Gjest Matglade frøken Skrevet 18. november 2005 #1 Skrevet 18. november 2005 Jeg har tenkt å lage meg en sylte til jul. Det blir av den enkle sorten. Kjøper ribbe og bener den ut. Hvor lenge skal den koke og hvor mye press skal jeg ha på den? (kg) Hvor lenge i press? tar jeg av svoren da jeg skal skjære den opp? hvor lenge kan den ligge uten frysing?
Gjest gjest1 Skrevet 19. november 2005 #2 Skrevet 19. november 2005 Jeg har bare oppskrift på hodesylte. Den skal koke1/2 time i kraften , før den legges i press og står til neste dag. Da legges den i ferdig kokt kald lake av 8 l vann og 1 l salt. Etter ca en uke er den passe salt og klar til å spises. Legg sylten i et klede før den legges i laken, sylten bør oppbevares i laken siden den ramler lett fra hverandre hvis den fryses. Om du tar av svoren når du skjærer den opp eller ikke er en smakssak. Noen liker svor.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå