Blueberry Skrevet 16. november 2005 #1 Skrevet 16. november 2005 Er det noen som har oppskrift på Chicken Tikka Masala og Nanbrød fra bunnen av?
Arkana Skrevet 17. november 2005 #2 Skrevet 17. november 2005 Kylling tikka masala 750 g kyllingfilet ¼ hakket løk 2 pressede hvitløksfedd 1 ss revet ingefær 2 ss sitronsaft 3 ts malt koriander 3 ts malt spisskummen 1 ts chilipulver 3 ts garam masala ¾ dl yoghurt naturell 1 ts salt Skjær kyllingen i passe biter. Finhakk løk og hvitløk og bland med resten. Tilsett kyllingen og la marineres flere timer eller over natten. Grill eller stek kjøttet. Sausen: 1 hakket løk 1 liten tomat (flådd, most i hurtigmikser) 1 ts revet ingefær 2 finhakkede hvitløksfedd ½ ts gurkemeie 2 ts malt koriander 2 ts garam masala salt/pepper 2 ts malte mandler (kan sløyfes) hakket frisk koriander evt litt fløte Stek løk, ingefær og hvitløk mykt i litt olje. Tilsett resten av ingrediensene (ikke frisk koriander) sammen med litt vann og kok opp. Legg i kyllingen og kok opp igjen. Rør inn koriander og server. Naan-brød (10 stk) 2,1 dl melk 1 ½ ss sukker 25 g gjær 600 g hvetemel 1 ts salt 2 ts løkfrø 2 ts bakepulver 4 ss olje 2 ½ dl yoghurt Lunk melken til 37 grader. Tilsett halvparten av sukkeret og gjæren. La det stå 20-25 minutter. Ha melet i en bolle. Ha i resten av sukkeret, salt, løkfrø og bakepulver. Bland godt. Ha i olje, yoghurt og melk og bland sammen. Kna i 10-15 minutter, til den er glatt. Hell 1 ts olje i bollen og det samme over deigen. Dekk med et fuktig klede og la heve 1 -1 ½ time. Varm ovnen til 275 grader (grillfunksjon). Del deigen i 10 emner som rulles til en kule og kjevles til en tåreformet leiv ca ½ cm tykk. Legg på stekebrett. Stek 2 min til den blåser opp. Snu og stek ½ minutt til. Oppbevar under fuktig klede eller i aluminiumsfolie til den skal spises.
Blueberry Skrevet 18. november 2005 Forfatter #4 Skrevet 18. november 2005 Går det an å fryse kyllingen i marinaden uten å steke den først? Skal den fryses med en gang eller etter natta da i så fall?
Arkana Skrevet 18. november 2005 #5 Skrevet 18. november 2005 Det går fint, du kan godt fryse den med en gang.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå