Kelli Skrevet 20. juli 2022 #1 Del Skrevet 20. juli 2022 Hei kan et veilag nekte bruksrett i vei til parsell utskilt fra eiendom med tinglyst veirett? Veilaget er ikke grunneiere. Ser at dette tema er behandlet i høyesterett og at konklusjonen der er at parseller har lik rett til bruksrett som avgiver eiendom. Det som har vært behandlet i høyesterett er når grunneier protesterer. I mitt tilfelle er det veilaget som protesterer. Eiendommen min har hatt veirett lenge før veilaget ble stiftet. noen her som er inne på disse tingene? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. juli 2022 #2 Del Skrevet 20. juli 2022 Dette bør du ta med advokat som kan se på de avtaler som er gjort for eksisterende eiendommer, din utskilte parsell, og veilagets bestemmelser. Men det er nå en situasjon der familien min har hytte der en av naboene har kjøpt en tomt som faktisk ikke har veirett, men kun tilgang fra sjø. Han trodde det automatisk var lov å legge vei fra hovedvei til sin eiendom (alle de andre eiendommene har denne retten), hvilket ikke stemmer, og står nå den situasjon at han kan blir nødt til å transportere alt ifm med bygging sjøveien. Ting er ikke alltid så selvfølgelig og enkelt som man tror. Anonymkode: fc79a...eb4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kelli Skrevet 20. juli 2022 Forfatter #3 Del Skrevet 20. juli 2022 I dette tilfelle har eiendommen bruksrett i veien. Spørsmålet blir om denne retten følger utskilte parseller. Vil tro at ett veilag som ikke består av grunneiere har begrenset myndighet hva gjelder å gripe inn i eksisterende rettigheter knyttet til grunn? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kelli Skrevet 21. juli 2022 Forfatter #4 Del Skrevet 21. juli 2022 Ingen som har kunnskap om problemstillingen? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Javachip Skrevet 21. juli 2022 #5 Del Skrevet 21. juli 2022 Du skriver veldig lite rundt situasjonen, så det er vanskelig å gjøre en konkret vurdering. Det er ikke noe automatikk i at en vegrett følger med i slike tilfeller. Hva står det i vedtektene til veilaget? Var avgivereiendommen til den utskilte eiendommen medlem i veilaget? Når rettighetshaverne er organisert som et veilag, er det ofte klare forutsetninger for hvilke rettigheter som ligger til grunn for hver enkelt eiendom. Hvordan veilaget skal forholde seg til utskilte eiendommer, er gjerne noe som står beskrevet i vedtektene. «hvor mye rett» hver rettighetshaver i veilaget har til bruk av veien (og dermed også hvor mye man må betale for bruken av den) kan være forskjellig for de ulike eiendommen, og kan variere med feks størrelse, beliggenhet langs veien, bebyggelse osv. Størrelsen på hver enkelt eiendom sin andel i veilaget, er gjerne beregnet med en fordelingsnøkkel, og det er derfor ikke slik at en utskilt eiendom kan overta en veirett på like vilkår som avgivereiendommen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. juli 2022 #6 Del Skrevet 22. juli 2022 Er der ikke en forskjell på hva ett veilag med grunneiere og et veilag bestående kun av rettighetshavere kan utøve av myndighet? Anonymkode: b17ac...36c Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. juli 2022 #7 Del Skrevet 22. juli 2022 Kelli skrev (På 20.7.2022 den 9.31): Hei kan et veilag nekte bruksrett i vei til parsell utskilt fra eiendom med tinglyst veirett? Veilaget er ikke grunneiere. Ser at dette tema er behandlet i høyesterett og at konklusjonen der er at parseller har lik rett til bruksrett som avgiver eiendom. Det som har vært behandlet i høyesterett er når grunneier protesterer. I mitt tilfelle er det veilaget som protesterer. Eiendommen min har hatt veirett lenge før veilaget ble stiftet. noen her som er inne på disse tingene? Veirett ved fradeling av tomt Når en eiendom deles, vil det være et spørsmål om de nye tomtene har en veirett på lik linje som eiendommen de deles fra. Hovedregelen er at de fradelte eiendommene får den samme veiretten som den eiendommen de ble fradelt fra, med mindre noe annet følger av stiftelsesgrunnlaget.18. feb. 2020 Anonymkode: 08664...13b Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Javachip Skrevet 25. juli 2022 #8 Del Skrevet 25. juli 2022 AnonymBruker skrev (På 22.7.2022 den 17.22): Veirett ved fradeling av tomt Når en eiendom deles, vil det være et spørsmål om de nye tomtene har en veirett på lik linje som eiendommen de deles fra. Hovedregelen er at de fradelte eiendommene får den samme veiretten som den eiendommen de ble fradelt fra, med mindre noe annet følger av stiftelsesgrunnlaget.18. feb. 2020 Anonymkode: 08664...13b Og her er det et veilag, så denne hovedregelen kan ikke brukes med like stor selvfølgelighet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå