Gå til innhold

Oppskrift på Tikka Masala og Nanbrød


Anbefalte innlegg

Skrevet

Er det noen som har oppskrift på Chicken Tikka Masala og Nanbrød fra bunnen av?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Kylling tikka masala

750 g kyllingfilet

¼ hakket løk

2 pressede hvitløksfedd

1 ss revet ingefær

2 ss sitronsaft

3 ts malt koriander

3 ts malt spisskummen

1 ts chilipulver

3 ts garam masala

¾ dl yoghurt naturell

1 ts salt

Skjær kyllingen i passe biter. Finhakk løk og hvitløk og bland med resten. Tilsett kyllingen og la marineres flere timer eller over natten. Grill eller stek kjøttet.

Sausen:

1 hakket løk

1 liten tomat (flådd, most i hurtigmikser)

1 ts revet ingefær

2 finhakkede hvitløksfedd

½ ts gurkemeie

2 ts malt koriander

2 ts garam masala

salt/pepper

2 ts malte mandler (kan sløyfes)

hakket frisk koriander

evt litt fløte

Stek løk, ingefær og hvitløk mykt i litt olje. Tilsett resten av ingrediensene (ikke frisk koriander) sammen med litt vann og kok opp. Legg i kyllingen og kok opp igjen. Rør inn koriander og server.

Naan-brød (10 stk)

2,1 dl melk

1 ½ ss sukker

25 g gjær

600 g hvetemel

1 ts salt

2 ts løkfrø

2 ts bakepulver

4 ss olje

2 ½ dl yoghurt

Lunk melken til 37 grader. Tilsett halvparten av sukkeret og gjæren. La det stå 20-25 minutter. Ha melet i en bolle. Ha i resten av sukkeret, salt, løkfrø og bakepulver. Bland godt. Ha i olje, yoghurt og melk og bland sammen. Kna i 10-15 minutter, til den er glatt. Hell 1 ts olje i bollen og det samme over deigen. Dekk med et fuktig klede og la heve 1 -1 ½ time. Varm ovnen til 275 grader (grillfunksjon). Del deigen i 10 emner som rulles til en kule og kjevles til en tåreformet leiv ca ½ cm tykk. Legg på stekebrett. Stek 2 min til den blåser opp. Snu og stek ½ minutt til. Oppbevar under fuktig klede eller i aluminiumsfolie til den skal spises.

Skrevet

Går det an å fryse kyllingen i marinaden uten å steke den først? Skal den fryses med en gang eller etter natta da i så fall?

Skrevet

Det går fint, du kan godt fryse den med en gang.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...