smaker de ganske likt, bortsett fra at jasmin er mer klebrig ja. Det var for litt siden enorm prisforskjell mellom de, og jeg kjøpte da jasmin pga det 😁 1
AnonymBruker Skrevet 25. juli 2022 #10 Skrevet 25. juli 2022 neon_sun skrev (1 minutt siden): For en uten veldig greie på mat, så smaker de ganske likt, bortsett fra at jasmin er mer klebrig ja. Det var for litt siden enorm prisforskjell mellom de, og jeg kjøpte da jasmin pga det 😁 Fint å vite at de smaker ganske likt. Jeg liker nemlig veldig godt jasminris. TS Anonymkode: 043b6...66a
AnonymBruker Skrevet 25. juli 2022 #11 Skrevet 25. juli 2022 forfatterina skrev (1 minutt siden): Jeg synes jasminris klistrer så fælt, så jeg har alltid holdt meg til basmatiris. Hvis det finnes innvandrerbutikker i nærheten av deg, så ville jeg ha anbefalt deg å kjøpe litt større pose/sekk med ris. Bare husk å vaske risen først! Det blir Basmati på meg nå, pleier å kjøpe på Meny. Må all ris vaskes først? Har aldri gjort det. TS Anonymkode: 043b6...66a
AnonymBruker Skrevet 25. juli 2022 #12 Skrevet 25. juli 2022 forfatterina skrev (Akkurat nå): Bare ris fra innvandrerbutikker. Åh ja, ok TS Anonymkode: 043b6...66a
AnonymBruker Skrevet 25. juli 2022 #13 Skrevet 25. juli 2022 Nesten all ris burde vaskes. Skyll den til vannet ikke lengere blir grumsete. Anonymkode: b15bf...7ec 1
AnonymBruker Skrevet 25. juli 2022 #14 Skrevet 25. juli 2022 AnonymBruker skrev (11 minutter siden): Nesten all ris burde vaskes. Skyll den til vannet ikke lengere blir grumsete. Anonymkode: b15bf...7ec Det var nytt for meg, men takk for tips TS Anonymkode: 043b6...66a
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå