Gå til innhold

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Jeg klarte å tenke helt feil angående dato og brukte i dag et beger med crème fraise i matlaging som gikk ut 22.juni. Tenkte over det først etterpå. 

Kan dette være skadelig? 

Den ble oppvarmet og luktet normalt. 

Anonymkode: e1b2c...0ff

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/1595730-cr%C3%A8me-fraise-utg%C3%A5tt-p%C3%A5-dato/
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

Skal ikke være noe problem det! Best før betyr kanskje blassere smak før den blir dårlig. Dårlig er den når den lukter vondt, og/eller har synlig mugg. Varer med siste forbruksdag er en annen sak.

Anonymkode: c3fec...df2

AnonymBruker

Det er mest kjøttpålegg du skal være forsiktig med datoen på, spise i god tid før utgangsdatoen.

Anbefaler også å skrive at du er gravid i HI, for mange leser ikke hvor tråden ligger, og gir da råd utifra «vanlige» mennesker, ikke gravide.

Anonymkode: fd300...42b

AnonymBruker

Yoghurt, syrnet melk, kefir, de fleste oster, rømme og crème fraîche er fermenterte melkeprodukter.

Det betyr at melka er tilsatt melkesyrebakterier for å omdanne laktose til melkesyre. Deretter blir de syrnede produktene høypasteurisert. Det betyr at de varmes opp bl.a. for å drepe uønskede bakterier. 

I gamle dager syrnet de melk og fløte nettopp for å oppbevare melka lenger uten tilgang til kjøleskap. 

Crème fraiche kan uåpnet stå måneder over utgått dato i kjøleskap uten å bli ødelagt. Hvis den lukter rømme og ikke har tatt dårlig smak, er den like god.

Oster er fermentert melk som lagres i måneder og enkelte i år før de spises. 

Anonymkode: ff4a3...cfa

  • Liker 2

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...