Gå til innhold

Lettvint mat til mange, forslag?


Gjest Gagaen

Anbefalte innlegg

Gjest Gagaen

Jeg får besøk av endel feriegjester og jeg jobber midt oppi det hele. Jeg må ha noe lettvindt å servere som et varmt måltid når de kommer, har du et forslag? Må ikke være for komplisert og ta lang tid å lage. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Kommer an på hvor mange de er, og litt på temperatur. Hva med suppe, salat, lasagne eller noe sånt? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Hvorfor må det være varmt? Mye lettere å slenge sammen en pastasalet e.l. som kan stå klar i kjøleskapet når de kommer. Mye mindre stress.

Anonymkode: e1902...2fb

  • Liker 3
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Spekemat, eggerøre, ferdig potetsalat, grønn salat, brød, flatbrød og godt smør. Og godt øl. 

Anonymkode: 362d5...0b3

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker
ti10 skrev (8 timer siden):

Kommer an på hvor mange de er, og litt på temperatur. Hva med suppe, salat, lasagne eller noe sånt? 

Lasagne tar ikke akkurat kort tid å lage. :fnise: Det er jo noe av det mer omstendelige man kan ha. Italienere har det til jul, liksom, det er festmat for dem. 

Anonymkode: 362d5...0b3

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Suppe og brød eller gryterett og salat. Drit I å gjøre det fancy.

Anonymkode: 78271...253

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Enig med den som skrev pastasalat. Lag klart kvelden før og ha i kjøleskapet. Varm noen Hvitløksbaguetter ved siden av feks. 
 

 

Anonymkode: 8de2d...5a8

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Be dem grille sin egen mat. Fyr opp grillen når de kommer, og tilby et begrenset utvalg ting og legge på grillen. Noen biffer eller koteletter, hamburgere (da må du ha hamburgerbrød og ev cheddarost i skiver til)

Tilbehør som ferdig potetsalat. Godt til kjøtt.

Ferdigblandet grønn salat med cherrytomater, agurkbiter, rød paprika i biter og mais er godt til grillmat. Evt ha i noen gulostterninger og pillede reker i salaten, det er godt hvis noen ønsker bare å spiser salat uten å ha det som tilbehør til kjøtt fra grillen. Rundstykker fra frysedisken, godt til salaten, ferdigstekte på forhånd, godt smør med romtemperatur så det er lett å smøre på rundstykkene.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
39 minutter siden, AnonymBruker said:

Lasagne tar ikke akkurat kort tid å lage. :fnise: Det er jo noe av det mer omstendelige man kan ha. Italienere har det til jul, liksom, det er festmat for dem. 

Anonymkode: 362d5...0b3

Lasagne? Omstendelig? Det er jo kjempelett å forberede dagen før eller noe, så steker man den når gjestene er på vei. Det er stekingen som tar tid. 

Anonymkode: 699a0...074

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Stemmer for pastasalat. Hvorfor må det absolutt være varmt? Server focaccia og div oppskåret melon til så har du festmåltid 😋

Anonymkode: d8a34...326

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Skjær ferdig pizzabunn i strimler, og surr rundt grillpølser. Hiv på ost, (evt pensle med egg og dryss på valmuefrø). Stek i ovn til ferdig :fnise: Servèr med litt ulik dip og evt salat. 

 

 

Anonymkode: 605db...e80

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker

Suppe er tingen. Feks en stor gryte purésuppe av gulrøtter, eller feks minestrone om du gidder litt mer.

Purésupper er greie å lage i god tid og fryse ned, eller ha i kjøleskap natten over om det passer bedre. Med godt brød til er det veldig lettvint og god mat til mange.

Anonymkode: c8430...be7

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Minestronesuppe med hvitløksbrød e.l. Metter masse og virker ganske forseggjort. Kan kappe opp grønnsakene dagen før og bare smelle sammen når du kommer hjem. 🤗

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Poser med ferdig utblandet thai-suppe, bare å varme opp. Tilsett reker og krepsehaler fra boks og masse finsnittet gressløk eller bladpersille. Ferdigkjøpt surdeigsbrød til, eller sett deig til en langtidshevet focaccia kvelden før og bare sett den rett i ovnen når du kommer hjem. Jordbær med sukker og fløte om du skal ha dessert, sett en stor bolle med bær på bordet så kan folk rense sin egen porsjon selv. 

Anonymkode: 74a5f...e84

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
AnonymBruker
Blåttvann skrev (18 minutter siden):

Minestronesuppe med hvitløksbrød e.l. Metter masse og virker ganske forseggjort. Kan kappe opp grønnsakene dagen før og bare smelle sammen når du kommer hjem. 🤗

Slutter aldri å fascinere meg når jeg kommer med forslag i en tråd, og noen svarer etter meg, omtrent på minuttet, med delvis eksakt samme forslag, uten å nevne med et ord at det samme er nevnt i innlegget rett før sånn helt tilfeldigvis. :eeeh: 

Anonymkode: c8430...be7

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (6 minutter siden):

Slutter aldri å fascinere meg når jeg kommer med forslag i en tråd, og noen svarer etter meg, omtrent på minuttet, med delvis eksakt samme forslag, uten å nevne med et ord at det samme er nevnt i innlegget rett før sånn helt tilfeldigvis. :eeeh: 

Anonymkode: c8430...be7

Mange leser jo ikke hele tråden før de svarer, det finnes det utallige eksempler på på KG.

Anonymkode: 74a5f...e84

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Forresten er blomkålsuppe med brød til også et godt forslag - den nye norske blomkålen er veldig god nå, og akkurat kommet i sesong.

Anonymkode: c8430...be7

  • Liker 2
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Gulrot og ingefærsuppe (10 porsjoner)

12,5 stk  gulrøtter, middels store
2,5 stk  purreløk 
5 hvitløksfedd 
5 cm  ingefær 
2,5 ts  gurkemeie 
7,5 dl  vann eller mer (vannet skal akkurat dekke gulrøttene.                                                   2 terninger med grønnsaksbuljong 
2,5 boks  kokosmelk 
salt og pepper

Gulrot- og ingefærsuppe Skrell gulrøtter og kutt dem i biter. Grovhakk purreløk og knus hvitløk. Hakk, skjær eller riv ingefær. Surr gulrøtter, purreløk, hvitløk, ingefær og gurkemeie i litt olivenolje i en romslig kasserolle. Tøm på vann og kokosmelk. La det hele koke til det er mykt. Ca. 20 minutter. Bland suppen glatt med stavmikser.Smak til med salt og pepper. Server med brød

Anonymkode: 07895...8e9

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...