Gå til innhold

Lårfilet av kyllling, middagstips?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Vi er litt lei av indisk, er det noen som har tips til noen gode kyllingretter med lårfilet?

Anonymkode: 68682...ab3

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Liker å stappe de i en stekepose med forskjellig krydder hver gang, 20-25 min, alt ettersom tykkelse, på 200 grader

Anonymkode: cf80b...7f4

Skrevet

Veldig godt på grill, mariner litt på forhånd og stek litt hardt 

Funker også veldig godt sammen med ovnsbakte rotgrønnsaker, kan bare legges på toppen av grønnsakene etter å ha blitt frest litt i panna 

Bruker det mye til pasta også. Skjær smått, stek med løk og sopp og paprika. Ha på litt hvitvin og rosmarin, kok inn. Ha i matfløte og litt av kokevannet til pastaen.

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Fyll med kryddersmør inni og bak i ovnen i ca 30 min på 225°C. 

Anonymkode: 3e399...0dd

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Fyll med kryddersmør inni og bak i ovnen i ca 30 min på 225°C. 

Anonymkode: 3e399...0dd

Litt vanskelig å fylle lårfilet, vel?

Anonymkode: bcf10...4bd

AnonymBruker
Skrevet

steker i panna, også har jeg løk/sopp stekt vedsiden av, å fløte saus. sammen med poteter/potetstappe.

Anonymkode: 82eab...8d8

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

Litt vanskelig å fylle lårfilet, vel?

Anonymkode: bcf10...4bd

Nei. Du bretter de ut, fyller i smøret. 

Anonymkode: 3e399...0dd

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Denne Ottolenghi-retten liker jeg godt: 

https://ottolenghi.co.uk/recipes/hummus-with-grilled-quail-pomegranate-molasses-and-parsley-salsa#

Som det presiseres i innledningen kan du bruke kyllinglårfileter i stedet for utbeinet vaktel. Ekstra godt hvis du har mulighet til å grille spydene på kullgrill (men jeg har tilberedt både på grillpanne og i stekeovn).

Anonymkode: 40525...595

  • Liker 1
Skrevet

Jeg pleier å gjøre det supreenkelt.

Ta et bakeark eller bruk bakepapir på rull, riv av et stekebrett-størrelse ark.
Legg det på kjøkkenbenken, strø en blanding av krydder på arket. Jeg pleier å bruke litt karri, hvitløkspulver, rosmarin, timian, salvie, pepper og natvigs krydderblanding. Jeg varierer det ofte fra gang til gang. Pass på at du ikke bruker for mye, da kan det bli litt voldsomt.

Sett stekeovnen på 165 grader, vend lårfiletene i krydderet til du har fått med alt krydder på begge sider av filetene. Legg dem så i en ildfast form og sett dem i ovnen. Kok opp vann til ris, og kok risen. Siden jeg bruker ris som skal putre i 17 minutter, pleier jeg å bruke den som en indikator på når kyllingen er ferdig.

Lag saus, jeg varierer mellom peppersaus, bretagne kyllingsaus, kyllingsaus med basilikum, og kantarell og soppsaus fra gang til gang.

Kutt opp rå grønnsaker etter ønske, evt bruk lett dampet brokkoli, det funker også.

Alt i alt tar det mellom 20 og 30 minutter fra du starter til du kan servere.

Vel bekomme!

  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet

Jeg pleier å hive lårfiletene i en ildfast form, lager en rask marinade av chili- og hvitløksolje, soyasaus, hvitløk, chili, sitrusjuice (varierer med hva jeg har i kjøleskapet, har prøvd både sitron, lime og klementin med godt resultat, slenger også de skviste fruktene oppi forma for litt ekstra saus). Krydrer selve lårfiletene med kylligkrydder. Inn i ovnen på 200 grader til de er gjennomstekte. Marinaden som er igjen i formen er kjempegod som saus på risen! Spiser dette med ris, salat og hjemmelaget rømmedressing til.

Anonymkode: 43bbc...262

Skrevet

Jeg er veldig glad i kyllinglårfile, bruker det mye. Jeg bruker oppskrifter med kyllingfile, men bytter det bare ut med lårfile, ingen problem. Men et lite konkret tips, bank dem lett, vend i melblanding, så et eggebad og til slutt panko eller andre smuler  

AnonymBruker
Skrevet

Jeg synes de blir fort tørre, hvordan steker man ENKLEST saftige kyllinglår? For min del blir det enten for mye eller lite...

MYE lettere med bryst, bare å stikke inn termometer....

Anonymkode: d0759...b6c

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (10 minutter siden):

Jeg synes de blir fort tørre, hvordan steker man ENKLEST saftige kyllinglår? For min del blir det enten for mye eller lite...

MYE lettere med bryst, bare å stikke inn termometer....

Anonymkode: d0759...b6c

Kyllinglårfileter er benfrie. ;) 

Og fordelen med dem er at de har mer fett og bindevev enn bryst, slik at de nettopp ikke blir tørre.

Anonymkode: 40525...595

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Kyllinglårfileter er benfrie. ;) 

Og fordelen med dem er at de har mer fett og bindevev enn bryst, slik at de nettopp ikke blir tørre.

Anonymkode: 40525...595

Ikke kyllinglår altså..

Anonymkode: d0759...b6c

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Ikke kyllinglår altså..

Anonymkode: d0759...b6c

Neida, men det handler da heller ikke denne tråden om. 

Anonymkode: 40525...595

AnonymBruker
Skrevet

Og, PS, selv om det blir avsporing: Alt kjøtt blir jo saftigere og mer smaksrikt når de tilberedes på beinet. 

Kyllinglår er intet unntak. Det er mye lettere å få saftige kyllinglår enn det er å få saftige kyllingbryst. Brystene blir jo til og med tørre når man steker kyllingen hel.

Anonymkode: 40525...595

AnonymBruker
Skrevet

Takk for mange gode tips!

Vi har kuttet ut kyllingbryst helt etter at vi oppdaget kyllinglårfilet. Syns det er mye lettere å få godt og saftig kjøtt :)

 ts

Anonymkode: 68682...ab3

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (5 timer siden):

Og, PS, selv om det blir avsporing: Alt kjøtt blir jo saftigere og mer smaksrikt når de tilberedes på beinet. 

Kyllinglår er intet unntak. Det er mye lettere å få saftige kyllinglår enn det er å få saftige kyllingbryst. Brystene blir jo til og med tørre når man steker kyllingen hel.

Anonymkode: 40525...595

Nå er det jo mange måter å tilberede kylling på. Man kan bruke marinade før steking, ha de i gryte osv. Så nei, kjøtt blir ikke automatisk mindre saftig om man vet hva man holder på med.

Anonymkode: 4576b...626

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (6 minutter siden):

Nå er det jo mange måter å tilberede kylling på. Man kan bruke marinade før steking, ha de i gryte osv. Så nei, kjøtt blir ikke automatisk mindre saftig om man vet hva man holder på med.

Anonymkode: 4576b...626

Jeg vet hva jeg holder på med.

Anonymkode: 40525...595

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...