Gå til innhold

Jasminris vs Basmati


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Jeg har lenge kjøpt Økologisk Jasminris på Meny. Nå selger de den ikke lenger. Kun Økologisk basmatiris.

Noen som vet forskjellen på disse to typene?

Anonymkode: 043b6...66a

Skrevet

Jasminris er med klebrig er min erfaring.

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Jeg bruker stort sett jasminris til thaiinspirerte retter og basmatiris til indiskinspirerte. Jasminrisen er, som skrevet over her, mer klebrig. 

Anonymkode: 2274f...429

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Ok, takk for svar :)

TS

Anonymkode: 043b6...66a

AnonymBruker
Skrevet

Basmatiris er mye bedre enn Jasmin, syns jeg. Verdt å prøve om du syns det samme😄

Anonymkode: a21df...be4

AnonymBruker
Skrevet

De er begge samme type ris, langkornet og klebrig. Altså veldig like sammenlignet med andre typer ris, men den har noen forskjeller:

Jasmin er litt "bløtere" enn basmati. Basmati passer best til saus (som i en curry) fordi den suger til seg fuktigheten. Jasmin passer best i for eksempel en grøt, eller en salat.

Basmati er sunnere enn jasmin med tanke på økning i blodsukker.

 

(Ja, jeg har bodd i asia. 🤣 )

Anonymkode: b15bf...7ec

  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (På 24.7.2022 den 19.04):

Basmatiris er mye bedre enn Jasmin, syns jeg. Verdt å prøve om du syns det samme😄

Anonymkode: a21df...be4

Har kjøpt Basmati ris nå. Er veldig spent på å prøve. har aldri smakt den før.

TS

Anonymkode: 043b6...66a

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (6 timer siden):

De er begge samme type ris, langkornet og klebrig. Altså veldig like sammenlignet med andre typer ris, men den har noen forskjeller:

Jasmin er litt "bløtere" enn basmati. Basmati passer best til saus (som i en curry) fordi den suger til seg fuktigheten. Jasmin passer best i for eksempel en grøt, eller en salat.

Basmati er sunnere enn jasmin med tanke på økning i blodsukker.

 

(Ja, jeg har bodd i asia. 🤣 )

Anonymkode: b15bf...7ec

Takk, greit å vite :)

TS

Anonymkode: 043b6...66a

Skrevet

For en uten veldig greie på mat, så smaker de ganske likt, bortsett fra at jasmin er mer klebrig ja. Det var for litt siden enorm prisforskjell mellom de, og jeg kjøpte da jasmin pga det 😁

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
neon_sun skrev (1 minutt siden):

For en uten veldig greie på mat, så smaker de ganske likt, bortsett fra at jasmin er mer klebrig ja. Det var for litt siden enorm prisforskjell mellom de, og jeg kjøpte da jasmin pga det 😁

Fint å vite at de smaker ganske likt. Jeg liker nemlig veldig godt jasminris.

TS

Anonymkode: 043b6...66a

AnonymBruker
Skrevet
forfatterina skrev (1 minutt siden):

Jeg synes jasminris klistrer så fælt, så jeg har alltid holdt meg til basmatiris. Hvis det finnes innvandrerbutikker i nærheten av deg, så ville jeg ha anbefalt deg å kjøpe litt større pose/sekk med ris. Bare husk å vaske risen først!

Det blir Basmati på meg nå, pleier å kjøpe på Meny. Må all ris vaskes først? Har aldri gjort det.

TS

Anonymkode: 043b6...66a

AnonymBruker
Skrevet
forfatterina skrev (Akkurat nå):

Bare ris fra innvandrerbutikker. :) 

Åh ja, ok :)

TS

Anonymkode: 043b6...66a

AnonymBruker
Skrevet

Nesten all ris burde vaskes.

Skyll den til vannet ikke lengere blir grumsete.

Anonymkode: b15bf...7ec

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (11 minutter siden):

Nesten all ris burde vaskes.

Skyll den til vannet ikke lengere blir grumsete.

Anonymkode: b15bf...7ec

Det var nytt for meg, men takk for tips :)

TS

Anonymkode: 043b6...66a

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...