Gå til innhold

Dere som spiser ofte poteter, kom med tips


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

til tilberedning? Hvordan spiser dere potetene, hva slags krydder, smør, hvordan steker dere, hva brukere dere potene i? 
Jeg spiser sjelden potet for jeg er så lei, så trenger noen gode tips til hvordan lage digge poteter?

Anonymkode: c2822...3f3

Videoannonse
Annonse
Gjest Ghostface
Skrevet

Jeg deler ofte opp potetene i skiver, har på pommes frites krydder og hiver dem i airfryeren en stund.

AnonymBruker
Skrevet

Kok poteter med skall på. Når de er ferdige klemmer du de flat med en skje, krydrer dem og stek dem i pannen med smør og hakket hvitløk til de er gyldne og litt crispy👌🏻

Anonymkode: bb75c...c0b

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Kok poteter med skall på. Når de er ferdige klemmer du de flat med en skje, krydrer dem og stek dem i pannen med smør og hakket hvitløk til de er gyldne og litt crispy👌🏻

Anonymkode: bb75c...c0b

hva slags krydder?

Anonymkode: c2822...3f3

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

hva slags krydder?

Anonymkode: c2822...3f3

Det du liker, men jeg synes det er best med bare salt og pepper, evt. litt paprikapulver. 

Anonymkode: bb75c...c0b

Skrevet

Kok aldri poteter, jeg damper dem med rist i pannen, skallet skal vere på.

Skrevet

Kjøper dem ferdig kuttet og stekt. De kaller det potetgull.

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Det du liker, men jeg synes det er best med bare salt og pepper, evt. litt paprikapulver. 

Anonymkode: bb75c...c0b

Sånn blir de når de er ferdige. 

C21ABFDD-46AE-431D-8827-BF7945737514.jpeg

Anonymkode: bb75c...c0b

  • Liker 1
  • Hjerte 1
Skrevet

Ovnsstekte poteter med krydderblanding er skikkelig nam. Litt olje i bunnen av en ildfast form (smører formen med det) legger poteter i skiver utover og sprer utover krydderblanding. Avslutter gjerne med en liten klatt smør (elsker smaken av godt smør) og steker på 225 grader. Røres i engang i blant og etter 20-25 min er det ferdig. Digg å hive på grillfunksjonen på slutten så de blir litt krispy utenpå. 
 

Deler mandelpotet i to, pensler med smør og strør over litt salt. (Snittsiden opp) steker på 215 grader i rundt 15 min (kjenner at de er myke igjennom med kniv/gaffel) 

Potetmos laget med godt smør og fløte, gratineres i ovn med litt ost på toppen (om du liker det er det godt med litt hvitløk og stekt Chorizopølse rørt inn i potetmosen før gratinering også) 

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Bruker dem i indisk linsegryte, eller i spansk omelett. Det er gode retter.

Anonymkode: d65ca...34f

Skrevet

Nå som det er nypotetsesong, synes jeg potetene er best kokt, ellers finnes det mange muligheter med poteter: kokte, bakte, moste (stappe), stekte i panne (terninger eller skiver), stekte i båter i stekeovnen, som potetsalat (med sennepsvinaigraitte eller crème fraîche), stuete poteter, potetsuppe, røstipoteter, i raspeballer…

  • 1 måned senere...
Skrevet

Ikke bruk kokefaste poteter. Mandel, kerspink og pimpernell er gode poteter. Styr unna Beate, der er en industripotet.

Skrevet

Dobbelbakt potet! Du baker den og så deler du den i to, huler den litt ut og blander innholdet med hva du vil (men absolutt best med ost!) og putter det tilbake og tar de i ovnen litt til :) 

Anonymkode: 96297...7b3

  • Liker 2
Skrevet
Ghostface skrev (På 21.7.2022 den 18.02):

Jeg deler ofte opp potetene i skiver, har på pommes frites krydder og hiver dem i airfryeren en stund.

Blir de crispy?

Anonymkode: 79e3a...9d5

Skrevet

Jeg er veldig enkel når det kommer til poteter.

Kok de med skallet på (jeg foretrekker mandelpoteter), ha de på et fat, mos de litt med gaffelen, ha på salt og masse smør. Jeg synes det er nydelig! Kunne ha spist et helt måltid bestående av bare det. :fnise: 

Anonymkode: 49eee...674

  • Liker 2
Skrevet

Kommer helt an på hva slags poteter jeg har og hva jeg har lyst på. 
 

Jeg elsker poteter og lager poteter på mange forskjellige måter. Røsti, hasselback, bakt, dobbeltbakt, pommes, sticks, stekt, kokt, potetmos, potetsalat, slike små, runde potetkuler osv

Skrevet

Potetmos med hvitløk og parmesan og gjerne litt most gulrot. Smak deg frem. God avveksling. 

Skrevet

Småpoteter i air fryer med litt olje,honning og timian på, så litt hvitløksmørr når du er ferdig.  Poteter + grønnsaksbuljong, poteter i jegergryte +++ poteten kan nesten brukes til alt

Anonymkode: 130de...60c

Skrevet

Båtpotet i ovnen med salt og pepper og litt olje.

Hiver veldig ofte noen potetbiter i suppe, både tomatsuppe og gulrotsuppe og rødbetsuppe ++. Blir tykk og kremete og mettende.

potetmos. Og dagen derpå blande restene med egg og mel og eventuelt melk og raspa parmesan. Stekes som lapper. 

  • Liker 1
Skrevet

Brujer hele, gule nypoteter og lager flere snitt i toppen. Smører på hjemmelaget kryddersmør og legger de på en seng av hele sjalottløk og gulrøtter. Baker de i ovnen til alt er mørt. Smaker utmerket til kylling eller rødbeteburgere. 

  • Nyttig 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...